7 november 2015

The Body Shop Secrets of the World

The Body Shop Secrets of the World

Waarschijnlijk heb je de chique verpakkingen van The Body Shop Secrets of the World her en der al zien opduiken - ik weet niet wat het is met The Body Shop, maar de ene na de andere productlijn valt hier geweldig goed in de smaak!

Secrets of the World (elders ook wel gekend als Spa of the World) verzamelt de bestbewaarde beautygeheimen uit alle uithoeken van de wereld in een overzichtelijke collectie, waarmee je thuis in je badkamer een klein beetje het paradijs op aarde kan tevoorschijn toveren. Paradijselijke luxe, weliswaar, want de verpakkingen, de texturen en de geuren kan je best wel rekenen tot de high end lijn van The Body Shop.
Escapism starts at home
De 13 producten worden onderverdeeld in drie rituelen -  zo zorgt het Relaxing Ritual voor de nodige ontspanning en kan je kiezen voor sfeerverlichting, kaarsjes en je favoriete muziek op de achtergrond. Met het Revitalising Ritual geef je je lichaam een oppepper als het vermoeid is en scrubben en dode huidcellen verwijderen hoort daar vast en zeker bij, evenals een deugddoende massage en diepe reiniging. Met het Blissful Ritual kies je voor pure verwennerij en worden lichaam en geest op een lijn gezet.

The Body Shop Himalayan Charcoal Body Clay

Heel opmerkelijk vond ik de Himalayan Charcoal Body Clay (200 ml - € 19,00) - dit is een kleimasker maar dan voor héél je lijf. Jep, dat lees je goed! Koolstof heeft de geweldige eigenschap om onzuiverheden uit de huid te kunnen trekken en dit tot duizend keer aan het eigen gewicht. Alle nasties blijven zo plakken aan het masker, dat je er daarna terug van afspoelt. De combinatie van houtskool en kaolien heeft een heel zuiverende kracht, waarmee je jezelf letterlijk een schone lei veegt en terug voor een inner glow zorgt. Het is wel een beetje vreemd (en ook koud) om tien minuten lang te wachten tot het masker uitdroogt, maar het is heel effectief en daar doen we het wel voor.

The Body Shop Egyptian Milk & Honey Bath

Het gaat al de meer ontspannen tour op als je jezelf laat weken in het Egyptian Milk & Honey Bath (250 g - € 17,00) - het houten schepje krijg je erbij (hoe schattig!) en daarmee kan je gemakkelijk doseren - vijf lepels onder stromend warm water doen het hem. Net als Cleopatra, die zichzelf graag onderdompelde in een melk- en honingbadje, kan je zo genieten van de kalmerende en hydraterende effecten.

The Body Shop Secrets of the World

The Body Shop Polynesian Monoi Radiance Oil

Maar waar ik altijd wel voor te vinden ben, is een goede, deugddoende lichaamsscrub als wake-up call voor mijn lijf. Met de Dead Sea Salt Scrub (350 ml - € 22,00) krijg je een giga pot vol. Hierin zit een blend van wat grover zout uit de Dode Zee, met een hoog gehalte aan mineralen, en voedende en hydraterende oliën die het inmasseren weer wat verzachten. De dikke pasta (je ziet dat ik er al goed in heb zitten graaien) ruikt voor mij ook zoutig en doet mij echt aan de zee denken.

Nadien mag je jezelf weer hullen in alle zachtheid met een portie Hawaï - en dan doel ik op de geur van zowel de Polynesian Monoi Radiance Oil (170 ml - € 17,00) als de Hawaiian Kukui Cream (350 ml - € 26,00). Ik daag je uit om deze twee te besnuffelen in de winkel, ik durf wedden dat je net als mij helemaal wegdroomt. De olie blendt kokosolie en tiarébloemen die zowel je huid als je haar doen glanzen. Ideaal om op een nog vochtige huid in te masseren, dan wordt de olie het beste opgenomen en wordt ook het vocht langer vastgehouden door je huid - win-win, zeg ik dan. De dikke Kukui Cream zit vol met essentiële vetzuren, vitaminen en een hoog gehalte aan linolzuur dat je huid uiterst doeltreffend hydrateert - kukuï-olie is hier al generaties lang voor gekend. Geen snelle lotion, maar een crème die je heel goed moet inmasseren om daarna je huid te zien stralen.

De Secrets of the World producten liggen al sinds half augustus in de winkel en zijn - gelukkig - niet limited edition.
Share:

9 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig