5 juli 2013

MAX FACTOR CLUMP DEFY MASCARA x WILD SHADOW POTS & PENCILS (and a dupe!)


Er zijn (binnenkort) weer een aantal mooie make-upjes te koop in de drogisterij, zeker bij het Max Factor-schap. Vooral dan voor de ogen en er zit ook een mooie (net niet maar toch zo goed als) dupe bij!


Max Factor lanceert de Wild Collectie, een collectie all about the eyes! De Wild Shadow Pots zijn er in felle technokleuren (Turqoise Fury, anyone?), maar ook in taupetinten (Burnt Bark, the pretty!)en laat dat net een van mijn favoriete oogschaduwkleuren zijn. Voor een extra intens effect kan je de Wild Shadow Pots ook aanbrengen met een nat kwastje.

Crème blush is trouwens weer hip, want ik zie het terugkomen in heel wat (high-end) collecties. Bij Max Factor zit er al lang eentje vast in het assortiment. De Miracle Touch Creamy Blush in Soft Pink is zo een past-bij-iedereen-kleurtje. Cute!

De verpakking is trouwens wel compact, al vrees ik een beetje voor de houdbaarheid van de dekseltjes (die je moet toedraaien). De plannen voor dit weekend: de oogschaduw depotten en in mijn palet zetten.


Ook de Wild Shadow Pencils zijn er in fellere en rustigere kleuren, zes in totaal. Dit zijn 2-in-1 gel oogschaduw en eyelinerpotloodjes. Door die gelformule glijden ze heel gemakkelijk over de huid en ze zijn ook redelijk gepigmenteerd. Voor mij zijn het vooral basisproducten of eyeliners, al dan niet uitgesmudged en gefixeerd met wat poederoogschaduw. Het enige nadeel is dat ik ze niet goed verdraag op de waterlijn. Eronder is geen probleem, maar op de waterlijn krijg ik wat irritatie en beginnen mijn ogen wat te tranen.En hier is de bijna-dupe! Al op het Timeless Beauty-event (foto's hier!) was ik onder de indruk van Burnt Bark (rechts op de foto). Supergepigmenteerd, boterig zacht én erg gelijkend op een van mijn favoriete kleuren, MAC Satin Taupe (links op de foto). Het zijn geen absoluteabsolute dupes, want op de swatch lijkt Burnt Bark net ietsje koeler dan Satin Taupe, maar in de pan en op mijn ogen zie ik amper (zeg maar geen) verschil. Jullie?

De pan is bij Max Factor groter dan bij MAC, maar ik vind nergens een hoeveelheid terug dus ik kan op dat punt moeilijk vergelijken. Wél is Burnt Bark goedkoper dan Satin Taupe en wordt het al eens de moeite om naar de winkel te lopen.

Kwalitatief moet Max Factor Burnt Bark echt niet onderdoen voor MAC Satin Taupe: hij is creamy, zacht, gepigmenteerd en houdt erg mooi, dus... waar wacht je nog op? (op de lancering, ik weet het)


De Clump Defy Volumising mascara heb je misschien al zien voorbijkomen in een reclamespotje op TV.  Ik zag hem daar in elk geval en werd meteen nieuwsgierig. Deze ligt dus al in de winkels en is te krijgen in een gewone en een waterproof versie. Ik draag zelf nauwelijks waterproof mascara (is er moeilijker af te krijgen, haha) dus ik ben met de gewone Clump Defy begonnen.

Clump Defy belooft veel volume en, ongeacht het aantal laagjes, geen klontertjes. Je kan het volume heel gemakkelijk opbouwen, laag na laag, en zelfs 's avonds nog een beetje bijwerken voor een extra dramatische avondlook.

Het geheim van Clump Defy ligt hem in de wax- en kleiformule die je wimpers klontervrij houdt en de gelijke afstand tussen de haartjes, die kleiner is dan bij een gemiddeld borsteltje. Zo blijven ook je wimpers mooi gescheiden en kan het volume zich opbouwen in plaats van samen te klonteren.


De borstel lijkt wat op die van de Max Factor False Lash Effect, maar bij de Clump Defy is het een gebogen en afgeslankte versie. Hij is dus iets minder bulky dan die van zijn voorganger en daardoor ook wel heel gemakkelijk om mee te werken. Ik heb nooit problemen gehad met de borstel van de False Lash Effect, maar die van de Clump Defy werkt nog net iets prettiger. Hoewel ik fan blijf van mascaraborstels met haartjes, is deze Clump Defy wel uitgerust met een van de fijnste siliconen mascaraborstels die ik al heb geprobeerd.

Ik kan er in elk geval heel goed de golving van mijn wimperlijn mee volgen en hij maakt mijn wimpers mooi zwart vanaf de wortels. Er is wat lengte, er is wat volume en er zijn eigenlijk helemaal geen klonters, net zoals Max Factor belooft. Mijn wimpers blijven vrij flexibel en zacht aanvoelen, wat ook wel helpt als je dan 's avonds wilt bijwerken. Dat gaat dus prima, en hoewel ik geen megaverschil zie, merk ik wel dat mijn wimpers extra kunnen worden aangezet met dat extra laagje, zonder al te veel moeite.


Een look met de Wild Shadow Pencils, de Wild Shadow Pots en de Clump Defy Volumising mascara.


Hier zie je nog eens de Clump Defy Volumising mascara in actie, maar dan met andere oogschaduw. Ik vind dit wel weer een fijne drogisterijmascara. Hij kost net geen 15 euro, waarmee ik hem nog betaalbaar vind (in vergelijking met wat ik bijvoorbeeld recent betaalde voor deze Chanel-mascara die daarom niet veel beter is).

Maar het meest onder de indruk ben ik van de Wild Shadow Pot in Burnt Bark, een echte musthave!

Max Factor Wild collectie - vanaf augustus bij Kruidvat
Wild Shadow Pots in Pale Pebble / Vicious Purple / Sapphire Rage / Burnt Bark / Turquoise Fury / Feral Brown - € 7,99
Wild Shadow Pencils in Fierce Lime / Caramel Rage / Brazen Gold / Savage Silver / Vicious Moss / Blue Icy Fury - € 8,99

Clump Defy Volumising mascara in Black of Black Waterproof - € 14,99
Share:

9 opmerkingen

 1. De false lash effect is mijn favoriete mascara dus ik ben erg benieuwd naar het resultaat van de clump defy !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De mascara moet ik zeker eens uittesten . Ik ben een fan van de Max Factor mascara's en momenteel heb ik de False Lash Effect , dus zeer benieuwd naar deze :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat er een dupe is voor satin taupe, dat is echt mijn favoriete oogschaduw! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga zeker de Burnt Bark halen aangezien Satin Taupe van MAC op mijn verlanglijstje staat (maar ik deze toch vrij prijzig vind) en de mascara wordt zowieso mijn volgende :) maar dat gaat nog eventjes duren want heb juist een nieuwe opengemaakt en heb niet graag teveel mascara's tegelijk open...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi resultaat heeft de mascara :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben benieuwd naar de mascara. Deze van Max Factor vind ik altijd heel erg goed, dus ik ga de nieuwe versie zeker eens uittesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WOW that taupe eyeshadow! You're right about it being a must-have! I love how you combined the turquoise and the taupe too! Fun and wearable at the same time!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Max factor mascara's zijn echt goed en toen ik deze in de reclame zag voorbij komen dacht ik meteen: hebbe!
  Dus wel leuk om hier te lezen dat hij bevalt.
  En die oogschaduw gaat ook op de wishlist :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig