7 september 2012

SOME CHANEL!


Every girl needs a little bit of Chanel, right? Jammer genoeg zijn die kleine dingetjes niet altijd goedkoop, haha! Maar goed, geen geklaag, enkel lyrisch gezang, want hier zijn mijn twee nieuwste aanwinsten.

UV Essentiel is een beschermend verzorgingsproduct, tegen luchtverontreiniging en met een SPF 50. Bescherming tegen UV-stralen heeft meteen als pro dat het beschermt tegen vroegtijdige veroudering, doffe huid en vlekjes. Het bevat daarnaast ook een plantaardig anti-vervuilingscomplex en vitamine E-derivaat tegen vrije radicalen. Heel wat fancy schmancy praat dus, maar ik moet toegeven, mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld en ik haalde hem in huis!


In feite is dit een zonnebescherming die werd verrijkt met hydraterende actieve bestanddelen én dan ook nog eens perfect als make-upprimer fungeert. UV Essentiel is wit en vloeibaar en is in essentie een zonnecrème in heel lichte vorm. Door die textuur trekt het gewoon goed in, laat het mijn huid niet vettig achter en geeft het de ideale basis voor make-up.

Je moet het flesje goed schudden voor gebruik en dan een kleine hoeveelheid aanbrengen op je gezicht en hals. Dus eerst je dagcrème en dan pas de zonnebescherming, even laten intrekken en dan kan je gewoon verder, met of zonder make-up. Het flesje zelf is trouwens best klein en compact, volgens mij is hij even groot als de Chanel Vitalumière Aqua foundation, maar toch zit er 30 ml in.

En werkt hij? Reken maar van yes! Ik heb de laatste weken hele dagen in de hitte gelopen mét make-up en dat gaat dus moeiteloos. Zweten hoort erbij, dat fysiek proces houdt UV Essentiel niet tegen, maar terwijl je huid beschermd is tegen de zon, blijft je make-up ook nog eens netjes zitten. Voor mij is dit dus een aanrader!


Ik heb ook een nieuwe lipstick! Het is mijn tweede Chanel-lipstick (de eerste was deze) en het is meteen ook een herlancering: Rouge Allure, een Luminous Intense Lip Colour in de kleur Enjouée. Ik kon er niets aan doen. Ik zag hem in 't echt en dacht: HEBBEN!

Rouge Allure is fantastisch: creamy en vol kleur en laten we de prachtige verpakking niet vergeten! Deze lipstick opent door op de goudkleurige dop te drukken, dan komt de lipstick los naar boven en kan je hem eruit halen. Een echt juweeltje, ik haal hem met alle plezier uit mijn handtas.

In verhouding met het zwarte gedeelte vind ik de gouden huls wel klein en ik verschoot een beetje toen ik hem de eerste keer opende, ik had hem langer verwacht. Volgens mij flapte ik er iets uit in de zin van: "Oh, hij is klein". #sorryChanel 
Maar dat heeft volgens mij te gewoon maken met het klik-en-duw-systeem dat in de zwarte huls zit, terwijl de lipstick in realiteit gewoon fullsize is.


De kleur blijft echt héél lang op mijn lippen zitten en doorstaat met gemak een hele maaltijd en meer. Zo een fijne lipstick! Enjouée is een vrij felle kleur, geen neon, maar absoluut geen muurbloempje. Hij behoort tot de oranje familie van Rouge Allure, Les Oranges, maar ik vind hem gewoon koraalroze. Toch vind ik hem nog draagbaar, vooral ook omdat hij zo lang en goed blijft zitten, zodat je niet bang hoeft te zijn van 'accidentjes' zoals uitgelopen lipstick langs de randjes van je lippen of lipstickvlekken op je tanden.

Hij is niet uitdrogend, maar het is natuurlijk wel een lipstick, dus je krijgt geen gloss-look of gloss-gevoel, dat moet je er bij nemen. En (oké, dit is bijzaak...) hij ruikt ook best lekker!


Fijn weekend!

Chanel UV Essentiel SPF 50 - 30 ml - +/- € 40,00 
Chanel Rouge Allure lipstick -  +/- € 30,00
Share:

21 opmerkingen

 1. Wauw, ben echt fan van de lipstick, de kleur is zooo mooi! De rouge allure staat ook op mn wishlist, vind de verpakking ook heel classy :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super! I LOVE CHANEL, my BFF! :-)) Ik heb de n°37, very pincky lipstick! Echt geweldig! en als ik toch zin heb in wat gloss, doe ik er een doorschijnende over en ik ben ook weer blij :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijn dat de lipstick lekker ruikt :p

  chanel <33

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die chanel zonnebescherming lijkt me wel wat, en de prijs valt ook nog mee, had een stuk duurder verwacht (al is hij nu ook niet bepaald goedkoop)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook zeer te spreken van de lippenstift! Heb zelf de knalrode Lover uit Rouge Allure gekozen.
  40 euro voor een goede bescherming en basis vind ik er niet over eigenlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige producten zeg! Echt heel mooi, de lipstick staat je goed en de UV bescherming is echt een must :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Diet UV Essentiel, dat lijkt me wel wat. Klink in ieder geval heel goed en je bent enthousiast dus...misschien schaf ik hem wel aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooie lipstick. Ik koop voor m'n oma ook altijd een rode Chanel lipstick. Zelf vind ik me niet goed staan met rood.. Anders was 't ook zeker van Chanel gekomen. Can't beat a red Chanel lipstick :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Chanel lippenstift ziet er altijd zo mooooooi uit, met die "Chanel" erop, bijna zonde om 'm te gebruiken :-) Hele mooie kleur ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, die lipstick is zó mooi! Heel luxurious enzo <3
  Maar die kleur ook gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. die lipstick kleur! prachtig!! en wat fijn dat het zo lang blijft zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie lippenstift , en het mag ook gezegd worden: de foto's met je lippen(stift) zijn altijd zo perfect.. Komen precies uit de boekskes:) ! Leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, heel fijn compliment! De lippenstift zelf helpt natuurlijk ook een beetje :)

   Verwijderen
 13. Die uv creme van chanel heb ik in de blogsale haha, heb hem maar 1x gebruikt omdat het moest na een laserbehandeling. Ik ben niet van de crèmes int algemeen maar hij is wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waaw, die lipstick is echt héél mooi :o #hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 15. de UV creme is nergens te vinden in Leuven, niet in ICI paris, ook niet in Planet Parfum...Waar kan ik dat nog vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, wat vreemd. Het product is nog steeds in productie, zie ik op de website van Chanel.

   Je kan misschien eens naar het klantennummer van de ICI Paris XL bellen? Dan kunnen zij zien in welke winkel het wel beschikbaar is.
   Want het heeft nog in hun juli/augustus nummer van Beauty & You gestaan, op pagina 9: http://folder.iciparisxl.be/ICIPARISXL-BE/BeautyYou_nl/magazine.php?spread=8#/spreadview/8/

   Of eventueel een plaatselijke parfumerie?

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig