5 januari 2010

CLINIQUE DRIESTAPPENPLAN

Het Clinique driestappenplan is vrij bekend. Ik kon het onlangs enkele dagen testen omdat ik een vrij royaal staal had gekregen in de parfumerie. Het bestaat uit volgende producten:De eerste stap is de Liquid Facial Soap, de gezichtszeep. Deze vond ik nog oké, hoewel ik denk dat hij voor mij iets te sterk is. Ik vond dat mijn huid enorm "zuiver" aanvoelde, maar dan ook echt squeeky clean. En dat squeeky mag je dan ook letterlijk nemen: ik blonk en als ik in mijn huid kneep, maakt het een geluidje.

De tweede stap is de Clarifying Lotion. In tegenstelling tot wat je echter zou denken, is dit geen gewone toner! Het is eigenlijk meer exfoliërend, het neemt de huidcellen weg om er nieuwe te laten aanmaken. Dit is dus ook een vrij agressief product, althans voor mijn huid. Ik ervaarde een licht tot medium prikkend gevoel nadat ik dit had opgebracht.

De derde stap is de Dramatically Different Moisturizing Lotion, de DDML. Ook hier is er blijkbaar een misverstand, en dit werd mij verteld door een schoonheidsspecialiste die jarenlang voor de Ici Paris XL had gewerkt. Omdat de tweede stap zo agressief is, dient de DDML echt om je huid terug in balans te brengen. Maar de DDML is op zich niet voldoende als dagcrème, omdat het juist dient om de agressie van de lotion weg te werken. Het is dus nog noodzakelijk om nà de DDML nog een andere, gewone dagcrème te gebruiken. Dit heb ik ook zo ervaren in het gebruik van deze producten. Om het prikkende gevoel weg te krijgen, moest ik echt snel de DDML smeren, die dan indrong in mijn huid. Daarna deed ik er nog mijn gewone Estée Lauder-crème over en dan was het in orde.

Voor mij is het driestappenplan dus niet echt ideaal, maar waarschijnlijk werkt het voor veel andere mensen wel, gezien het toch vrij succesvol is.
Share:

2 opmerkingen

  1. Ik heb hier 'n travelsize van en bij mij prikt stapt 2 heeel erg, maar de crème brengt letterlijk verlichting. Voor mij is de crème op zich al te vettig om er dan nog eens een dagcrème over te gaan. Ik ben vrij tevreden hierover, omdat mijn huid echt 'straalt' je ziet niks van grauwigheid meer maar de crème op het einde is voor mij te vet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Maaike: Ik vond de crème ook vrij vettig. Ik had voor vier dagen product gekregen, maar heb er maximaal 1/3e van gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig