29 maart 2013

BYE, BYE & HELLO: Rimmel versus Essence


Vandaag zette ik het verlengde paasweekend in met een poederqueeste. Ergens in februari kocht ik Rimmel Stay Matte op aanraden van pixi2woo, bekende YouTuber, die ik al meermaals heb horen zeggen dat dit haar favoriete poeder is en dat ze dit zelfs verkiest boven high end poeders.


Dus toen mijn Catrice Prime and Fine op zijn laatste beentjes liep, ruilde ik hem in voor Stay Matte. Na ongeveer anderhalve maand kan ik stellen: het is een zeer aangenaam poeder, brengt mooi aan, matteert, maar niet overdreven en houdt mijn make-up goed in uit de plooi. Maar geeft mij helaas ook acné. 

Ik wist dat er iets niet klopte, toen ik opeens rode bultjes kreeg op mijn gezicht, op random plaatsen waar ik normaal nooit puistjes krijg. En het werd al helemaal gek toen dat geen puistjes bleken te zijn zoals ik ze gewend ben, maar rode bultjes bleven die maar heel langzaam wegtrokken. Ik was ongeveer tegelijkertijd met twee nieuwe producten begonnen, namelijk Rimmel Stay Matte en Sisley Botanical D-Tox, dus een van de twee was de schuldige. Ik nam de proef op de som en vermeed Stay Matte gedurende een hele week. Langzaamaan zag je de uitslag wegtrekken, dus ik was tevreden. En vandaag gebruikte ik Stay Matte opnieuw, en tegen de tijd dat ik op het werk aankwam, had ik ineens twee bultjes, links van mijn kin.


Blegh. Hoe jammer ik het ook vind, Stay Matte moet gaan. En dus had ik een nieuw poeder nodig, want zonder heeft het weinig zin voor mij om foundation te gebruiken. Het merk maakte mij niet uit, maar ik moest er wel gemakkelijk aan kunnen geraken (wat MAC bijvoorbeeld al uit the picture plaatst). Eerst wilde ik het Bourjois Healthy Mix poeder kopen, maar helaas... vieze handjes hadden het zegel van alle in mijn kleur beschikbare doosjes al verbroken en dus schrapte ik die van mijn lijstje.


Een schap verder vond ik Essence All About Matt! Proberen kan geen kwaad, dus mocht Matt mee naar huis. Hij was bovendien ook goedkoop, net geen drie euro :) Ik hoop heel hard dat Essence All About Matt! geen acnébom is, want dat zou tegen die prijs wel een supervondst zijn.

Fijn weekend!
Share:

15 opmerkingen

 1. Aiai, wat vervelend dat je er rode uitslag van kreeg, dat is nooit goed :s. Achja, zo'n dingen kunnen voor sommigen super goed werken en anderen kunnen dan weer tegen iets niet tegen. Heb je een vermoeden over welk ingredient het gaat? Ik ben heel erg benieuwd naar All About Maat, nu maar hopen dat hij goed is! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het ook vaak dat ik ineens ergens uitslag van krijg, ik hoop dat deze prima werkt voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend! Ik krijg ook echt constant breakouts, zowel van poeders als van crèmes. Dan is het ook nog eens extra jammer als het product opzich wel goed was! :( Damn you acnéprone skin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, net een paar uurtjes geleden de rimmel stay matte gekocht...
  Ook op aanraden van een YouTube'er (Makeup By Alli)
  Dus nu maar afwachten wat het hier met mijn acné gevoelige huid gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, ik ging dit weekend net ook op zoek naar deze gaan om eens budget te gaan! Zou ik het nog wagen...? Let's see :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spijtig dat je puistjes krijgt van het stay matte poeder. Ook jammer dat alle verpakkingen geopend waren van het Healthy mix poeder. Ik begrijp niet zo goed wat mensen daaraan vinden om dat te doen. Hopelijk wordt het Essence poeder iets!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat je bultjes krijgt van de poeder van Rimmel. Ik heb hem ook, maar dan in een andere kleur en gelukkig krijg ik er geen uitslag van, dus ik ben er wel heel erg tevreden over. Ik hoop dat die van Essence je beter bevalt, dat zal wel mooi zijn, vooral voor zo'n prijsje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb die van rimmel ook, een hele oude versie en nu is hij bijna op. Ik denk wel dat ik hem opnieuw ga kopen :) Spijtig dat je er allergisch lijkt op te reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg lastig zo'n reactie. Soms is het echt zoeken naar geschikte producten. Hopelijk bevalt die van Essence je beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hopelijk krijg je van deze geen uitslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat vervelend ! Ik heb geen van beide geprobeert , maar heb wel sinds kort de bourjois healthy mix poeder gekocht. Mocht je toch een vingervrij exemplaar vinden , ik vind hem persoonlijk wel fijn in gebruik . Samen met de foundation zijn ze het perfecte duo voor mijn velleke ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer van de Rimmel poeder, ben benieuwd wat je van de Essence versie vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik gebruik er wel eentje van MAC momenteel. Best oké, maar ja, inderdaad minder snel voor handen hé :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wat jammer! Ik ga er dan ook niet voor gaan want ik heb ook een heel gevoelige huid! Ik gebruik er nu ook eentje van MAC, maar ben wel benieuwd naar die van Essence! Keep us posted!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig