30 juni 2017

Belevingsreview: Les Cheveux


Je zag het al in deze weekly vlog: ik ging zomaar eventjes op een zondag naar de kapper. Dat lees je goed: OP. ZONDAG. Een service waarmee Les Cheveux zich volgens mij met glans onderscheidt, want het is de eerste keer dat ik dit in mijn haarcarrière tegenkwam.

De uitnodiging van Les Cheveux kon ik dan ook niet laten liggen! Het salon van Glenn en Orlando draait op het motto 'Beleef Aandacht' en dat doen ze zonder onderscheid, want zowel mannen als vrouwen kunnen hier terecht.

Les Cheveux is gelegen in Overpelt, op een half uurtje rijden vanuit Hasselt en ik kon netjes parkeren voor de deur. De warme inrichting wordt er opgevrolijkt met vrolijke accenten: frisse boeketjes, snoepjes en uiteraard heel veel mooie haarproducten. Van woensdag tot en met zondag kan je er terecht voor all things hair en dat op afspraak.


Bij Les Cheveux werken ze uitsluitend met Kérastase - toen ik dat las, wist ik al gelijk dat het goed zat. Kérastase behoort tot mijn top drie favoriete haarverzorgingsmerken en staat garant voor een luxebehandeling en -verzorging door getrainde experts.

Het gehele Kérastase-ritueel bestaat eruit dat je ondergedompeld wordt in een uniek, gepersonaliseerd moment dat gericht is op de schoonheid van je haar en de gezondheid van je hoofdhuid. Uiteraard kan je bij Les Cheveux het volledige gamma terugvinden en verkopen ze ook alles voor een at home verzorging.


Het kennismakingsgesprek begint met een haaranalyse - ik ben mij trouwens bewust van het feit dat ik op deze still een zogenaamde resting b*tch face heb, maar geloof me, ik was geconcentreerd aan het luisteren! Kapper Orlando bekeek mijn haar in detail en kwam tot de conclusie dat mijn haar nog best in goede conditie was (score!), uitgezonderd de puntjes. Het was al zes weken geleden dat ik mijn haar liet knippen, dus al bij al (en gelukkig!) gaf de haaranalyse geen schokkende resultaten.

Na de haaranalyse overloopt men samen met jou het volledige gamma van Kérastase en worden verschillende specifieke vragen gesteld om eventuele probleempjes te detecteren. Er is een lijn voor droog haar, weerbarstig haar en dunner wordend haar, er zijn producten die inwerken op haaruitval, een geïrriteerde of vette hoofdhuid of op haar dat z'n volume verliest, ... telkens wordt gezocht naar een oplossing op maat.

Bij mij werd gekozen voor het gamma Nutritive, een resem producten die zijn gericht op droog haar. Afhankelijk van je haartype (fijn of dik) en de ernst van de droogte (licht droog, droog of zeer droog), worden de Nutritive-producten aangepast om het de oorzaak van de haarvezel aan te pakken.
Les Cheveux heeft alles in het werk gesteld om het verzorgingsritueel zo zen mogelijk te maken, zodat je in alle rust en stilte optimaal kan genieten. Het eigenlijke Kérastase-ritueel vindt namelijk plaats in een aparte verzorgingsruimte: gedempt licht, een superchill muziekje op de achtergrond, een knisperend haardvuur en last but not least, comfortabele relaxzetels waar je letterlijk met de voetjes omhoog mag liggen. Mannekes, dit is zonder overdrijven de béste kapperszetel waar ik al ooit in gezeten heb. Na de behandeling stond ik op zónder zere nek, ik kon het bijna niet geloven!

Mijn haar kreeg een grondige wassing en verzorging en ik viel helemaal in katzwijm bij de ontspannende hoofdmassage. Het zijn de kleine extra's die het geheel fantastisch maken, en de hoofdmassage is er zo een van! Om tot slot het masker optimaal te laten intrekken, werd er rondom mijn hoofd een warme handdoek gewikkeld. En ik, ik genoot...


Terug voor de spiegel werd er mij een drankje aangeboden - mijn frisse cola werd vergezeld van een kommetje olijven en bolletjes met geitenkaas, van een fijne attentie gesproken!

Aangename vaststelling: het werd een echte one-on-one-ervaring. Tegelijkertijd met mij zat er nog een andere klant - twee kappers voor twee klanten, die elk voor de volle 100% de nodige aandacht en advies kregen. Het gevoel dat je een 'vaste' kapper hebt, die tijdens je afspraak zijn tijd volledig in jouw coupe kan steken en niet van klant naar klant springt, draagt bij tot de luxe-ervaring. Ik kon hun motto 'Beleef Aandacht' meteen helemaal plaatsen, chapeau!

Op zich wilde ik graag mijn coupe behouden, dus kozen we ervoor om enkel de puntjes te knippen. Ik kreeg ook het advies om met mijn fijne haar best niet te veel in laagjes te werken: dat geeft wel volume aan de kruin, maar maakt de onderste laag dan weer erg dun, waardoor het haar minder gezond lijkt.


In de vlog zie je ook hoe Orlando op een zeer gemakkelijke en snelle manier krullen in mijn haar legt: verdeel het haar in enkele staartjes, wikkel per staartje verschillende strengen rondom de krultang en haal nadien de elastiekjes weg. Eens goed shaken, sprayen, en klaar! Het resultaat: zachte en bouncy krullen en dat zónder dat je je hoofdhuid verbrandt.

Net geen twee uur later liep ik Les Cheveux buiten als een happy blondie - verzorgd en gevoegd haar, bevrijd van mijn kapotte en droge puntjes en mét een luchtige coupe vol glamoureuze krullen. En of ik onder de indruk was... voor een relaxte zon- of andere dag bij de kapper, een adres: Les Cheveux!

Een welgemeende dankjewel aan Glenn en Orlando voor de leuke uitnodiging, het was mij een waar genoegen jullie salon te bezoeken!

Les Cheveux - Haasbosstraat 38, 3900 Overpelt
Voor mijn behandeling, met name het Kérastase Ritueel, het extra intensieve haarmasker, de snit en de brushing voor lang haar, inclusief haaranalyse, hoofdmassage en alle styling- en afwerkingsproducten, betaal je € 75,00. De volledige prijslijst, openingsuren en het online reservatiesysteem vind je op de website van Les Cheveux.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Ik werd uitgenodigd door Les Cheveux en kreeg de behandeling cadeau, maar deze content werd vrijwillig en zonder enige geldelijke compensatie gemaakt. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig