9 april 2019

Tom Ford Soleil 2019: Contouring Compact in Bask

Tom Ford Contouring Compact in Bask

Ik ben er bijna zeker van: net als mij heeft Tom Ford Beauty een speciaal plekje in zijn hart voor de zon. Althans, dat is wat ik mezelf wijsmaak als het om de wit-met-gouden verpakkingen van de Soleil-collecties gaat. Tom Ford Beauty Soleil gaat altijd hard, winter én zomer en bevat steeds een of meerdere pareltjes met het juiste niveau aan glow.

Ik spotte het Tom Ford Contouring Compact in Bask in een nieuwsbrief van Parfuma en klikte meteen door naar de website - om daar dan van een kale reis terug te keren wegens niet meer in voorraad. Ik zei toch al dat de Soleil-collecties altijd hard gaan?! Een huilende emoji op Instagram en een re-stock later, kon ik het alsnog bestellen, met dank aan de fijne klantenservice van Parfuma.

Mijn vorige Soleil-aankopen waren altijd een voltreffer en het Sheer Highlighting Duo in Reflects Gilt staat met stip op een. Het is tot op vandaag mijn meest gebruikte highlighter, wat zich ook toont, nu ik de gebakken gelée-formule al flink heb afgeplat. Dat sterkte natuurlijk mijn interesse voor het Contouring Compact in Bask...

Tom Ford Contouring Compact in Bask

Tom Ford Contouring Compact in Bask

Het Tom Ford Contouring Compact in Bask is een palet van degelijk formaat, bestaande uit drie verschillende kleuren, waarmee je in theorie kan bronzen, blushen en highlighten. Of Bask werkelijk kan fungeren als een contouring compact, hangt echter wel een beetje af van je teint. Op mijn eerder bleke huid zijn de drie componenten van het palet vrij duidelijk te onderscheiden en kunnen ze elk an sich een functie opnemen. Maar evengoed kan je je kwast swipen door alle kleuren en gaan voor een natuurlijke blos, in een blend van de drie.

De donkere nude kleur werkt op mijn huid zonder problemen als een bronzer. Hij is mooi gepigmenteerd en laat zich gemakkelijk uitblenden en opbouwen. Er zit een hintje warmte in - het is dan ook de Soleil-collectie voor iets - maar hij wordt niet oranje, hoera!

De roze nude blush is glanzend en is erg licht. Ik slaag erin om hem een blushfunctie te geven, maar wel mét een zeer duidelijk aanwezige glow. Ben je wat dieper en donkerder dan mij, dan is dit eerder een highlighter, weliswaar een schoontje.

De lichte kleur is dan weer een schaamteloze highlighter, die geen kans onbenut laat om het (zon)licht van je wangen te doen spatten - en die mij heel eventjes in de waan laat met mijn J.Lo glow, haha.

Tom Ford Contouring Compact in Bask

Tom Ford Contouring Compact in Bask

Ik houd van de gebakken gelée-formule die Tom Ford gebruikt en die ook hier weer terugkomt in het Contouring Compact. Het poeder is boterzacht, gedraagt zich op de huid als een nauwelijks voelbare voile, maar behoudt wel zijn pigment en/of glans.

Voor de opvallende frisroze blos op de wangen zal ik er wel nog een andere blush bij moeten halen, maar voor bovenstaande look werkte ik enkel en alleen met het Contouring Compact in Bask en dat leverde mij een flinke portie glow op. Ik weet dat niet iedereen fan is van een intense highlighter, maar van mij mag het gerust van mijn wangen afspatten. Dat ik het Contouring Compact in Bask tot op de naad zal verslijten, staat bijgevolg al vast!

Tom Ford Contouring Compact in Bask - 19 g voor € 115,00 bij Parfuma en parfuma.com

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. De glow is heel goed te zien op je lichte huid en is super mooi. Een heel fijn gevoel als je weet dat je deze tot op de naald zal verslijten. De prijs mag altijd goedkoper zijn :-) maar nu ga je er tenminste geen steek van in je hart krijgen :-) Veel plezier ermee! x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci! Het is voor mij wel een vereiste dat ik het ook echt ga gebruiken, als ik zo'n high end beautystuk koop.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig