9 januari 2012

BEAUTYLOVES TEST: SECHE VITE


Ongeduld is geen schone deugd en toch ben ik zo ongeduldig als het maar kan zijn. Ik heb gewoon graag dat het vooruit gaat, en dat is bij mijn nagellak niet anders :)

De bekendste top coat van heel beautyblogland moest ik dan ook aan een test onderwerpen! Seche Vite is een toplaag die ontworpen is om alle lagen van de nagellak te doordringen om deze snel te laten drogen en een duurzaam, sterk en UV-beschermend oppervlak te creëren op de nagels.


De bedoeling is dat je Seche Vite aanbrengt op natte nagellak en een dikke druppel aanbrengt op de nagellak, die je dan verspreidt. Dat gaat ook vrij vlot, er blijft daarbij nauwelijks tot geen nagellakkleur aan het borsteltje van de Seche Vite hangen. Dat maakt dat het flesje Seche Vite niet bezoedeld wordt, als je snapt wat ik bedoel.

Wat ik ook vaststel, is dat Seche Vite echt wel snel droogt. Met snel bedoel ik dat je nagellak na enkele minuten dry to the touch is, maar op dat moment moet je nog niet beginnen met prutswerk, zoals bijvoorbeeld je broekrits opendoen (al ooit gemerkt dat je naar toilet moet, nét als je nagels gelakt zijn? Right...). Toen ik na enkele minuten iets te hard op mijn nagellak drukte (ah ja, ik moest het toch testen?), kreeg ik enkele ribbels.

Het goede nieuws is dat de ribbels uit zichzelf terug wegtrokken tot ze bijna onzichtbaar waren, en dat mijn nagellak na pakweg 10 à 15 minuten wel volledig droog en uitgehard was. Daarna kon ik zonder problemen verder! Misschien ook wel goed om te weten: ik draag een basislak, soms een nail whitener, twee lagen nagellak en daarboven komt dan een laagje Seche Vite. Dat zijn dus minstens drie laagjes die Seche Vite moet weten te drogen.


Iedereen is vol lof over Seche Vite, al lees ik regelmatig ook wel iets over 'shrinkage', waarbij het lijkt alsof je nagellak aan de randjes een beetje krimpt door Seche Vite en je een beetje van de witte nagelrand ziet. In alle eerlijkheid, daar heb ik absoluut geen last van gehad. Nochtans heb ik Seche Vite getest op verschillende merken nagellak, zoals Essie, Herôme, Chanel en OPI. Pas na enkele dagen kreeg ik tipwear, maar dat is normaal, want ik zit ook niet stil, hè?

Hij zou na verloop van tijd dikker en onbruikbaar worden, maar er is wel een restore kit beschikbaar! Die kan je dan ook gebruiken voor andere nagellak die dikker is geworden. Ik heb ook al eens een flesje INM Out The Door gekocht (review hier!) en naar het einde toe werd hij ook dikker en minder fijn om te gebruiken. Ik heb zo'n vermoeden dat het nu eenmaal de gang van zaken is bij dit soort producten.


Dus wat is het verdict? I looooove me some Seche Vite! Mijn nagellak houdt goed, mooi en lang en droogt op vrij korte tijd. Dit is het beste resultaat dat ik tot nu toe gehad heb met een sneldrogende top coat. Mijn Mavala Minute Quick Finish (€ 3,68 bij Ici Paris XL) heb ik sindsdien halfvol in mijn kast laten liggen, wegens te veel liefde voor Seche Vite.

Ook fijn: je kan deze Seche Vite gewoon in België kopen. Weliswaar aan de reguliere prijs, maar als je niet graag online shopt, kan je hem gewoon in de buurt vinden.

Welke top coat is jullie favoriet?
Deel je ervaringen in de comments en vermeld dan ook even hoeveel lagen nagellak je aanbrengt. Altijd fijn om te lezen :)

Seche Vite Dry Fast Top Coat - € 14,50 bij Pro-Duo
Share:

19 opmerkingen

 1. Deze moet ik echt nog eens gaan proberen. Op dit moment gebruik ik de WIC topcoat.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem ook en zou echt niet meer zonder kunnen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai voor 15 euro kan ik er wel 2 van deze laten overkomen uit Amerika.. jammer dat hier alles zo duur is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar heb je hem gevonden? Ik ben hem helaas nog niet tegengekomen in Belgie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed ! Ik heb eigenlijk geen favo topcoat en zou wel es een nieuwe kunnen gebruiken. Mss schaf ik deze wel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Bellachique: Ik heb hem gekocht in de Pro-Duo in Eeklo!
  @Valley Doll: Ik vind hem wel een aanrader! Online is hij goedkoper, trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb hem ook! En ben er echt heel blij mee. Werkt echt goed voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik INM out the door, die vind ik wel oke maar niet geweldig! Misschien dat deze beter werkt;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo grappig! Niet het artikel :) maar het feit dat ik vorige vrijdag in Pro DuO was en deze ook gekocht heb!Heb hem ondertussen 1x gebruikt en die geur, ik ken dat, whote spirit? Iets heel bekends maar ik kan het niet plaatsen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hij is idd héél fijn! Heb er andere staan maar ik grijp altijd terug naar deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kan het zijn dat in het filmpje van 'beautyloves dec. 2011 je camera steeds aan het in- en uitzoomen is ???? ik ga de nagellak zeker kopen !
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb hem onlangs gekocht, en een nieuwe wereld ging voor me open :p Hij werkt echt goed!

  Leuke blog heb je trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @love yà: Ja, soms doet hij dat, het was ook niet meer zo helder buiten. Ik probeer het filmpje zo te knippen dat je er het minste last van hebt.
  @Evelien: Dankjewel voor het compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat klinkt goed! Ik heb ook altijd het probleem dat mijn topcoats dik worden, echt heel irritant. Mooie kleur nagellak heb je ook op!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat apart dat de deuken zich nog enigzins terug trokken. Ik gebruik zelf altijd goedkope toplak, van Essence (heb eindelijk de drops kunnen vinden) of Catrice. Niet echt geweldig maar ze doen de trick uiteindelijk. Trind heb ik ook eens gehad maar die vind ik echt een ramp, die bleef zacht! Maar misschien dat ik me ooit nog eens ga upgraden tot een echte goede topcoat, want het is wel altijd een gedoe dat nagels lakken! Vooral omdat ik mijn nagellak niet wil voelen en dat bij glitters dus eigenlijk om meerdere laagjes topcoat vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. heb die nog nooit in de winkels gezien. waar kan ik seche vite vinden?
  ik kijk ernaar uit om eindelijk een knappe manicure te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je in België woont, kan je Seche Vite in de Pro Duo kopen. Op hun website kan je zien waar ze overal een winkel hebben.

   Verwijderen
  2. bedankt beautyloves! heb toevallig een pro duo on de buurt. ga ze direct halen :)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig