17 maart 2015

Pantene Pro-V droogshampoo

Pantene Pro-V droogshampoo

Een van de beste badkamerhacks: droogshampoo! Mijn redder in nood voor de ochtenden waarop ik echt geen tijd/zin/fut... (vul zelf maar aan) heb om mijn haar te wassen, maar het nét niet meer presentabel is.

Droogshampoo to the rescue! Ik kan niet geloven dat ik het niet eerder kende, waar was dit in mijn studententijd?! Intussen heb ik al verschillende merken gebruikt, van goedkoop tot duur, van drogisterij- tot kappersmerken en heb ik er al enkele goeikes uitgehaald. 't Is natuurlijk niet exact hetzelfde als je haar te wassen, maar het kan er wel mee door.

Voor het eerst springt nu ook Pantene op de droogshampookar. De Pantene Pro-V droogshampoo bestaat in twee versies: instant verfrissing en volumebooster. Instant verfrissing absorbeert vet, verfrist onmiddellijk en zorgt daarbij voor schoon, lichtgewicht haar; volumebooster reinigt en verfrist en dat zorgt voor volume en veerkracht.

Een supergroot verschil levert dat niet op, en de ingrediëntenlijst bevestigt mijn vermoeden, want die is namelijk identiek. Een korte edit: ik verneem van Pantene dat de hoeveelheid silica ietsje verschilt; er zitten meer silica in de Volumebooster, waardoor je daar dus meer volume van krijgt. Door het feit dat een droogshampoo vet van je wortels onttrekt, is volume gewoon inherent aan het concept. De hoeveelheid volume kan wel eens verschillen, maar over het algemeen werken alle droogshampoos zo.

Pantene Pro-V droogshampoo

Zoals de meeste droogshampoos kan je de bus best schudden voor gebruik, sprayen op de haarwortels, even laten inwerken, inmasseren met de vingertoppen en dan eventueel nog de restjes uitborstelen. De Pantene Pro-V droogshampoos voelen superfris aan, het lijkt bijna wel alsof je haar nat wordt, maar dat gevoel verdwijnt bijna onmiddellijk. Ter vergelijking: Batiste voelt wat droger, poederiger aan, maar bij de Pro-Vo droogshampoo bemerk ik dan weer veel minder een witte waas, wat voor mensen met donkerder haar vaak een aandachtspuntje is. De geur is redelijk fris en niet overheersend en uiteraard is de prijs ook erg fijn.

Pantene Pro-V droogshampoo - 180 ml voor € 5,99
Share:

7 opmerkingen

 1. Heel erge fan van jouw schrijfstijl! Doe zo voort! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh, ik wist niet dat Pantene droogshampoo's had. Leuk om dit nu te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees dat je al veel droogshampoo's getest hebt. Wat is je top 3? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, oei, late reactie, sorry!
   Batiste staat op een wegens voor mij de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik houd wel van het droge gevoel want als ik droogshampoo gebruik, is het omdat mijn wortels echt vettig zijn. Verder heb ik er hele goede geprobeerd van Redken, verschillende van L'Oréal Professionnel, Matrix en Klorane. Punt bij al deze droogshampoos is dat ze duurder zijn dan Batiste en misschien niet zo gemakkelijk te krijgen dus dat ik dat afweeg tegenover de resultaten.

   Verwijderen
 4. Ga ik zeker eens naar uitkijken! Ziet er het testen waard uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze droogshampoo ook al een paar keer gebruikt, niet slecht! Het lijkt in eerste instantie als je sprayt alsof je haarlak aan het gebruiken bent, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. klinkt niet slecht maar eerlijk? ik durf niks anders meer kopen dan Batiste! Ik heb er het afgelopen jaar zoveel van de drugstore geprobeerd, ze deden allemaal niet genoeg tegenover mijn batistes

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig