28 december 2011

YSL VOLUME EFFET FAUX CILS SHOCKING


Ik heb meerdere dada's, maar mascara is toch een van de grootste, want ik ben altijd op zoek naar nog meer volume en lengte. Als je mij een beetje volgt, wéét je al dat de YSL Volume Effet Faux Cils mijn meest favoriete mascara is (waarschijnlijk ben je het intussen al beu gelezen, lol!). Toen ik een aantal jaar geleden wanhopig de parfumerie inliep (wegens nooit de ideale mascara gevonden en dat beu zijnde), had ik het geluk een verkoopster tegen het lijf te lopen die exact wist wat ik wilde. Zij gebruikte deze mascara zelf ook, was er rotsvast van overtuigd dat het de beste was en ik heb haar advies dankbaar aangenomen.

Elke mascara die ik nu gebruik, wordt al-tijd afgewogen tegen de YSL Volume Effet Faux Cils. En wie beter om het tegen YSL op te nemen dan YSL zelf? In augustus werd de YSL Volume Effet Faux Cils Shocking gelanceerd met The New Blacks, een collectie waar ik toen ook al over schreef. Onfatsoenlijk volume in slechts een enkel laagje, dat is toen in mijn geheugen (en wishlist) blijven hangen.

Onlangs mocht ik hem dan als cadeautje ontvangen van een vriendin, in de aanloop naar mijn dertigste verjaardag. Ah, she knows me well! Of ze leest mijn blog, dat kan ook, haha!


Deze mascara komt in dezelfde, kenmerkende gouden verpakking, alleen staat er nu ook nog 'shocking' op geprint. Niet enkel de verpakking is anders, ook het borsteltje verschilt wel ten opzichte van de standaard Faux Cils: dit borsteltje is asymmetrisch, een soort van helix, waarbij de haartjes ook nog eens in verschillende richtingen ingeplant zijn.

De formule is zwart, maar of het nu nog zwarter of dieper is dan mijn reguliere Faux Cils, kan ik zo op het zicht (en zonder reguliere Faux Cils in de buurt om te vergelijken) niet echt zeggen. Wel ruikt de mascara even lekker. Het is natuurlijk niet de bedoeling om aan je mascara te ruiken, maar ik wil het wel even vermelden, want YSL-producten hebben regelmatig een subtiel parfum. Voor mij is dat een pluspunt (ook de mascara zelf is luxueus!), al kan dat voor gevoelige oogjes wel een nadeel zijn. 


Het is even wennen, deze mascara. Er zit namelijk veel product op het borsteltje en de formule lijkt me ook vochtiger te zijn dan het origineel, waardoor je inderdaad met onfatsoenlijk volume zit, als je niet oppast :) Op de eerste foto hieronder zie je hoe ik de mascara aanbracht, net uit de tube. Dat geeft toch iets te veel samengeklitte wimpers. Van ver is het effect niet mis, maar ik ben er toch niet helemaal blij mee.


Boven: mascara up close in verschillende lagen - Onder: de mascara van op een afstand

Mijn huidige techniek is ietsje anders: ik haal het borsteltje eruit, dep de overtollige mascara op een tissue en breng hem dan pas aan op mijn wimpers. Dat geeft een beter effect, eentje waar ik wél tevreden mee ben, wegens geen samengeklitte wimpers meer. Hieronder zie je het resultaat.

Links: eerste laag en meteen al een mooi volume - Midden: tweede laag - Rechts: twee lagen, foto met flits

Dus toch een mooi effect met deze mascara, al vind ik het een beetje jammer dat ik er meer moeite voor moet doen. Het steekt toch wel dat ik dure mascara gewoon moet afvegen op een tissue voor ik ermee aan de slag kan. Volgende keer ga ik terug naar mijn alom geliefde en originele YSL Volume Effet Faux Cils en laat ik de Shocking voor wat het is.

Wat vinden jullie ervan?

YSL mascara Volume Effet Faux Cils Shocking in N°1 Deep Black - 6,4 ml - € 30,00 - verkrijgbaar in de parfumerie
Share:

20 opmerkingen

 1. I had the regular one and I loved it but it does dry reaaaally fast
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt zonde dat je zo'n dure mascara moet wegdoen. Al zou ik nooit een dure mascara kopen er zijn er genoeg goedkopere te vinden! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Shocking, inderdaad. Wat jammer, dat kan toch niet de bedoeling zijn :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spijtig dat hij zo dik aanbrengt. Zou niet mogen bij een mascara van die prijsklasse.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt jammer dat die mascara zo dik aanbrengt, niks voor mij in ieder geval.
  echt zonde dat zo'n mascara zoiets doet.
  heel erg zonde
  Liefs berrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het geeft een mooi effect maar zoals je zegt, toch een tikkeltje te duur om er dan ook nog moeite voor te moeten doen :d. Ik heb hetzelfde prob met een mascara van Mac, maar die is dan ook maar de helft van de prijs v YSL, dus ik kan er mee leven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei dat is inderdaad wel spijtig voor zo'n dure mascara! Die zou ik dus al niet meer kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is ook niets voor mij om (zeker 's ochtends niet!) zo te prutsen! Mijn favorieten zijn EL mascara's of Max Factor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Idd zonde dat je dat moet doen. Als je ervoor betaalt mag het wel ineens goed zijn he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zonder je tissue te gebruiken is het idd een beetje een geklieder en ziet het er niet zo mooi uit naar mijn mening. Na het afvegen van het borsteltje inderdaad veel mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. jammer van de tissue affaire, ik ben voorlopig aan de gang met de max factor mascara en ik vind hem wel goed

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is zo jammer, de verpakking ziet er zo luxe uit maar het effect is echt een teleurstelling.
  Liefs, xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oei, dat is inderdaad niet goed! En sla me dood, maar van zijn voorganger ben ik eigenlijk ook niet méér onder de indruk dan van een doordeweekse XXL Extensions van Maybelline, sorry!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat jammer dat deze mascara niet zo goed is als de 'gewone'! Al tijden is de YSL Volume Effet Faux Cils ook mijn favoriet, maar deze zal ik links laten liggen ben ik bang.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh wat jammer, het tweede resultaat is inderdaad wel vééél beter, maar zou toch niet mogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wow ik dacht eerst echt bah die mascara maakt spinnepootjes! maar op je laatste fotos is het beter idd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Net zoals jij, ben ik al een lange tijd op zoek naar DE perfecte mascara! Ik heb ook nood aan volume & lengte.. hoeveel kost deze mascara? Heb je toevallig ook foto's waar jij de YSL Volume Effet Faux Cils op hebt? Vind het super handig! Zo zie je dadelijk welk effect het heeft op je wimpers.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Nele: Beide mascara's kosten 30 Euro, daar gaat bij heel wat parfumeries nog een korting van af.

  Ik heb geen aparte review van de gewone Volume Effet Faux Cils, maar ik heb hem wel heel vaak in een look gebruikt.
  Hier zie je bijvoorbeeld wel goed het resultaat: http://www.beautyloves.be/2010/08/fotd-eotd-wedding.html

  Veel succes met je zoektocht, hopelijk vind je snel jouw ideale mascara!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hmmm, jammer voor je dat je er veel moeite voor moet doen voor zo een dure mascara, bedankt voor de review! :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig