24 maart 2012

SPRING READY: DIY PEDICURE


Ik durf wel eens minder aandacht schenken aan mijn voetverzorging - foei! Maar nu de zon er eindelijk door komt, wordt het toch tijd om er eens een artikel aan te wijden, vóór we allemaal met onze sandalen buiten komen :)

Het begint al in de douche: als ik mijn lichaamsscrub gebruik, neem ik mijn voeten ook altijd mee. Er bestaan ook speciale voetenscrubs en die heb ik ook wel eens gehad, maar op zich werkt een algemene scrub wel even goed voor mij.

Na een douche zijn je nagels zachter, dus dat is het moment om je teennagels te knippen. Ik knip ze zo recht mogelijk af met een simpel nagelknippertje, zo vermijd ik ook ingroeiende nagels. Oneven randjes vijl ik dan nog even bij met mijn glasvijl.

Iedereen heeft wel wat eelt, dat is onvermijdbaar en is gewoon een gevolg van de druk en wrijving die voeten ondergaan. Op zich heb je ook eelt nodig, maar ik probeer dat toch onder controle te houden, lol! Een hele tijd geleden kocht ik een speciale voetenvijl van Scholl, maar ik heb geen idee of deze nog wordt verkocht. In elk geval kocht ik hem omdat het geen ijzeren vijl was en dus vriendelijker voor de voetjes. Bovendien heeft het zo'n gemakkelijke, ergonomische vorm, wat het gewoon handig maakt.


Heb ik iets meer hulp nodig op lokale plekjes, gebruik ik een twee-in-een stift: aan de ene kant zit een vloeistof die je even laat inwerken en die de harde huid verzacht, aan de andere kant zit er een klein schrapertje om de eelt daarna gemakkelijk weg te halen. Ook deze vind ik niet terug op de website van Scholl, maar als je eens gaat kijken in de drogisterij, zal je vast wel de opvolger vinden :)

Om af te sluiten gebruik ik graag een voedende crème, dat geeft de nodige hydratatie en verzorging. Af en toe gebruik ik ook een verfrissende crème met pepermuntolie en menthol, met name wanneer mijn voeten en benen het extra zwaar te verduren kregen (lees: all day shopping).

Er zijn nog meer voetenmiddeltjes te koop, denk aan voetenmaskers, bruistabletjes, allerhande crèmes tegen kloven, gebarsten hielen en dergelijke meer, maar dit is zowat mijn basisarsenaal.

Al wat ik dan nog nodig heb, is een vrolijk kleurtje nagellak voor op de teennagels en klaar!

Welke zijn jullie pedicure thuistips?
Share:

13 opmerkingen

 1. ik heb gisteren mijn voeten summer-ready gemaakt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet er ook dringend aan beginnen....belangrijk zeker nu de zomer eraan komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren heb ik mezelf ook een pedicure gegeven ! Dat mini ding van Scholl lijkt me wel handig, es op zoek naar gaan ! Ik probeer elke avond mijn voeten in te smeren met een crème en merk dat ik dan veel minder snel last heb van eelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begon er ook terug mee sinds verleden week :-) Al vind ik het wel nog veel zaliger als ik terugkom van de pedicure... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dit van de week ook al even gedaan! Moet eerlijk toegeven, nog niet zo uitgebreid hihi. Maar al wel ff eelt gevijld, nagelriemen verzorgd, nagels geknipt en gevijld en nagels gelakt :-) Binnenkort maar ff scrubben!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben twee weken geleden ook begonnen :D Die twee-in-één stift ga ik ook eens halen denk ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet mijn voeten nog zomer-ready maken. Morgen maar doen denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. the comforter bubble bar van lush gebruik ik in mijn voetenbadje en die maakt mijn voeten zo zacht, echt een aanrader ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zaaalig he als je voetjes daarna weer fijn zacht zijn :) ik gebruik er zelf vaak Lush dignen voor

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zo vaak doe bij mensen in mijn naaste omgeving die ik ken, maar mijn eigen voeten ben ik zelden mee bezig. Vandaag wel even een voetbadje genomen en mijn voetjes ingesmeerd. Toevallig..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die producten zien er goed uit! Ik moet er dringend weer eens aan beginnen, de open schoentjes lonken weer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die vijl van Scholl heb ik zo'n 2 jaar geleden voor 1 euro gekocht! Die is superfijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik ga mijn voetjes deze vakantie verwennen. Heb ze zowat heel de winter links laten liggen

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig