31 december 2018

Urban Decay party look 2018

Urban Decay party look

Afgelopen weekend werd ik verrast door Urban Decay met een pakketje vol glitter - echt waar, glitterrrr, overal! - en enkele make-up bits voor een easy party look. Uiteraard kon ik al deze glans niet weerstaan en zo draag ik al twee dagen na elkaar dezelfde make-up tijdens mijn eindejaarsfestiviteiten.

Urban Decay party look

De basis is een sprankelende ooglook: ik legde een beetje schaduw neer met Urban Decay Naked Basics, een palet dat ik intussen al ruim vijf (!!) jaar trouw gebruik - tijd voor een nieuwe, me dunkt. De lichtere Naked 2 fungeert als transitiekleur boven de arcadeboog en de donkerbruine Faint diept de arcadeboog verder uit.

De mooie Midnight Cowboy is helemaal mijn ding: een roze champagnekleurige oogschaduw met een flinke shimmer en een zilveren glittertje hier en daar. Pér-fect voor op het ooglid en een kleur die ik zie werken voor heel wat ooglooks. De kwaliteit is nog steeds op en top Urban Decay: het is zowaar mijn favoriet op vlak van oogschaduw, met een boterige, gepigmenteerde textuur die de kleur waarheidsgetrouw neerlegt en ook de hele dag blijft zitten. Kleine disclaimer: ik gebruik altijd een oogschaduwprimer - wegens vettere oogleden en veel plooitjes! - maar zelfs zonder weet de oogschaduw van Urban Decay altijd zijn mannetje te staan.

Moonspoon is dan weer wat Urban Decay een Moondust Eyeshadow noemt: een superfijne maar tegelijk supersprankelende glitteroogschaduw. Met een textuur die vrij crème-achtig is, brengt Moonspoon veel gemakkelijk aan dan een gewone glitter. Op de huid voelt 'ie echter aan als een poeder en zal dus niet zomaar in de lijntjes kruipen. Ik gebruikte een platte oogschaduwkwast, maar je kan ook een beetje op het ooglid deppen met je vingertoppen. En het kan nog intenser, als je hem vochtig aanbrengt. Qua kleur is Moonspoon een middengrijs met zilveren glitters - droog is de kleur semi-transparant en vind ik het een ideale 'topper' om mijn ooglook een extra 3D-sprankel te geven.

Urban Decay party look

Finishing touch op de lippen, deze Hi-Fine Shine Ultra Cushion Lipgloss in de kleur SPL. Kleine flashback naar mijn oorspronkelijke review, toen ik al lovende woorden schreef over de plumping glossjes in vier verschillende finishes. SPL stond toen al op mijn wishlist, wegens een koelere roze holographic met zilveren glitters en jawel, hij voldoet volledige aan de verwachtingen!

Je kan een beetje spelen met het holografische effect: als topper, bovenop een lippotlood en/of lipstick, geeft SPL je lippen een 3D-ervaring, maar komt hij nog verrassend draagbaar over. Zelf combineerde ik SPL met een koraalkleurig lippotlood van Charlotte Tilbury. 'Puur' op de lippen zie je dan weer overduidelijk die koel roze holografische glitters shinen, zeker als het licht erop valt.

Finishing touch op de ogen is dan weer de Perversion mascara, die je bigger, badder, blacker wimpers moet geven. Het borsteltje is ietsje groter en dat belooft inderdaad veel volume - just what I need! De haartjes zijn zacht - geen geprik in de ogen! - en zijn zo gepositioneerd dat ze de wimpers goed kunnen grijpen, een mooie hoeveelheid mascara deponeren zonder de wimpers te laten klonteren. De formule van Perversion is lekker creamy en brengt zonder problemen laag na laag aan, zonder de wimpers crunchy te maken. Voor een volume lover als mezelf, is dat exact wat ik nodig heb! Perversion lijkt me dan ook het type mascara die er alleen maar op betert en enkele weken na openen op zijn piek is. Een aangename kennismaking!

Urban Decay party look

Swatches, van links naar rechts: Hi-Fine Shine lipgloss in SPL - 24/7 Glide-On Eye Pencil in Zero - Midnight Cowboy oogschaduw - Moonspoon Moondust Eyeshadow

Urban Decay party look

Finishing touch all over, altijd, over élke look en meteen een van mijn grote Urban Decay favorieten, is deze All Nighter Longlasting Makeup Setting Spray. Ik ben zelf nogal veeleisend als het op mijn make-up aankomt: ik neem nooit make-up mee on the go en doe niet aan touch-ups, uitgezonderd lipstick of lipgloss. Het gebeurt vaak dat ik mij 's morgens opmaak en dat de look het tot 's avonds laat moet uithouden. Ik leerde al vroeg dat een goede primer én setting spray het verschil kunnen maken. Sommige setting sprays zorgen vooral voor verfrissing, maar All Nighter spant de kroon wat betreft houdbaarheid.

All Nighter is een zeer lichte nevelspray - met een perfecte spraykop, might I add - die als een onzichtbare voile over je make-up dartelt en alles op z'n plek houdt. De Temperature Control Technology zorgt ervoor dat de temperatuur op je huidoppervlak verlaagt, zodat je make-up er niet afsmelt. Urban Decay dweept bovendien met een lasting power van maar liefst 16 uur en ik denk eerlijk waar dat daar geen woord van gelogen is. Zelfs op mijn gemengde huid blijft mijn make-up al-tijd mooi zitten, ongeacht het weer, ongeacht mijn activiteit, ongeacht de producten die ik gebruik. All Nighter heeft voor mij inmiddels z'n holy grail status méér dan verdiend!

Urban Decay party look

Urban Decay party look

Alle producten in actie! Het weer was helaas grijs en bewolkt, dus ik vrees dat de sprankel van de Moonspoon Moondust Eyeshadow op foto niet werkelijk naar voren komt, maar geloof me, I was shining all the way! De look past perfect binnen mijn comfortzone, maar voegt met de glans op de ogen en de glans op de lippen een feestelijke touch toe.

Dat gezegd zijnde, ik wens jullie allemaal een heel fijn oudjaar en alvast een super happy, gezond en geweldig 2019 toe!

Urban Decay Eyeshadow in Midnight Cowboy - 1,5 g voor € 21,60
Urban Decay Moondust Eyeshadow in Moonspoon - 1,5 g voor € 21,60
Urban Decay Hi-Fi Shine Ultra Cushion Lipgloss in SPL - 7 ml voor € 22,55
Urban Decay Perversion mascara - 12 ml voor € 27,50
Urban Decay 24/7 Glide-On Pencil - 1,2 g voor € 21,60
Urban Decay All Nighter Longlasting Makeup Setting Spray - 118 ml voor € 27,40
Verkrijgbaar bij Ici Paris XL of op urbandecay.be

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

  1. Midnight Cowboy is prachtig! Ik heb toevallig zelf laatst de All Nighter gekocht, ik heb hem alleen nog niet echt goed kunnen testen. Wel fijn dat jij er zo lovend over bent. En wat een prachtige ooglook trouwens!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De all nighter staat hier altijd in backup. De eyeshadowprimer ben ik nu voor het eerst pas aan het gebruiken. Het oogschaduwpalet cherry heb ik voorbije zaterdag mij aangeschaft. Al deze UD producten zijn super mooi! En je make-up is zoals altijd ook weer super mooi! You shine like a diamond girl! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zijn duur maar echt prachtig, looking good!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig