16 april 2016

Budget love: Garnier SkinActive Hydra Bomb

Garnier SkinActive Hydra Bomb

Kernwoorden van de dag: Aziatisch geïnspireerde skincare, hydratatie en op en top budget. Dit blauwe duo voor dag en nacht is de Garnier SkinActive Hydra Bomb en de naam spreekt voor zich: hydratatie in het kwadraat!

De lijn richt zich op hydratatie, maar met een plus: antioxidanten in de vorm van een combinatie van vitamine C en E, granaatappel en amla, versterkt door natuurlijke glycerine en bijkomend een SPF in de dagcrème. Antioxidanten spelen een belangrijke rol in de bescherming tegen vrije radicalen, die van buitenaf eigenlijk je huid 'aanvallen' en zo de huid minder weerbaar maken en beschadigen. Een optimaal vochtgehalte zorgt ervoor dat je huid ook de beste barrièrefunctie kan creëeren dus het is fijn om te zien dat ook een toegankelijk merk als Garnier hun skincare hiermee verrijkt.

Vreemd genoeg had ik de textuur van de dagcrème bij de nachtcrème verwacht en andersom. De dagcrème zit in een compacte pompflacon - het is een echte crème, maar als je even doorsmeert, transformeert het toch meer naar een waterig effect, wat het zeker een aangename starter voor de ochtend maakt en een goede basis voor mijn make-up legt. De crème werd verrijkt met een hydraterend serum, antioxidanten, 7% glycerine en een SPF 10 en is parabeenvrij.

De nachtcrème is dan weer een gel-crème, superlicht en zacht. Om het nachtelijke herstel te optimaliseren, werd het glycerinegehalte opgedreven naar 15%, geruggesteund door vitaminen, antioxidanten en mannose, een suiker dat de huid opnieuw intens zal hydrateren. Bij de gel-crème zie je de link met Aziatische beauty: het is een zogenaamde water-breaktextuur - geconcentreerd, maar toch zodanig licht dat de gel-crème onmiddellijk uiteenspat in een soort van waterdruppels en intrekt alsof je huid het water opdrinkt.

Aangenaam? Yes! Garnier Hydra Bomb voelt fijn aan en plumpt mijn huid op. Die waterboost is dus zeker niet gelogen. Budget? Absoluut! En geschikt voor elk huidtype en zowat elke huidleeftijd, volgens mij. Hier kan je niets mis mee doen!

Garnier SkinActive Hydra Bomb dagcrème - 50 ml voor € 7,99
Garnier SkinActive Hydra Bomb nachtcrème - 50 ml voor € 7,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

15 opmerkingen

 1. Ik vermoed dat er wel weer parfum in de producten zit?! Want daar kan mijn gevoelige huid echt niet tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog even gecheckt voor de zekerheid: parfum staat als allerlaatste in de ingrediëntenlijst. Dus procentueel miniem, maar er zit inderdaad wel iets van parfum in.

   Verwijderen
 2. Ik heb de dagcrème aangeschaft omdat ik benieuwd was en merkte dat mijn (vette) huid nood had aan hydratatie. De nachtcrème heb ik laten staan omwille van de vele siliconen.
  En het effect is bij mij net hetzelfde al je zegt: het plumpt mijn huid op! Ik heb deze nog niet getest met make-up over, meestal gebruik ik op die dagen een crème met een hogere spf erin. Het is een ideale crème voor dagen dat ik van thuis werk en geen make-up draag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om je feedback te lezen. En top dat hij je ook bevalt!

   Verwijderen
 3. Ik moet nog testen, maar na het lezen van deze review ben ik super benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi vanaf welke leeftijd is dit raadzaam te gebruiken .. Ikzelf heb een hele droge huid en hier daar vooral bij mijn neus wangen en kin schilfers .. Is dit product hier raadzaam voor?

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Hydra Bomb producten zijn voor een ruim publiek - dus eigenlijk van jong tot oud, net omdat iedereen hydratatie nodig heeft. Als ik het zo lees, heb je inderdaad een hele droge huid. Dit zal zeker helpen, maar het zou kunnen dat het voor jouw huid misschien op zichzelf niet genoeg is en je bijvoorbeeld ook eens naar een hydraterend serum kan kijken. Maar je kan hier altijd mee beginnen en zien of je huid wat opklaart!

   Verwijderen
 5. Ik heb dit nog niet gezien, loop ik te hard langs Garnier tegenwoordig? Ik vind het altijd een fijn merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt me helemaal overtuigd, hierdoor gebruik ik deze producten al een maand lang en ze zijn helemaal top. Ze hebben er voor gezorgd dat men huid enorm straalt. Dank je voor deze goede review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zeg, da's leuk om horen! Maar helemaal top is het dat ze ook voor jou werken en dat je er tevreden mee bent. Heel leuk om zo'n feedback te krijgen!

   Verwijderen
 7. Hey hoe is deze prpduct voor mensen met een onzuiverehuid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey! Het is al even geleden dat ik deze heb gebruikt, maar het is een lijn met focus op hydratatie, dus erg vriendelijk voor elk huidtype, ook de meer onzuivere huid.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig