23 april 2015

Wedding series: accessories first!

Mulberry Cecily Bag

Van in het begin was duidelijk dat ik niet de traditionele bruid zou zijn, dat heb je vast ook gemerkt aan ons concept. Voor mij geen gigantisch wit kleed, maar ik ben en blijf een girly girl met een zwak voor schoenen en handtassen, dus ik wist al heel snel dat ik daar mijn geld aan wilde uitgeven. I want me some designer shoes!

Het was echter geen kwestie van 'designer shoes om de designer shoes'. Het leek me echt tof om op de grote dag rond te lopen in een mooi en speciaal paar schoenen, waar ik achteraf steeds naar kon verwijzen als de schoenen waarin ik getrouwd ben. En dan niet om ze nadien in een doos weg te stoppen en te laten verstoffen, maar ze net wel nog te kunnen dragen.

In januari trokken we naar Roermond Outlet in Nederland. Ik was er al eens eerder geweest en ik wilde per se terug, want het is er super voor high end outletshoppen. Denk Prada, Mulberry, Tod's, Burberry, Gucci, ... 

Op de wishlist: een mooi paar Prada's en een handtas van Mulberry. Ik had mezelf voorgenomen om er niet te veel van te verwachten: het is en blijft een outlet dus je moet een beetje geluk hebben met het aanbod. Soms vind je niets naar je goesting, soms vind je het perfecte paar, maar is je maat er gewoon niet. Ik had ook al meteen een plan B: als ik niet zou slagen in Roermond, werd het een tripje naar Brussel voor een paar Louboutins, maar dat zou het budget weer de hoogte in jagen.

Prada Vernice Basic

Prada Vernice Basic

Bij Prada hadden ze een hele mooie selectie schoenen, maar ik viel vrij snel voor dit klassieke paar Vernice Basic in zwart lakleder met afgeronde top. De hak is met zijn 8,5 cm perfect, niet superhoog, maar zeker ook niet te laag. Ik ben geen fan van kitten heels en heb graag een hak van degelijke hoogte. Ik ben het ook gewend om op hakken te lopen, dus dat vormt gelukkig geen probleem. Het model en de kleur laten me zeker toe dit paar schoenen nog te dragen lang na mijn trouwdag, maar door het lakleer is het toch nog een beetje specialer dan de andere pumps in mijn collectie.

Ik werd goed geholpen bij Prada, de verkoper liet mij op mijn gemak passen terwijl ik twijfelde tussen een 38,5 en een 39, ik kreeg een - nieuw! - paar passokjes om het verschil te kunnen voelen tussen de schoenen met panty en met blote voeten en uiteindelijk kocht ik er met veel plezier mijn eerste paar designer shoes mét korting :-)

Mulberry Cecily bag

Mulberry Cecily bag

Mulberry was een van mijn eerste stops, waar ik achteraan in de winkel deze Mulberry Cecily bag spotte. Uiteindelijk kocht ik hem pas op het laatste nippertje, vlak voor we naar huis gingen, omdat ik eerst de rest van Roermond Outlet een kans wilde geven.

Voor mijn trouwdag wilde ik graag een kleinere handtas, om te vermijden dat ik de hele dag zou zeulen met mijn gewoonlijke tasinhoud. Anderzijds mocht hij ook niet te klein zijn, want ik wil wel graag enkele essentials bij mij kunnen hebben. Geen zichzelf respecterende beautyblogger gaat immers de deur uit zonder iPhone en lipstick - de vette knipoog moet je er zelf even bij denken.

Na de hele shopronde was ik overtuigd van het model, de kleur en het formaat van de Mulberry Cecily bag. Gemaakt van Classic Nappa schapenleder - superzacht en met een hele fijne korrel - en in de kleur Natural leek het mij het perfecte maatje voor mijn trouwdag. Het is een vrij klassieke handtas met goudkleurige details, maar de gevlochten hengsels geven het toch een beetje meer edge. Hij past perfect over mijn schouder en dan hangt het kortere hengsel als een soort van extra versiering aan de voorkant van de tas. Maar je kan hem dus ook gewoon heel elegant aan de hand dragen.

Het is natuurlijk een outlet - hello, 40% korting! - dus de handtassen die je er vindt zijn meestal niet meer te vinden in de reguliere handel. Zo ook deze Cecily, dit model staat niet meer op de Mulberry website en ik heb geen idee of het ooit nog terugkomt.

Nu ik mijn schoenen en handtas heb, is de rest van mijn trouwoutfit eigenlijk peanuts. Ofwel draag ik die dag een kleedje dat ik al heb, ofwel vind ik ergens nog een tof, betaalbaar kleedje dat ik nadien nog kan dragen. Ik heb dus een beetje omgekeerd gewerkt: meestal begint de bruid met het kleed en volgen de accessoires achteraf, bij mij namen de accessoires het voortouw. Ik ben raar, ik weet het ;-)

Meer Wedding Series? Hier vind je alle artikels op een rij!
Share:

21 opmerkingen

 1. Ik wil ook graag eerst mijn accesoires als ik ooit trouw en dan pas de kleren! Ik volg je gedachtengang compleet en zou het bijna helemaal hetzelfde doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die schoenen zijn echt supermooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou wel van jouw aanpak ! De schoenen en handtas zijn alvast geslaagd en ik ben er zeker van dat je er sowieso prachtig uit gaat zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het juist heel leuk dat je niet zo'n typische bruid bent (waar natuurlijk ook niets mis mee is :)), maar duidelijk gewoon een fijne dag wil hebben zoals jij het zelf wilt. Vooral je eigen ding doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben bij mijn trouw ook begonnen met de schoenen.:-D Ook niet het klassieke witte paar, maar bordeaux, zwarte van Chie Mihara. Mooie keuze heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie keuzes! Roermond is heaven! Schrijf je zeker in op de mailing list, dan krijg je rond je verjaardag extra kortingsbonnetjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooie keuze heb je gemaakt! Beide heel mooi en ook nog eens lang te gebruiken na je bruiloft.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ommmmmg! Zo spannend allemaal! Topaankopen trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je Mulberry tas is nog mooier dan dat ik ze me herinner :D En jep, beide items zal je nog lang kunnen dragen na de big day. En ach, normal is boring. Dus doe maar lekker je eigen ding en doe alles maar in de omgekeerde richting als dat beter bij je past ;)

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooooooi! <3 Heel classy. Very you. Ik ben nu zelf een week in Belgie om ons huwelijk te regelen. Vanuit Zwitserland ging dat echt niet en na een serieus paniekaanval en beseffen van 'help-ik-weet-nog-niks-en-niks-is-in-orde' zijn we nu volop bezig met echt alles concreet te maken. Feels so good. Ik ga wel een traditionele bruid zijn. Megakleed en everything ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niets mis met een megakleed :-) Ieder zijn ding, zolang je er maar blij mee bent. Geniet van de voorbereidingen!

   Verwijderen
 11. Oh, ik vind het net zo leuk dat je echt helemaal jezelf bent en doet waar je zin in hebt, geweldig!! Net als de schoenen en de handtas, die al even geweldig zijn!! Dat wordt sowieso een topdag, ik weet het nu al!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om te lezen! Ben benieuwd hoe je er gaat uitzien op de grote dag ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Allebei je aankopen zijn super en tijdloos!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig