16 april 2014

New in: Essie First Base & Super Duper


Eigenlijk was ik van plan om pas eind volgende maand een nieuwe base en top coat te kopen in Londen, maar zo lang heb ik het niet meer uitgehouden. Deze week moest ik tot mijn scha en schande toegeven dat ik het gewoon niet langer zou redden met mijn Guerlain La Base Protectrice en Le Top Coat Ultra Violet.

Van die twee liep de houdbaarheid echt op zijn laatste beentjes: er zat nog een klein beetje in, maar de textuur was heel stroperig geworden en dat liet zo zijn sporen na op mijn verse nagellak. Maandagmiddag was ik in de stad en hield ik even halt bij Kruidvat. Omdat ik zo tevreden ben van de nagellak van Essie (Fiji! Sunday Funday!) en het fijne kwastje, wilde ik hun basisproducten ook wel eens testen.


Essie heeft verschillende soorten base en top coat, onderverdeeld per soort 'probleem' of type nagel. Er was ook heel wat uitverkocht, maar ik moest niet met lege handen naar huis. Als base coat koos ik First Base, een basislak die in het flesje een groenige schijn heeft. First Base maakt van je nagel een egaal canvas en laat de gekleurde nagellak goed hechten. Het zou dan ook moeten helpen tegen het chippen van de nagellak en dus de levensduurte van je kleurtje verlengen. De formule is heel waterig en droogt snel op tot een soort van matte, rubberachtige onderlaag. Perfect dus om je nagellak te laten hechten. Hij egaliseert mijn nagels wel een beetje maar doordat de textuur zo dun en lopend is, moet je er wel geen wonderen van verwachten. Als je dus meer groeven hebt of eerder beschadigde nagels, blijf je dat toch wel zien.

De top coat werd Super Duper, een sneldrogende top coat die een mooie glans geeft aan je nagellak en die tegelijk je nagels versterkt en dus ook het chippen zou minimaliseren. Voor mij moet een top coat vooral snel drogen én een mooie glossy finish geven, dus dat hij mijn nagels nog een beetje versterkt, is mooi meegenomen. Net als de base coat is ook Super Duper heel waterig en lopend. Mijn nagellak droogt wel snel en krijgt een subtiele glans, maar Super Duper mist dat superglanzende, bijna gelachtige, alles egaliserende en foutjesverdoezelende effect waar mijn geliefde Seche Vite voor gekend is. Net omdat hij zo dun is, is Super Duper dan wel weer geschikt om je nagellak na een dag of twee een verse laag top coat te geven.

Essie First Base adhesive base coat - 15 ml voor € 12,99
Essie Super Duper fortifying top coat - 15 ml voor € 12,99
Share:

8 opmerkingen

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze ook al 's getest! Maakt echt een gek verschil op houdbaarheid van m'n nagellak!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben gek op alles van dit merk omdat de nagellak lang mooi op mijn nagels blijft zonder dat het snel gaat chippen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die base- en topcoat zien er erg goed uit! Ik gebruik er momenteel van rimmel, maar als die leeg/stroperig zijn, ga ik ook eens kijken bij het Essie-schap.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze klinken beide wel heel interessant!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt niet slecht. Ik heb de 'No Chips Ahead' topcoat van Essie, die vind ik niet zo goed. Maar ben verder wel heel tevreden van de Essie lakjes.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig