27 december 2015

Skincare: the creams

Skincare creams

Na de cleaners, toners en serums, heb ik nog een hele lading crèmes te laten zien. Ik ben door al mijn kasten gegaan - sommige crèmes gebruik ik al een tijdje en zijn bijna leeg, andere crèmes zijn kakelvers en hebben nog een proefritje tegoed. Het zijn er in elk geval meer dan ik initieel dacht, oeps!

De eerste drie zijn mijn oogcrèmes. Van de Estée Lauder New Dimension Expert Liquid Tape kreeg je hier al een review - kort gezegd is het een precisiebehandeling en werkt het aanvullend op het gelijknamige New Dimension serum. 's Morgens gebruik ik graag een hydraterende oogcrème, op dit moment doet Origins GinZing dienst. Tot nu toe moest je voor Origins altijd naar het buitenland, maar vanaf februari 2016 kan je het merk ook kopen bij Parfuma in Antwerpen, hoera! GinZing is een basic oogcrème die voor elk huidtype werkt en vooral gericht is op het oppeppen en verfrissen van vermoeide oogcontouren - het bevat onder meer cafeïne en ginseng. De crème is licht getint, maar enige dekking moet je daar niet van verwachten. Concealer is my friend! 's Avonds kies ik dan weer voor een iets rijkere oogcrème, zoals Annayake Ultratime. Liftend en anti-ageing, dus niet voor iedereen, maar ik vind mijn oogcontouren de zwakste plek van mijn gezicht, dus ik voorzie dat graag van de nodige boost. De huid rond je ogen heeft van nature uit weinig talgklieren en de hydrolipidelaag biedt minder bescherming tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf. Als je dan ook nog eens snel last hebt van donkere kringen (hoera), is het hek helemaal van de dam. Ik zie meteen wanneer ik vermoeid ben en weinig geslapen heb, dus ik werk graag met een intensere crème. Ultratime zit in een handige pompflacon en werkt met twee actieve bestanddelen die herstellend en liftend pogen te werken. Je brengt de crème aan van de binnenste naar de buitenste ooghoek, al deppend en kan ook je ooglid meenemen als je dat wenst. 

Skincare creams

Het toeval wil dat mijn drie huidige ochtendlijke gezichtscrèmes allemaal in gelvorm zijn. Ik heb zelf een gemengde huid, dus normale wangen en een vettere T-zone. Met het uiterst milde winterweer heb ik nog geen nood gehad aan een dikkere crème voor overdag. Het fijne aan dergelijke gels is dat ze stuk voor stuk geweldig goed intrekken en mijn huid niet vettig maken. Ideaal als ochtendlijke verfrissing en als basis voor mijn make-up!

Uiterst links zie je The Body Shop Oils of Life Intensively Revitalising Gel Cream - samengesteld met olie (zwarte komijnolie uit Egypte, rozenbottelolie uit Chili en camelia-olie uit China) en toch superlicht van textuur. De Gel Cream werkt hydraterend en plumpend voor mijn huid - je moet wel tegen de kruidige geur van de komijnolie kunnen, maar da's een kleintje. In het midden de hydraterende Annayake 24H Perfecting Care Continous Hydration - een zeer basic maar goed hydraterende gel die perfect aansluit bij elk huidtype. Misschien niet dik genoeg voor de drogere huid in de winter, maar voor mij werkt 'ie nu nog prima. Rechts een fonkelnieuwe van Erborian, de Bamboo Crème Frappée, die vanaf maart 2016 in de schappen ligt en een perfecte lenteverzorging zal zijn. De gel is een beetje frappée, opgeklopt als een slushi en dat voelt extra fris en smeltend aan op de huid.

Skincare creams

De rode verpakking van Annayake komt nog een keertje terug in de vorm van mijn Annayake Ultratime Anti-Wrinkle Re-Densifying Cream. Dit is geen echte nachtcrème, maar omwille van de meer voedende anti-ageing component gebruik ik hem wel enkel 's nachts. Een superfijne crème die mijn huid goed herstelt en de aanmaak van collageen ondersteunt. Deze kan ik alleen maar aanraden, zo'n degelijk product! Zeker iets om naar te kijken als je op zoek bent naar anti-ageing.

De volgende twee crèmes zijn nog onaangeraakt op de foto, in afwachting van kouder weer! De grote pot Filorga Skin-Absolute Day is een rijke maar zeer zachte dagcrème die in se vooral geschikt is voor de wat oudere en iets meer veeleisende huid. Het is een all-in-one op vlak van anti-ageing, want plumpend, herstellend, egaliserend, verhelderend, ... alles wat je maar kan wensen. De ingrediënten zouden geactiveerd worden door UV-licht, dus deze is echt enkel voor overdag, niet voor 's nachts.

De Babor Skinovage Winter Protect Cream is een limited edition crème die huist in een sprankelende kartonnen verpakking met holografische glitters, erg mooi om te zien! Binnenin vind je deze mooie pot van melkglas met een hele rijke crème voor de koudste tijd van het jaar. De Winter Protect Cream werkt met het Cold Protect Shiel als een extra barrière en ondersteuning voor onze hydrolipidenlaag, die extra afziet in het koude weer. Cichoreiwortelextract, karitéboter, macadamianotenolie en een algenextract blenden samen om de huid in geval van koude te ondersteunen en beschermen en dat ongeacht je huidtype.

Skincare creams

Tot slot nog enkele 'speciallekes'. Alleen maar lof voor de vernieuwde La Roche-Posay Effaclar K+ - het is een wondercrème voor wie sukkelt met onzuiverheden. Het salicylzuur helpt mijn huid er terug perfect uitzien op momenten dat het even mis gaat. Een à twee dagen smeren met Effaclar K+ en dat vervelende puistje is gewoon weg. Geen dagelijkse crème, maar dé redder in nood.

Voor wie graag wat meer doet dan enkel verzorgen, zijn er ook crèmes met een tintje. Eucerin Hyaluron-Filler CC Cream in de kleur Light heeft een gele ondertoon en matcht goed met mijn huid. Er zit een SPF 15 in, dus dit is een soort van alles-in-een crème: anti-ageing verzorging met hyaluronzuur, een licht egaliserende tint en een degelijke zonnebescherming. Eveneens all-in-one, deze Bioderma Sébium AI Correcteur in de kleur Light, die speciaal inwerkt op onzuiverheden. De crème heeft op mijn huid een uitgesproken roze ondertoon, dus vergt voor mij wat meer werk om het te laten matchen. De groene concealer in de dop is een basis om rode oneffenheden te maskeren voor je de crème aanbrengt, die een zinkgluconaat bevat en talgregulerend en kalmerend werkt.

Welke crèmes springen er voor jullie uit?

Estée Lauder New Dimension Expert Liquid Tape - 15 ml voor € 72,41 - bij de parfumerie of esteelauder.be
Origins GinZing oogcrème - 15 ml voor ongeveer € 30,00 - vanaf februari 2016 bij Parfuma.com
Annayake Ultratime oogcrème - 15 ml voor € 85,90 - exclusief bij PlanetParfum.com
The Body Shop Oils of Life Intensively Revitalising Gel Cream - 30 ml voor € - bij The Body Shop
Annayake 24H Perfecting Care Continuous Hydration - 30 ml voor € 46,50 - exclusief bij PlanetParfum.com
Erborian Bamboo Crème Frappé - 50 ml voor € 35,00 - vanaf maart 2016 exclusief bij iciparisxl.be 
Annayake Ultratime Anti-Wrinkle Re-Densifying Cream - 50 ml vor € 124,90 - exclusief bij PlanetParfum.com
Filorga Skin-Absolute Day - 50 ml voor ongeveer € 107,00 - bij de (para)farmacie
Babor Skinovage Winter Protect Cream - 50 ml voor € 50,00 bij Babor
La Roche-Posay Effaclar K+ - ml voor ongeveer € bij de (para)farmacie
Eucerin Hyaluron-Filler CC Cream - 50 ml voor € 19,99 - bij de (para)farmacie
Bioderma Sébium AI Correcteur - 30 ml voor € 16,40 - bij de (para)farmacie
Share:

3 opmerkingen

  1. Ben best benieuwd naar de nieuwe formule van de Effaclar cream.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die formule is inderdaad supergoed! Heeft mij van menig puistje bevrijd :-)

      Verwijderen
  2. Oh al die crèmes, zalig! Ik ben altijd wel fan van Origins, dat is zo het merk waar ik elke keer naar terug grijp maar Philosophy doet het ook goed bij mij.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig