29 oktober 2017

Charlotte Tilbury Hollywood Lips Matte Liquid in Rising Star

Charlotte Tilbury Hollywood Lips Matte Liquid Rising Star

Een trip naar Londen is niet compleet zonder een bezoekje aan Charlotte Tilbury. Ik ben al sinds het prille begin fan van het merk: verpakking én formules on point!

Laatst bracht ook Charlotte Tilbury haar eigen versie van de liquid lipstick uit en naar goede gewoonte ging dat gepaard met een flinke portie glamour. De naam alludeert er alleszins naar en ook de gouden accenten op de verpakking zijn ruim vertegenwoordigd. De plastieken verpakking is volledig in het rose gold omhuld, met aan de voorzijde een uitsparing die de kleur meteen onthult.

Opvallend - en in mijn ogen erg fijn - is dat de 10 verschillende Charlotte Tilbury Hollywood Lips Matte Liquid voornamelijk uit neutrale en nude tinten bestaan die je altijd, in alle omstandigheden en voor alle gelegenheden kan dragen.

Ik kreeg al snel de kleur Rising Star in het vizier, omschreven als een nourishing warm pink. Het is een universeel flatterende kleur die heel sterk aanleunt tegen de Lip Cheat in Pillow Talk, mijn absolute favoriet en een lippotlood dat ik onder zeer veel lipsticks kan dragen.

Charlotte Tilbury Hollywood Lips Matte Liquid Rising Star

Wat de Hollywood Lips onderscheidt van andere liquid lipsticks, is de textuur. Hoewel deze luchtig aanvoelt, is het eerder een mousse dan een vloeibaar goedje en daarom is het gedeelte 'Matte Liquid' in de naam misschien een beetje misleidend. Van zodra je deze op je lippen aanbrengt, is het resultaat vrijwel meteen fluweelmat. Er is nog een beetje droogtijd, maar er is nauwelijks transformatie in de textuur tussen het initiële aanbrengen en het uiteindelijke resultaat.

Aan de formule werd onder meer bijenwas toegevoegd, dat je lippen ook na het aanbrengen verder hydrateert en je lippen comfortabel laat aanvoelen, zonder ophoping in lijntjes of afbrokkelen. De formule accentueert mijn fijne liplijntjes niet al te erg, daar zouden de egaliserende ingrediënten lamsoor, hyaluronzuur en collageenboosters aan te pas komen.

Het fluweelmatte effect blijft eigenlijk zonder al te veel zorgen netjes zitten en is werkelijk transfer- en kissproof. Enkel na een maaltijd is de kleur van de binnenzijde van mijn lippen afgesleten en moet ik wel bijwerken.

Charlotte Tilbury Hollywood Lips Matte Liquid Rising Star

Charlotte Tilbury Hollywood Lips Matte Liquid Rising Star

Dat bijwerken gaat overigens zonder al te veel moeite - ik denk dat de Hollywood Lips de titel van meest travel friendly liquid lipsticks winnen. Een spiegeltje is altijd handig, maar voor de rest moet je je geen zorgen maken over een lange droogtijd of druppelgevaar omdat de formule te vloeibaar zou zijn. De applicator ziet er misschien een beetje vreemd uit, het werkt wonderwel! De gebogen kant omhult zich als het ware over de vorm van je lippen en met de rechte tip kan je heel gemakkelijk de bovenlip uitlijnen en zeer netjes werken.

Ik kan niet spreken over de formule en houdbaarheid van alle kleuren, maar Rising Star is wat mij betreft een absolute voltreffer. Met de perfecte verhouding roze en nude, is dit de draagbare liquid lipstick versie van mijn geliefde Pillow Talk en ik draag ze hierboven dan ook tezamen.

Vooralsnog heeft Charlotte Tilbury geen fysiek Belgisch verkooppunt, maar je kan online terecht op haar eigen webshop en webshops zoals die van Bijenkorf, Harrods of Selfridges.

Charlotte Tilbury Hollywood Lips Matte Liquid - 6,8 g voor € 32,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

3 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig