30 mei 2017

Essie GelCouture Bridal Collection by Monique Lhuillier

Essie GelCouture Bridal Collection

Al van bij het prille begin - een klein jaar geleden - werd snel duidelijk: de Essie GelCouture formule is een toppertje! Je kan er mijn oorspronkelijke review op nalezen, maar in het kort: je skipt de base coat en gebruikt enkel de Essie GelCouture nagellak en top coat. Zonder UV- of LED-lamp krijg je een gel-like finish die ook langer houdt dan een 'normale' nagellak. Je kan de levensduurte van je manicure verlengen door elke twee dagen een verse laag top coat aan te brengen, maar even fijn is dat je de kleur simpelweg kan verwijderen met een watje en wat nagellakremover. Geen gedoe met nagels weken en lospeuteren!

Sinds de lancering werd het basisassortiment op regelmatige tijdstippen uitgebreid met limited editions. Met wedding season in het achterhoofd, werkte Essie samen met niemand minder dan Monique Lhuillier voor een heuse Essie GelCouture Bridal Collection!

Essie GelCouture Bridal Collection

Monique Lhuillier is een modeontwerpster die vooral bekend staat om haar luxueuze bruidsjurk. Denk: weelderige stoffen, een perfecte pasvorm en oog voor detail. En Essie is natuurlijk ons aller favoriet als het gaat om een waaier aan kleuren, voor dé juiste nagellak voor elke gelegenheid.

Essie GelCouture Bridal Collection

De samenwerking tussen Essie en Monique Lhuillier resulteerde in een moderne bruidscollectie van zes vrouwelijke, romantische, maar evenzeer meer gewaagde kleuren. Uiteraard - hoe kan het ook anders - vind je in deze Bridal Collection de meer 'typische' bruidskleuren à la poederroze en crème, daar waar goud, saliegroen en bessenrood de lieflijke, romantische kleuren een meer gewaagd tegengewicht bieden.


Lace To The Altar is een zachte ivoortint met glanzende parelmoerdeeltjes. Met een laagje blijft deze heel zacht en transparant, met twee of zelfs drie laagjes kan je de dekking wat meer opbouwen voor dat extra beetje glans.


Als liefhebber van Essie Fiji sprak deze Dress Is More mij metéén aan. Crème met een hintje roze, I love it! Drie laagjes geven de perfecte semi-transparante melktint en laten je nagels en handen er zonder veel moeite mooi gemanicuurd uitzien. Deze draag ik komende zomer vaak!


Blush-Worthy is een ietwat warmer pioenroze met witgouden flecks en glitter. Gaat verrassend genoeg nog vrij vlot van de nagels af, wat zeker geen evidentie is met de stukjes in de lak. Dit zijn twee laagjes, maar een derde geeft echt wel de doorslag.

Essie GelCouture Bridal Collection


To Have & To Gold is een chique vintage oudroze dat neigt naar het o zo hippe rosé goud. Héél veel glitters, dus zeker niet voor watjes. Dit zijn twee dunne laagjes, maar ik zou er zeker nog een derde op leggen voor extra dimensie.


Saliegroen is misschien niet de eerste kleur die bij je opkomt als je aan bruidjes denkt, maar ik zie de kleur wél werken bij een bruidsjurk. Een beetje grijs, een beetje groen, een beetje pastel maar vooral: Sage You Love Me is erg understated. En die naam!


Berry In Love, het perfecte diepe bessenrood dat je hartje sneller doet slaan.

Oké, het heet dan wel Bridal Collection en oké, ik ben dan al wel getrouwd... maar toch ga ik keihard genieten van deze limited edition collectie. Dit zijn prachtige kleuren die je mooi kan opbouwen en die vrij waarheidsgetrouw op je nagels komen te liggen. Als je in een avontuurlijke bui bent, kan je ook beginnen mixen en matchen: een dun laagje van Lace To The Altar of To Have & To Gold over een van de andere kleurtjes geeft meteen een heel ander resultaat. Ik ben ook nog steeds grote fan van all things Essie (die perfecte kwast!) en zeker de GelCouture lakjes hebben mij de laatste tijd echt hun waarde (lees: houdbaarheid) bewezen.

Essie GelCouture Bridal Collection by Monique Lhuillier - 13,5 ml voor € 14,90
Exclusief verkrijgbaar bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig