4 januari 2010

YSL VERSUS YSL

Mijn favoriete mascara is de YSL Effet Faux Cils. Onlangs kwam YSL uit met een nieuwe mascara, de Singulier. De reclame zag er goed uit en zo ging ook ik overstag. Ik heb hem enkele maanden geleden gekocht en sindsdien elke dag gebruikt. Toch kocht ik enkele weken geleden terug mijn oude, vertrouwde Effet Faux Cils. Waarom?

Qua verpakking zijn ze aan elkaar gewaagd: ze zijn beiden goudkleurig, de Effet Faux Cils is volledig goudkleurig, de Singulier heeft een zwart detail aan de dop. Persoonlijk vind ik de verpakking van de Effet Faux Cils mooier, het vormt meer een geheel. Het zwarte detail van de Singulier is er gewoon op gedrukt, en je ziet een klein beetje op de foto dat er al wat van het zwarte is verdwenen.Qua borstel is er dan weer wel wat verschil: de borstel van de Effet Faux Cils is een normaal uitziend borsteltje, met vrij veel haartjes; die van de Singulier heeft een spiraalvorm en enkele rechte haartjes. De grootte van beide borstels is wel gelijk.Ik heb een foto getrokken: links draag ik Effet Faux Cils, rechts Singulier. Ik heb het gevoel dat mijn camera het effect een beetje afvlakt. In realiteit zie ik een effectief verschil tussen beide mascara's, meer bepaald dat de Effet Faux Cils mijn wimpers voller en langer maakt en iets meer krult, terwijl de Singulier niet hetzelfde volume en dezelfde lengte kan waarmaken. Ik heb geen andere producten gebruikt voor dit resultaat, ook geen wimperkruller.Pas op, de Singulier is zeker geen slechte mascara, maar ik krijg gewoon meer resultaat met de Effet Faux Cils. Nog een minpuntje van de Singulier: hij is bij mij vrij snel opgedroogd. Normaal kan ik met de Effet Faux Cils tot 6 maanden verder (en dan is hij ook echt op en droog), maar met de Singulier heb ik het amper 3 maandjes volgehouden. Dat wordt een dure grap!

Als je graag het wow-effect hebt, kan ik de Effet Faux Cils erg aanraden!

Voor de Singulier heb ik 23,04 Euro betaald, voor de Effet Faux Cils eveneens 18,04 23,04 Euro (edit: was vergeten dat ik een kortingsbon had gebruikt!), telkens in de Ici Paris XL.
Share:

4 opmerkingen

 1. Wel, nu we het toch over YSL hebben. En we blijkbaar toch dezelfde stuff in onze make up bag slingerden: ik kocht 31 december (ha!) snel het paarse oogschaduwpaletje om uiteraard te matchen met mijn prachtige paarse nagellak en laarzen op mijn zwart met paars nieuwjaarskleedje. En waaw, man. Oh waaw. Echt wel een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, nu ben ik wel nieuwsgierig! En zeer benieuwd! Ik zal het als tip geven voor valentijn, gnagna!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lol. Ik zal eens een kakmadammenpost in elkaar steken van mijn laatste parfumerie-uitspattingen. Een chance dat ik 10 euro won bij de win for life deze kerst, seg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Trits: Oké! Ik kijk ernaar uit! Pfoeh, 10 euro, sjansaar! Ik had maar 2,5 euro met de presto (of was het subito?).

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig