30 september 2015

Bumble and Bumble Thickening

Bumble and Bumble Thickening

Eerst waren er al die online lofzangen over Bumble and Bumble. Ik werd nieuwsgierig, maar ging nog niet overstag, wegens reeds een shampoo- en conditionervoorraad om u tegen te zeggen. Toen mijn bestie de Bb. Thickening Dryspun Finish spray dan ook nog eens in real life begon te bejubelen, kon ik niet meer weerstaan. She made me do it!

Ik kocht een aantal mini's en twee fullsize producten van de Bb. Thickening lijn. Eerst en vooral de Bb. Thickening Dryspun Finish spray. Die staat niet op de foto - stupid me. Terwijl ik de foto aan het maken was, had ik steeds het gevoel dat ik 'iets' vergeten was. Maar pas bij het editen viel me te binnen wàt dat 'iets' nu exact was. Zucht. Maar bon, beeld je een haarsprayachtige flacon in en je bent halfweg :D (ja ja, ik ben mij ervan bewust dat ik hiermee een zeer slechte blogger ben, maar ik vertikte het om de foto een tweede keer te maken. Sue me.)

De Dryspun Finish spray is meer dan een gewone haarspray, want het zorgt voor extra oomph aan de haarwortels. Goed schudden voor gebruik, de spray focussen op de haarwortels en dan er nog even met je vingers door om het los te schudden. Het fijne aan deze Dryspun spray is dat de spray zelf vrij droog is, het maakt mijn haar niet nat of kleverig. Het is een echte finishing spray - géén droogshampoo! - dus perfect om dagelijks te gebruiken zonder dat mijn haarwortels yukkie en poederig worden. Droogshampoo is vaak mijn redder in nood, maar niet iets dat ik dagelijks zou willen gebruiken. Enig nadeel aan de Dryspun: dit spul vliegt er bij mij door. Hoe fijner het haar, hoe meer je ervan nodig hebt en met 150 ml is het al niet de grootste flacon. Voor zijn werking vind ik het zijn geld wel waard, voor de inhoud iets minder. Mocht de flacon standaard 250 à 300 ml zijn, zou ik de prijs fair vinden en werd het een regelmatige rebuy, nu eerder een traktatie.

De Bb. Thickening Shampoo en Conditioner zijn travelsize en kocht ik specifiek voor onze reis naar NYC. Ik heb nu eenmaal al zeer veel shampoo en conditioner en slechts een bos haar om te wassen, dus de fullsizes waren even geen optie. Een reisset was echter meer dan welkom! En ja, ik merk duidelijk een verschil in volume nadat ik deze producten heb gebruikt. Er zit een stevigheid en luchtigheid het haar, vooral aan de wortels en toch is mijn haar niet uitgedroogd of vol knopen. Deze komen dus op het to buy in the future-lijstje.

Nog zo'n aanrader van mijn bestie: het Bb. Thickening Serum, een leave-in treatment dat je haar sterker en dikker moet maken. Vergis je niet: dit is geen travelsize, maar de fullsize. Je hebt er dan ook niet veel van nodig, een drietal pompjes is ruim voldoende. Je verdeelt het waterachtige serum dan tussen je handen en werkt het in aan de wortels en de rest van het haar. Je kan het Tickening Serum zowel op droog als nat haar gebruiken, maar ik gebruik het na het wassen van mijn haar. Als je het optimaal wilt gebruiken, moet je het eigenlijk dagelijks aanbrengen, maar daar ben ik eerlijk gezegd te lui voor. Dus ik denk ook niet dat ik er het beste resultaat mee behaal, simpelweg omdat ik het niet gebruik op de voorgeschreven manier. Zoals ik het gebruik, helpt het wel om het volumineuze effect van de shampoo en conditioner te versterken/ondersteunen, maar ik kan niet zeggen dat ik mijn haar an sich dikker is geworden.

De grootste flacon is de Bb. Thickening Hairspray - een beetje een vreemde vogel, want dit is niet enkel een setting spray voor droog haar, maar werkt ook op nat haar - voor het stylen, dus - als extra product bij je mousse of andere stylingproducten om je haar extra houdbaarheid, glans en bescherming te bieden. Handig! 't Is wel even wennen, want er zit geen klassieke spraykop op zoals bij andere haarsprays, maar zo'n echte spraypomp. Voor mij dus vooral iets voor op nat haar en dan spray ik na het föhnen nog snel na met een 'normale' haarspray.

Bumble and Bumble
Bb. Thickening Shampoo - 250 ml voor € 25,90
Bb. Thickening Conditioner - 250 ml voor € 28,50
Bb. Thickening Dryspun Finish spray - 150 ml voor € 29,90
Bb. Thickening Serum - 30 ml
Bb. Thickening Hairspray - 250 ml voor € 27,50
Bumble and Bumble is te koop bij Cosmeticary
Share:

2 opmerkingen

  1. Ik heb die Thickening Hairspray ook! Gebruik hem enkel op nat haar, en aan mijn wortels. Dat is al voldoende om bovenaan ook volume te hebben. En die werkt echt super goed, ben er echt tevreden mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een beetje hetzelfde haartype als jij denk ik, dus ik moet deze producten dringend eens proberen zo te horen!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig