3 november 2018

Smashbox Cover Shot & Double Exposure Mini

Smashbox palettes

Smashbox zit al jaren in mijn online geheugen! Enkele jaren geleden was het merk al eens een tijdje te koop bij Ici Paris XL, om er dan met stille trom te vertrekken. Recent maakte Smashbox echter een herintrede - back to stay?

Mijn persoonlijke ervaring met Smashbox beperkte zich tot voor kort tot hun Photo Finish Primer Water en dat was voor mij een like, maar geen love. Toch kon ik het niet laten om ook enkele oogschaduwpaletjes aan een test te onderwerpen - dat ik ze in de outlet kocht met een mooie korting, speelde uiteraard een rol in mijn beslissingsproces, haha!

Smashbox Double Exposure Travel Palette

Het Smashbox Double Exposure Travel Palette is volgens mij het meest compacte oogschaduwpalet ooit. Qua formaat niet groter dan een bankkaart, past dit kleinood letterlijk in je broekzak. Mini to the max! 

Automatisch wordt het daardoor vereenzelvigd met een fantastisch travel palette, want dit krijg je overal weg. Het bevat de absolute essentie: een klein spiegeltje en acht kleuren oogschaduw, gepropt in een doosje van 8 op 5 cm.

Interessant is dat het palet werd geïnspireerd door de fotografietechniek multiple exposure oftewel meervoudige belichting. Het is een techniek waarbij eerder abstracte foto's een verhaal vertellen van beweging of meerdere beelden die je anders niet in één foto zou krijgen. In het Double Exposure Travel Palette vertaalt deze techniek zich in het feit dat de acht kleuren oogschaduw zowel droog als nat te gebruiken zijn. Door toevoeging van een beetje water (lees: een vochtige kwast) krijg je dus heel eenvoudig 16 kleuren in dit mini paletje.

Smashbox Double Exposure Travel Palette

Niet alle kleuren zullen dramatisch transformeren, zeker de lichte kleuren blijven vrij gelijkaardig. Dit zijn de vier kleuren uit de bovenste rij - van links naar rechts en telkens droog en nat geswatcht: Silver (een koelere, paarsige taupe), Peony (rozig champagne), Quartz (peachy champagne) en Veiled (mat crème). Silver, Peony en Quartz worden iets intenser en swatchen nat beter, maar worden niet donkerder, maar op Veiled heeft water heel weinig effect.

Smashbox Double Exposure Travel Palette

De donkere kleuren worden dan weer wel beduidend intenser als je ze vochtig aanbrengt, al verschilt het ook daar per kleur. Van links naar rechts en telkens droog en nat geswatcht: Midnight (nachtblauw met blauwe shimmertjes, wordt iets meer metallic in contact met water), Haze (koel donkerpaars taupe), Copper (donkerbruin met een hintje warme koper) en Espresso (neutral middenbruin). Alle kleuren worden intenser, enkel Espresso blijft vrij gelijkaardig.

Smashbox Double Exposure Travel Palette

Smashbox Double Exposure Travel Palette

Smashbox Double Exposure Travel Palette

Voor mij is het Smashbox Double Exposure Travel Palette vooral een schattige gimmick. Het formaat is lieflijk en ik houd er wel van dat men het weet te strippen tot de essentie en toch een mooie variatie aan kleuren biedt. De kleuren zijn overwegend neutraal en koel, wat tegenwoordig een uitzondering lijkt te zijn tussen alle warme oogschaduwpaletten die furore maken. Het palet voel echter oldschool aan: ik heb het gevoel dat oogschaduwkleuren en -texturen vandaag de dag wat geëvolueerd zijn en dat dit paletje de verpersoonlijking is van mijn make-up in de nillies. De pigmentatie is niet uitzonderlijk of fantastisch, maar an sich presteert dit palet degelijk, mits je er wat werk in steekt - zo hebben de matte kleuren wat meer aandacht en tijd nodig. Voorlopig behoudt dit mini paletje z'n plekje in mijn make-uplade.

Ik ben niet zeker of we in België de volledige Smashbox-collectie krijgen want ik vind dit palet niet terug op de websites van de Belgische en Nederlandse verkooppunten, terwijl het wel nog in assortiment zit bij Sephora. Ik denk dat een update van het palet met hedendaagse kleuren en texturen zeker welkom is, en dat het dan nog steeds actueel kan blijven.

Smashbox Cover Shot Eye Palette

Met dit palet komen we terug in recentere tijden. Ik zag pas achteraf dat er verschillende versies van deze Smashbox Cover Shot Eye Palettes zijn. Ik kocht in de outlet een exclusief setje met een mascara, oogpotlood en dus deze Cover Shot Neutrals Eye Palette. In de winkel zijn er maar liefst zeven verschillende varianten van de Cover Shot, allemaal losse paletjes die eveneens onder de noemer compact vallen, hoewel ze nooit de compactheid van het Double Exposure mini paletje zullen evenaren.

Alle Cover Shot paletjes zijn op dezelfde wijze opgebouwd: bovenaan vind je twee grote basiskleuren, onderaan zijn er dan zes gewone kleuren oogschaduw. Ik vind het super dat Smashbox ervoor gekozen heeft om de basiskleuren dubbel zo groot te maken: dit zijn de kleuren die ik het meest zal gebruiken en die anders het eerste leeg zouden zijn.

Smashbox Cover Shot Neutrals Eye  Palette

Van links naar rechts: Sable (mat middenbruin), Wheat (mat lichtbruin), Filtered (glanzend peachy champagne),  So Spicy (glanzend oranje), Oxidize (glanzend koperrood), Champagne (glanzend champagne), Sienna (glanzend neutraal donkerbruin) en Vintage (mat donkerbruin).

Smashbox Cover Shot Eye Palette

Smashbox Cover Shot Neutrals Eye Palette

Smashbox Cover Shot Neutrals Eye Palette

De kwaliteit van het Cover Shot Neutrals Eye Palette is zeer goed: de oogschaduw is zacht, gepigmenteerd en blendt mooi in elkaar over. De kleuren zijn overwegend neutraal, met twee warmere accenten. Dit zijn kleuren die vrijwel bij iedereen passen - zeker de neutrale kleuren -  en waarmee je zeer eenvoudige, gemakkelijke, maar ook iets gewaagdere looks kan maken.

Van de twee paletjes vind ik het Cover Shot palet de grote winnaar. Qua compactheid kan 'ie het niet winnen van het Double Exposure Travel Palette, maar het blijft alsnog een klein en handig paletje dat zoveel als mogelijk kleuren verpakt, waarvan ik de kwaliteit top vind.

Smashbox Double Exposure Travel Palette - 6,84 g voor $ 24,00 bij Sephora.com
Smashbox Cover Shot Eye Palette - 6,2 g voor € 29,50 bij Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig