27 augustus 2017

Benefit Boi-ing Concealer & The Porefessional

Benefit Boi-ing Industrial Strength Concealer

Als ik aan Benefit denk, zie ik gelijk leuke en vrolijke verpakkingen voor me, met namen die eveneens een glimlach op het gezicht toveren. Overigens geheel in lijn met hun motto: laughter is the best cosmetic. En gelijk hebben ze, al kan een beetje make-up alsnog een wereld van verschil maken.

The POREfessional is een naam die ik al eerder hoorde vallen. Onder de groepsnaam The POREfessional vallen zes verschillende producten, van gel over poeder tot een stick, allemaal gericht op het egaliseren en verfijnen van poriën en het matteren van de huid. Ik kreeg een tijdje geleden na een event The POREfessional Pore Minimizing Makeup mee naar huis.  Deze heeft een tweezijdige verpakking: aan de onderkant zit er een dopje met een ingebouwd sponsje, dat je kan gebruiken om het product mee in de huid te drukken. Aan de bovenkant bevindt zich een klein tuitje, zodat je de dosering druppelsgewijs in de hand kan houden. De Pore Minimizing Makeup is namelijk heel erg vloeibaar (waterig) en op zich heb je slechts enkele druppeltjes nodig om resultaat te zien.

Het wordt door Benefit niet benoemd als een primer, maar als echte make-up, zodat het niet enkel poriën matteert maar ook onzuiverheden camoufleert. Er zijn daarom vijf verschillende kleuren beschikbaar: 1 heel licht, 2 licht, 3 licht-medium, 4 medium en 5 medium-deep. Mijn versie is nummer 1 heel licht, en matcht wel goed met mijn huid. Ik vind de camouflage echter wat povertjes - ook al kan je het laten drogen en een tweede en zelfs derde laagje aanbrengen - misschien is dit perfect als je al een flawless huid hebt, maar ik gebruik nadien nog gewone foundation. Voor mij fungeert de Pore Minimizing Makeup dus eerder als een lichte primer, die mijn huid op en rondom de T-zone matteert en egaliseert, zodat de foundation er net wat mooier op blijft liggen. En ik apprecieer daarbij de waterige textuur wel, omdat ik al een hele tijd ben afgestapt van de typische primers die aanvoelen als een siliconegel. Als je heel erg veel last hebt van poriën en een glimmende huid, kan je deze Pore Minimizing Makeup zelfs óver je make-up aanbrengen, maar dat heb ik alleszins nog niet moeten doen.

Qua concealers is er bij Benefit alleszins keuze te over, van licht en hydraterend tot full coverage en matterend. De 'originele' Benefit concealer is echter deze Boi-ing Industrial Strength Concealer. De naam zegt het al: dit spul is heavy duty en camoufleert alles, van onderogen over verkleuringen tot puistjes.

Ik had daarom een heel vaste, dikke formule verwacht, die ik lang zou moeten uitblenden. Tot mijn verbazing voelt de Boi-ing concealer in eerste instantie eerder licht aan. Het is wél een concealer die ik zeker zou opwarmen en aanbrengen met de vingers, omdat de matte crèmeformule dat wel nodig heeft. Als je heel specifiek wilt camoufleren, kan je ook deppen met een fijn kwastje en ik lees zelfs dat deze perfect dienst kan doen als een oogprimer. Spaart je alvast wat plaats uit als je gaat pakken. De kleurenkeuze is eerder beperkt - 1 licht, 2 licht-medium en 3 medium - maar voor mij werkt 1 licht wel goed onder de ogen én houdt inderdaad erg goed.

Benefit Boi-ing Industrial Strength Concealer

De bleke swatches zijn misschien niet zo duidelijk af te tekenen, maar op de linkerzijde van mijn hand smeerde ik The POREfessional Pore Minimizing Makeup en zie je toch wel het opvallende verschil met de nog zichtbare poriën op de rechterzijde. Daar smeerde ik een beetje van de Boi-ing Industrial Strength Concealer met z'n crèmige formule.

Benefit Boi-ing Industrial Strength Concealer

Ik gebruikte beide producten net voor de zomer al voor deze first impressions make-up look - klik even door naar de video als je de producten in actie wilt zien!

Trouwens, sinds wanneer is er een Belgische Benefit website? En nee, ik lag niet onder een steen, ik had het gewoon nog niet eerder opgemerkt, haha. Alle producten staan er stuk voor stuk op en het is zelfs een soort van online shop die je dan doorverwijst naar de Douglas site. Geen eigen online shop dus, maar niettemin handig!

Benefit Boi-ing Industrial Strength Concealer - 3 g voor €24,48
Benefit The POREfessional Pore Minimizing Makeup - 15 ml voor € 33,66
Verkrijgbaar bij Douglas en Galeria Inno

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ik was al eerder benieuwd naar de concealer, toch misschien eens aanschaffen. Oh, en ik wist ook niet van de Belgische website, leuk!! Je make-up ziet er supertof uit trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zulke prachtige make-up en mooie zomerse look ;-)

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Is al van even geleden, maar de glow doet het hem ;-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig