14 april 2018

Sally Hansen Complete Care 7-in-1

Sally Hansen Complete Care 7-in-1

Om de zoveel tijd probeer ik een nieuwe verstevigende basis voor mijn nagels. Ik heb het al eerder gezegd: mijn nagels hebben nood aan heel wat TLC, want zonder zijn ze broos, breekbaar en droog. Het gevolg is dat ze snel scheuren en breken en ook nagellak niet zo goed blijft zitten. 

In mijn nagelverzorgingsroutine zit daarom steeds een verstevigende basis, al heb ik geen bijzondere base coat die ik als holy grail kan benoemen. Na omzwervingen langs Koh, Essie en Seche, ben ik intussen bij Sally Hansen beland. 

Het roze vierkante flesje met glanzende dop van de Sally Hansen Complete Care 7-in-1 zorgde wel voor een goede eerste indruk. Het strakke flesje ziet er mooi uit en past netjes in mijn beautylade. Het transparante kwastje is eerder kort, breed en best precies. 

De formule verkoopt zichzelf als een 7-in-1 product: het is zowel een base als top coat, helpt je nagels groeien en versterken, vult ribbeltjes in je nagels op, verheldert en hydrateert de nagels. Meestal is een verstevigende basis vrij uitdrogend voor je nagels, maar deze Complete Care tracht dat te verhelpen met behulp van de toegevoegde avocado-, saffloer-, olijfolie en glycerine. De stevigheid komt dan weer van onder meer calcium en proteïnen. 

Als top coat doet de Sally Hansen Complete Care mij wat tekort. Niet dat het een slechte top coat is, maar zo glossy en dik als mijn holy grail Seche Vite, is 'ie gewoon niet. Dus ik ben vrij snel overgeschakeld naar een gebruik dat exclusief gericht is op een toepassing als verstevigende en verzorgende base coat. 

Als base coat vereist deze Complete Care welgeteld een laagje, dat bovendien supersnel opdroogt. Meteen zien mijn nagels er al een beetje frisser en netter uit, maar ik ga natuurlijk gewoon verder met twee laagjes nagellak en een laagje top coat. Ik lak mijn nagels zo'n twee à drie keer per week en telkens grijp ik naar de Complete Care voor mijn base coat - al zou je hem ook eerder als een soort van tiendaagse kuur kunnen gebruiken, zonder nagellak. In dat geval zijn twee laagjes van deze base coat aan te raden. 

De Sally Hansen Complete Care matcht bijzonder goed met elk merk nagellak - fijn, want zo'n base coat moet er natuurlijk voor zorgen dat er een onderlaag ligt die een meerwaarde betekent voor je nagellak, zonder merkgebonden te zijn. Ik heb zelf niet zo'n last van ribbeltjes in mijn nagels, dus dat kan ik niet testen, maar ik merk na enkele weken wel dat de nieuw aangegroeide stukken van mijn nagels opvallend frisser en helderder zijn. De Complete Care werkt dus wel zeer goed wat verheldering betreft. Ook scheuren en breken mijn nagels iets minder vaak, al ben ik er nog steeds niet volledig van verlost. Ik blijf er nog steeds van overtuigd dat een verstevigende basis soms toch ietwat uitdrogend kan werken, dus is het eens zo belangrijk om je nagelriemen goed in te smeren met crème en ze regelmatig te laten weken in een laagje (nagelriem)olie. De combinatie van olie en verstevigende basis zorgt voor een opvallend beter resultaat!

Sally Hansen Complete Care 2-in-1 - 13,3 ml voor € 12,99 bij Kruidvat

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

 1. Ik gebruik alles van Essie:
  - Essie All-in One Base Coat
  - Essie nagellakje
  - Essie Gel Setter Top Coat. Ik vind deze heel mooi glanzen + houd ook erg goed.Vind je Seche als topcoat beter?
  Fijn weekend! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Essie is ook erg goed! Voor mij werkt Seche Vite wel het allerallerbeste. Het hangt ook een beetje af van je eigen nagels, welke formule het beste 'pakt'. Maar voor mij is dat dus Seche.

   Verwijderen
 2. Ik ben alleen maar bekend met de lakjes van Sally Hansen en de miracle gel top coat, die heel erg fijn is.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu ben ik wel benieuwd om deze ook eens uit te proberen :-) x

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig