5 augustus 2013

AVENE MATTIFYING FLUID


Enkele weken geleden kreeg ik een leuk pakketje binnen van Farmaline, met onder andere deze Avène Mattifying Fluid. Intussen heb je deze crème al eens zien voorbijkomen in het My BeautyLoves-filmpje van de maand juli, dus is wel al duidelijk dat ik deze crème graag gebruik.

De Mattifying Fluid is perfect voor de normale tot gemengde gevoelige huid. Ik heb een gemengde huid en hoewel ik mijn eigen huid niet echt als gevoelig bestempel, val ik wel voor de tweezijdige werking van deze crème. Enerzijds brengt het glutaminezuur in de crème je talgproductie terug in evenwicht en matteren de absorberende microcapsules de glimmende zones, anderzijds is het ook echt een hydraterende crème die ervoor zorgt dat je huid voldoende (thermaal) water krijgt.


Avène noemt de Mattifying Fluid een uitgepuurd product met een beperkt aantal ingrediënten. Wat ik zelf wel mis opdat het een perfect alles-in-een product wordt, is een SPF. Hij prept mijn huid namelijk goed voor make-up, maar nu smeer ik toch nog een aparte SPF (mijn Chanel UV Essentiel) voor ik verder ga.

Ingrediënten: Avène Thermal Spring Water (Avène Aqua), Butylene Glycol, Isohexadecane, Glycerin, Plymethyl methacrylate, Water (Aqua), Acrylates/Acrylamide Copolymer, Ammonium Glycyrrhizate, Cetrimonium Bromide, Fragrance (Parfum), Glutamic Acid, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Phenoxyethanol, Polysorbate 85.


Ik ben dol op de verpakking: deze pompflacon is niet enkel hygiënisch, maar werkt ook heel erg praktisch. Twee pompjes zijn voldoende voor mijn gezicht, hals en decolleté. De lichte geltextuur smeert heerlijk weg en verfrist mijn huid onmiddellijk. Bovendien is hij érg prettig geprijsd, dit is een toppertje op budget!

Avène Mattifying Fluid - 50 ml voor € 13,20 via Farmaline of verkrijgbaar in de (para)pharmacie
Share:

16 opmerkingen

 1. Klinkt goed! Je hebt mij overtuigd om hem ook eens te proberen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt nu eens net wat ik nodig heb voor mijn huid!

  http://lovelifelovefashion.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me ook perfect voor mijn huid! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hem een tijdje terug ook geprobeerd en mij is hij niet bevallen. Ik vermoed o.w.v. de minerale olie (parafine), die sluit mij huid te zeer af waardoor ontstekingkjes vrij spel krijgen :(. Ik ben en blijf fan van de Estée Lauder dagcrèmes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, jammer! Maar van de Estée Lauder dagcrèmes ben ik zelf ook fan, gebruik ze al jaren en ben er altijd tevreden van geweest.

   Verwijderen
 5. Klinkt prima en is inderdaad fijn geprijsd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben dol op de producten van Avène!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De prijs is idd goed te doen. Ik ben hier ook wel benieuwd naar, vind het altijd erg lastig om een goede dagcreme te vinden. Heb er dan ook nog steeds geen. Gelukkig nu wel een fijne bb crème.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben dol op avène producten, dus deze wil ik ook wel eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben er naar op zoek gegaan in de apothekers hier in de buurt maar de helft is met verlof en de andere helft had het niet. Enig idee waar ze hem zeker hebben? Of waar ik online kan bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de eerste zin staan een rechtstreekse link naar het product op de webshop van Farmaline, normaal kan je het daar dus bestellen.
   Als je kort bij een iU zit, kan je daar ook gaan kijken, die winkel heeft normaal gezien ook een ruim Avène-assortiment!

   Verwijderen
© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig