12 juni 2012

THERMAE GRIMBERGEN


Ik heb verlof! En verlof betekent genieten, leuke dingen doen en uitrusten. Jammer genoeg zit een reisje er dit jaar (alweer) niet in (een van de geneugten van bouwen, zeg maar), maar gelukkig kan je in eigen land ook nog wel iets beleven. Vandaag sjeesden vriendlief en ik naar Grimbergen, waar Thermae Grimbergen al 15 jaar lang een ruim aanbod aan sauna en wellness aanbiedt.We begonnen bij aankomst onmiddellijk met een klein uurtje Lava Shell massage (€ 59,00).  Deze behandeling is een van hun nieuwigheden en leek mij gewoon erg interessant. Ik heb wel al eens een hot stone massage gehad, maar schelpen met een gel op basis van lavamineralen, is toch nog net ietsje anders. Bij hot stone is de steen in het begin vrij heet (voor sommige zones zoals mijn voetzolen net ietsje te heet) en koelt hij daarna snel af. Bij de Lava Shell massage blijft de temperatuur eerder constant en stijgt hij een klein beetje, maar wordt nooit te heet.

Eerst krijg je per lichaamsdeel een massage met olie, daarna worden de schelpen gevuld en krijg je nog een vervolgmassage. De schelpen zijn volledig natuurlijk, worden gepolijst voor gebruik en voorzien van een gaatje. Via dat gaatje wordt de lavagel toegevoegd en dan krijg je je massage:
 • Met het scharnier van de schelp worden knelpunten in de handpalmen, voetzolen en lage rug los gemasseerd;
 • De bolle kant geeft een zachte massage op kuiten, dijen, voorarmen, ruggengraat en rond de nek;
 • De bovenkant dient dan weer voor de rug, schouderbladen en achterzijde van de benen.
Helemaal ontspannen en met zachte huid kwamen we terug buiten. Er werd ons aangeraden om de olie nog goed te laten intrekken, dus we namen een korte lunchbreak in de bar, waar je uit heel wat snacks en gerechtjes kan kiezen. Uiteraard staat Grimbergen ook op de drankenlijst ;)


Daarna bezochten we de thermen (€ 24,00). Een saunaatje kan er altijd in, het zorgt gewoon voor een moment van relaxatie, maar ik zie naderhand ook altijd een verbetering in mijn huidconditie. Bij Thermae Grimbergen kan je trouwens kiezen voor de sauna met badkledij, Palmeraie, en de naaktsauna, Aquarius. Het aantal sauna's is iets uitgebreider in de Aquarius thermen, maar ook in de Palmeraie thermen is er voldoende aanbod met twee sauna's, een mega jacuzzi, stoombad, zwembad en relaxatieruimte. De thermen hebben een mediterraans-oosters thema, en zijn mooi aangekleed.

Extra pluspunten: er is ruime parkeergelegenheid en de thermen zijn goed bereikbaar, net buiten Brussel, maar toch wordt je omgeven door rust. Ook het systeem van de polsbandjes vond ik erg fijn: het waterdichte polsbandje dient als elektronische sleutel voor je locker maar gebruik je ook om iets te drinken of eten in de bar en dan reken je achteraf gewoon af aan de receptie, waar je trouwens ook met bancontact kan betalen. Meer sfeerfoto's vind je op de BeautyLoves Facebook-pagina!

We keerden in elk geval volledig ontspannen terug!
Merci, Thermae Grimbergen!

Thermae Grimbergen heeft Facebook-pagina en een website, waar je alle info terugvindt over hun aanbod, arrangementen, cadeaubonnen, contactgegevens en routebeschrijving.
Share:

17 opmerkingen

 1. Hmm klinkt zalig ! Ik kan zo'n middagje wel es gebruiken. Na mijn examens trek ik ook es richting de wellness.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooooh Grimbergen, dat is niet eens zo ver van hier! Misschien een idee voor na de examens :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat elektronisch polsbandje is inderdaad heel handig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Héérlijk! Ik zou echt wel zo'n paar dagen kunnen gebruiken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die massage klinkt heerlijk ! Fijn ook dat je kan kiezen tussen de 2 sauna's !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk ontspannen ! en die "fijne bijkomstigheid" tijdens het bouwen is mij helaas ook bekend ;) Hopelijk kan het er bij ons volgend jaar weer wel vanaf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super, ik heb nog een deftige Belgische blog gevonden !
  En ik heb al erg veel sauna's bezocht (fervente hobby), maar in deze ben ik nog nooit geweest omdat deze me niet zo aansprak... Maar bij nader inzien zal ik hem toch eens een bezoekje moeten brengen !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me heerlijk om daar eens een dagje te ontspannen. Helaas wil Poekie niet, die kan hier niet van genieten, dus wellness is voor mij al jaren geleden..ik ga eens een vriendin moeten optrommelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt echt heerlijk! Een dagje zou me wel goed doen, denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lava Shell Massage, nog noooooit van gehoord. Klinkt wel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohh dat klinkt echt geweldig!! Lijkt me heerlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. lijkt me heerlijk zo'n dagje uit... ^^
  ik moet nog 3 weken wachten tot mijn verlof, duurt mij veel te lang :P

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ohhh, altijd heerlijk zo'n dagje relaxen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Woaw, dat ziet er daar leuk uit! Alleen is een welness steeds iets te warm voor mij :)

  Maar hmmm ziet er leuk uit :)

  LIefs,
  J.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oe die schelpen klinken echt heerlijk. Had ik nog nooit van gehoord en staat nu op mijn massagelijstje, want meestal ga ik eigenlijk voor klassiek. Blij te horen dat je genoten hebt :) dat moet af en toe eens kunnen, niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, ziet er heerlijk uit daar!
  Die schelpen, ben ik ook best benieuwd van!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig