17 september 2018

Tom Ford Eye Color Quad in Honeymoon

Tom Ford Eye Color Quad in Honeymoon

Tot mijn grote verbazing stel ik vast dat ik nooit eerder een review schreef van mijn Tom Ford Eye Color Quad in Nude Dip. Ik kocht het palet ruim drie jaar geleden tijdens onze huwelijksreis in NYC en vermeldde het wel in deze haul, maar om een of andere onverklaarbare reden (ik vermoed dat ik het palet al gebruikte in NYC en daardoor geen ongebruikte reviewfoto's kon trekken) ontbreekt nadien elk spoor ervan op de blog. Vreemd, want ik ben dól op het palet - zozeer zelfs, dat ik recent een nieuw quad kocht, ditmaal het Tom Ford Eye Color Quad in Honeymoon.

Tom Ford Beauty, dat is voor mij pure luxe. De diepdonkere verpakkingen, gouden accenten, velours zakjes waarin de producten zitten, ... alles past perfect binnen de Tom Ford-huisstijl en daarmee wordt het merk bereikbaar voor een ruimer publiek - want laten we eerlijk zijn: de kledij ligt een beetje boven mijn budget. Al blijft dit een luxemerk, dus ook de beautyprijzen zijn navenant.

Maar wees gerust: Tom Ford Beauty, dat is meer dan een mooi snoetje alleen. De inhoud, die is fantastisch. Alle beautyproducten die ik tot nu toe gebruikte, zijn hun centen meer dan waard geweest. Zo adoreer ik de kwasten (zachte haren, stevige steel), lipsticks (heerlijk decadent met een fantastisch pigment) en dus ook de oogschaduwpaletjes.

Tom Ford Eye Color Quad in Honeymoon

Wat Nude Dip en Honeymoon gemeen hebben, is hun gebakken gelée formule - en het ingedrukte 'TF'-logo, I die... De formule laat zich trouwens perfect droog als nat bewerken, in het laatste geval worden ze iets dieper en komt de glans wat meer naar voren.

Alle oogschaduwkleuren zijn glanzend, boterig zacht en laten zich moeiteloos blenden. Het kleinste kind kan hiermee een ooglook creëeren zonder harde lijnen, het vereist nauwelijks enige inspanning. Hierin onderscheidt de Tom Ford-oogschaduw (alleszins deze gelée formule) zich dan ook van al mijn andere oogschaduw: ik zeg wel vaker dat oogschaduw gemakkelijk blendt, maar bij deze van Tom Ford is het werkelijk opvallend eenvoudig: twee keer swipen en je bent klaar. Qua timing in de ochtend kan dat tellen!

De glans is overigens van het 'volwassen' type: glans, maar geen brokkelige glitter. Voor de liefhebbers van mat, geen paniek: de andere paletjes van Tom Ford bevatten ook matte kleuren, maar ik ben niet vies van een beetje glans en de kleuren in Nude Dip en Honeymoon spraken mij het meeste aan.

Tom Ford Eye Color Quad in Honeymoon

Tom Ford Eye Color Quad in Honeymoon

Waar Nude Dip een koeler kleurenpalet heeft, gaat Honeymoon voor een warmer palet met perzikgoud, goudbruin, koperrood en donkerbruin. Neutrale kleuren, niets wereldschokkends, maar zo heb ik het wel graag. Honeymoon lijkt me ook een fijne aanvulling op een mat palet, zodat je de twee kan combineren en de look wat interessanter kan maken.

Tom Ford Eye Color Quad in Honeymoon

Tom Ford Eye Color Quad in Honeymoon

In deze look gebruikte ik drie van de vier kleuren uit het Honeymoon palet, alles behalve het koperrood. Zoals ik al zei: niets wereldschokkends en de kans bestaat dat je deze kleuren op zich gemakkelijk kan dupliceren met andere paletjes. Niettemin trokken de supermooie glans, kwaliteit en de blendbaarheid mij over de streep om het Honeymoon quad effectief aan te schaffen en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.

Ik heb al eerder mijn liefde voor kleinere paletjes (pakweg max. 6 kleuren) geuit en dat is ook hier niet anders. Ondanks z'n compacte (en stevige!) vorm, kan je met een beperkt aantal kleuren gemakkelijk meerdere looks maken of het palet gebruiken als aanvulling op andere (matte) paletjes. Binnenin vind je trouwens nog een goede spiegel-on-the-go en twee custom made applicators. Thuis gebruik ik steeds mijn fullsize kwasten, máár ik apprecieer wel dat Tom Ford de moeite deed om ietwat deftige applicators te voorzien, alleszins beter dan de standaard sponsapplicators die je vaak bij dergelijke oogschaduwpaletjes vindt. Als je twijfelt: er staat een grote Tom Ford-stand bij Parfuma in Antwerpen, waar je naar hartelust de formule kan gaan swatchen!

Tom Ford Eye Color Quad in Honeymoon - € 76,00 bij Parfuma

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig