6 februari 2016

Givenchy Spring 2016: La Révélation Originelle

Givenchy La Révélation Originelle

Let there be light! Zalig, hoe de dagen stilaan langer worden en ik de lente nog nét niet kan ruiken. Dat het juiste licht ook nog eens een handje helpt bij mijn blogfoto's, is dan weer mooi meegenomen. Givenchy is ook all about light met hun lente- en zomercollectie. Het juiste licht laat mensen er gewoon beter uit zien - denk aan hoe goed je eruit ziet met een gezonde glow, een soort van glanzend aura dat het beste in je naar boven brengt. 

Campagnebeeld © Parfums GIVENCHY


Schetsen Nicolas Desgennes © Parfums GIVENCHY

Givenchy La Révélation Originelle

Givenchy La Révélation Originelle

La Révélation Originelle, zo heet Givenchy Spring-Summer 2016. Een kleine collectie die volledig draait rond dat hemelse, engelachtige licht en dus voornamelijk werkt met zachte pastelkleuren.

Star product is Poudre Lumière Originelle, een compact zwart doosje met de Givenchy G's en binnenin een superzacht, roze poeder. Delicaat en broos, afgewerkt met een complex kantwerkmotief dat rechtstreeks van de Givenchy runway lijkt te komen. Poudre Lumière Originelle is een Soft Powder Radiance Enhancer - het geeft mijn grauwe winterhuid een frisse all-over glow, een beetje een rozig éclat. Ik gebruik hem graag met behulp van een grote kabuki als setting poeder over mijn volledige gezicht, maar je kan ook lokaal wat meer accentueren en lichtjes gaan stroben, als ik dat zo mag noemen. Qua werking is het een minder intense, zachtere versie van de Hourglass Ambient Lighting Powders en doet het mij ook een beetje denken aan Chanel Les Beiges, maar dan de frisse, roze variant. Het is evenmin zo matterend als grote zus Givenchy Poudre Première, het zit er een beetje tussenin.

Het effect van Givenchy's Poudre Lumière Originelle is heel subtiel en moeilijk op foto vast te leggen, al zie ik wél een verschil als ik in de spiegel kijk. Op zich zou het poeder trouwens moeten werken voor elk huidtype en elke huidskleur. Met enig hartzeer moet ik vaststellen dat het delicate kantmotief na het eerste gebruik al redelijk 'geschonden' is, maar ach... da's part of the job, denk ik dan ;-)

Tijd om afscheid te nemen van al je dode wintervel: Mister Scrub is een Lip Smoothing Exfoliator - een droge, niet vette scrub in lipstickvorm. Ik mis wel een handleiding op het doosje, ik denk dat het zonder misschien niet altijd duidelijk is hoe je Mister Scrub moet gebruiken. Het ziet er namelijk uit als een roze lipbalsem, waardoor je wel eens de indruk zou kunnen krijgen dat je dit product op je lippen kan laten en het vanzelf zijn werk doet. Nope, niets van dat. Eigenlijk is Mister Scrub maar een eerste stap, net zoals bij elke andere lipscrub. Als je het op je lippen aanbrengt, voelt het aan als een hele droge lipstick met korreltjes. Je lippen worden er ook lichtjes pastelroze van, wat niet voor iedereen de juiste kleur is. Maar je moet het dus niet zo laten - ik werk het verder in met mijn vinger, tot het product zo goed als verdwenen is en de dode velletjes aangepakt zijn en veeg dan de restjes af met een tissue. Daarna sluit ik af met een goede balsem om de lippen terug te voeden. Voordeel van deze Mister Scrub is de stickvorm en het feit dat het eigenlijk zo droog is, dat het foolproof is en het snel tussendoor kan. Ik vind hem wel best prijzig: je krijgt slechts 1,6 gram, wat niet zo heel veel is voor een scrub - eentje voor de Givenchy (limited edition) liefhebber!

Givenchy La Révélation Originelle
Poudre Lumière Originelle (limited edition) - 10 g voor € 58,50
Mister Scrub Lip Smoothing Exfoliator (limited edition) - 1,6 g voor € 31,00
Share:

14 opmerkingen

 1. Hoe mooi is dat poeder ! Ik ben ook helemaal in de mood voor de lente hoor. Laat al die kleurtjes maar komen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jep, ik ben verliefd op deze collectie! :o

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Het poeder is een pareltje - ik ben natuurlijk een sucker voor verpakkingen haha.

   Verwijderen
 4. Waaaaaauw. Oh my god. Beide producten ♥ Dat poeder heeft een prachtige kleur en Mister Scrub is zeer welkom hier!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig