4 november 2019

InstaLoves: oktober 2019


Hallo, november! De herfst laat zich nu echt kennen en we maken ons op voor de komende Sinterklaas- en kerstperiode. But first: de InstaLoves van oktober!

Mocht je het nog niet hebben opgepikt op mijn Instagram of in de vlogs: ik neem deel aan de Hasseltse BlogBattle om in 2020 de online ambassadeur van mijn thuisstad te worden. Intussen heb ik er een selectieronde, eerste pitch én een vlogdag met professionele crew op zitten en... de vlog staat vanaf vandaag op de Facebook-pagina van 'Hasseltgewijs: dé BlogBattle'! Ik ben zelf erg trots op het resultaat, maar om door te gaan naar de finalerondes heb ik jullie hulp nodig, want de helft van de punten wordt verdeeld door het publiek. 

Wil je mij naar de finale helpen? Klik hier dan zeker even door naar het bericht op de Facebook-pagina van de BlogBattle, bekijk het filmpje én like het bericht. Alle hulp is welkom, dus als je het bericht deelt, kan je me zo aan nog meer views en likes helpen. Dankjewel!


Ik ging langs bij Primark voor enkele superzachte pyjama's - check deze vlog! - en spotte deze geweldige eenhoornmok op de home afdeling. Totaal over the top, maar superleuk!Vrijdagmiddag, dat is aftellen naar het weekend! Ik moest er wel nog even voor werken, want ik werd verwacht op de rechtbank. Beloning achteraf was een bezoekje aan de kapster, voor het bijwerken van mijn balayage. Tasje thee en chocolaatje erbij, don't mind if I do!


Op zaterdag was het nog best aangenaam weer, zozeer zelfs dat we bij Le Pain Quotidien op het terras konden zitten. Ik bestelde er de shakshuka en kreeg deze na een half uur op tafel zónder feta, een schande! :D De fetalover in mij wilde het terugsturen, maar ik zat al even te wachten en ik had honger, dus ik heb het zo gelaten. 


Een herhaling van mijn outfit op zondag maar dan mét truitje, want de temperatuur zakte van de ene dag op de andere met 10°C. Een paar kousenbroeken en knielaarzen eronder en ik kon er weer tegen, haha. Voorlopig heb ik de winterjassen nog kunnen weerstaan en houd ik het bij mijn lederen vestjes, maar ik vrees dat ik binnenkort toch een dikker exemplaar uit de kast moet halen. Eten voor het goede doel, kan het nog beter? Jawel, eten voor Het Felix Project! Deze V.Z.W. zet zich in voor zwerfkatten en heeft daar natuurlijk de nodige centen voor nodig. Het ideale moment voor de jaarlijkse mosseldag!

Nadien hielden we nog halt in Genk, waar op C-Mine HandgeMa(r)kt plaatsvond, een design pop-upmarkt met Belgische ontwerpers en designers van onder andere kaartjes, juwelen en babyspulletjes. Leuk om eens op rond te wandelen maar de spullen waren niet geheel mijn smaak dus het is bij kijken gebleven.


Lang geleden dat we nog eens naar de film gingen! De inkomprijs heeft daar zeker wat mee te maken - zonder als een oude zaag te willen klinken, maar ik herinner mij een tijd dat ik tickets kocht aan 5 euro of zo en toen gingen we ook veel vaker naar de film. Tegenwoordig moet je al meer dan het dubbele op tafel leggen en dan heb ik het nog niet over de zalen met de special effects. 

Bon, Hustlers was leuk, entertainend en niet helemaal wat je misschien zou verwachten bij een film over strippers. Al moet het gezegd dat Jennifer Lopez een fantastische act neerzet als paaldanseres. Ik heb op haar YouTube-kanaal enkele behind the scenes gezien, over hoe ze de act onder de knie heeft gekregen - chapeau, want dat is niet iedereen gegeven!


Aaah, yes, Netflix! Het wordt 's avonds sneller donker en ik kruip dus eens zo vaak op de zetel - pyjama, check, dekentje check! - en dan mag een portie Netflix niet ontbreken. Hoewel het eigen filmaanbod niet altijd denderend is, kan ik het niet laten om af en toe toch een Netflix-film te kijken. Je weet maar nooit... Deze Acrimony was niet slecht en heeft alvast een plot twist voor je in petto!


Trainwreck daarentegen mag je skippen. Ik bleef kijken, hopende dat het zou beter, maar helaas. Ik denk dat ik gewoon een andere soort humor heb dan hoofdrolspeelster Amy Schumer.


Van The I-Land dacht ik eerst dat ik moest uitspreken als The Island, maar het bleek The One Land te zijn, als in het cijfer 1. Deze miniserie gaf mij absoluut Lost-flashbacks, omdat het begint bij een onbewoond eiland waar een groepje mensen ontwaakt en tracht te overleven. Van daaruit wordt het alleen maar geschifter - toch een aanrader!


Ook leuk: The Politician. Geen 'serieuze' serie over de politiek, maar eentje die zich focust op een middelbare school en een hoofdpersonage dat ervan droomt om politieker te worden. Een beetje gezond geschift en regelmatig grappig, dus ik kijk wel uit naar een volgend seizoen.


The Red Sea Diving Resort was weer een film van eigen makelij en zeker goed te noemen. Gebaseerd op waargebeurde feiten, over geheime agenten die een hotel uitbaten als dekmantel om mensen het land uit te smokkelen.


Nog eentje dan, om het af te leren: First Match. Het hoofdpersonage verblijft in pleeggezinnen en heeft wat moeite om haar eigen weg te vinden. Om haar papa te imponeren, sluit ze zich aan bij het all boys worstelteam van haar school en ze blijkt daar toch enige aanleg voor te hebben.


Herkenbaar? Een van de redenen waarom ik liefst 's avonds douche, want het is anders een helse strijd met de kousenbroek dan wel broek...


Geen oktober zonder de jaarlijkse Jeneverfeesten en dit jaar was het zelfs een jubileumjaar! Helaas viel het weer een beetje tegen met op zondag zelfs enorm veel regen. We trokken op zaterdag tussen de buien door (handig, zo'n weerapp!) toch even de stad in en dronken een drèpke bij de stand van Fryns naast de kathedraal. Ze hadden er trouwens ook een alcoholvrije versie, interessant voor wie nog achter het stuur moest kruipen!


Nog zo'n jaarlijkse traditie: de quiz van bij mij op het werk! Winnen zit er nooit in, dus troosten we ons met de hapjes die op tafel staan, haha.Na drie pogingen lukt het ons eindelijk om een tafeltje te bemachtigen bij Maison Dix. Ze focussen zich op ontbijt en brunch maar je kan er bijvoorbeeld ook een high tea doen in de namiddag. Ik ben duidelijk geïntrigeerd door de shakshuka, het eenpansgerecht dat nu overal een beetje de hippe toer op gaat. Deze was met eitjes, feta en spinazie, lekker!

En... ze serveren er ook de cupcakes van Momade, hoera! We namen enkele Halloweengesierde exemplaren mee naar huis.Ik testte echter ook een aantal 'gezonde' alternatieven die ik vond bij de Delhaize. Zoals steeds kan er wel een en ander mislopen tijdens een testfase, lol. Absoluut goedgekeurd: de driehoekige Corners in de smaak zeezout en balsamicoazijn. De gepofte chips worden gemaakt van (kikker)erwten en bieten, zijn lekker crunchy en kon ik letterlijk goed smaken. Dikke fail: de Lentil Snacks met parmezaan. What was I thinking... nochtans ben ik dol op parmezaan, dus ik dacht hiermee op veilig te spelen. Maar in deze vorm smaakte alles nogal 'blah' en ik heb de zak niet eens leeggegeten. Ik kreeg via Instagram wel een heel aantal reacties dat een andere versie v an deze Lentil Snacks blijkbaar beter smaakt, dus bij deze.


Alles komt terug, ook bij designerhandtassen. Nog niet helemaal hetzelfde, maar het grote hangslot op deze nieuwe handtas van Chloé doet mij enorm denken aan hun Paddington model, een van de eerste it-bags begin jaren '00. Het was volgens mij de eerste designer handtas waar ik een crush op had, gelijktijdig met de Fendi Spy Bag. Geen van de twee handtassen heb ik ooit in mijn bezit gehad, wegens arme student en al, maar ze blijven in mijn geheugen gegrift.


Als je zelf ook al bewust de Paddington en Spy Bag hebt gekend, is bovenstaande zeer gepast, haha!


Ook gepast in geval van designerhandtassen.


In oktober was het zover: de bodem van mijn wat tot dan toe bodemloze put aan zure ouwels leek, kwam dan toch in zicht. Nét op hetzelfde moment kwam de spijt naar boven, spijt dat ik geen tweede bak had gekocht :D Wie in mijn vriendenkring nog een verjaardagscadeau voor mij zoekt, weet wat kopen!Absolute aanrader: Barnaba in Koersel. Leuke locatie, goede bediening en lekker eten, wat moet een mens nog meer hebben? We vierden er de vijfde huwelijksverjaardag van mijn beste vriendin en haar hubby, helemaal in stijl.


Minder stijl vond ik het bezoek van everzwijnen aan onze tuin. Twéé keer zelfs! En ironisch genoeg, nét de week nadat we het stadsboekje in de bus kregen met tips over hoe om te gaan met everzwijnen.  Nu zijn we niet meteen van plan om extra omheining te plaatsen, dus hebben we een diervriendelijk afweermiddel gekocht met een lichtje en waterstralen. Voorlopig helpt het!


Timo en ik namen samen een dagje verlof en genoten van een verlengd weekend: uitslapen, kuieren door de stad en lekker lunchen. Ik combineerde dit kleedje met een goudkleurige metallic riem voor dat beetje bling en vond het nog goed passen.

Het is al volop Kerstmis in de stad, er zijn zelfs twee kerstpop-ups! Op de Havermarkt vind je klassiekers bij de pop-up van Flamant en op de Koning Albertstraat opende It's All About Christmas met nog meer ornamenten en andere accessoires.

Een heel ander type accessoires is er te vinden bij Balo, waar ik op de eerste verdieping op dit geweldige Barbie-boek stootte. We zijn nog altijd op de uitkijk naar een mooie salontafel en lieten ons inspireren door dit zwartwitte exemplaar met twee mobiele eenheden. Mooi, maar toch niet helemaal ons ding!


Voor elke foto die je op Instagram ziet verschijnen, zijn er tien andere die van mijn filmrol worden gegooid, haha! Laten we zeggen dat ik nog al eens gezichten durf trekken :D

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Leuk verslag van alles wat jullie gedaan hadden.....
  Prachtige outfits.
  Lekker genieten van het heerlijke eten en qaulity time ;-)

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verslag, en je haar zit altijd zo leuk! The One-land wat ik dacht als ISland uit te spreken dus ook verkeerd haha, maar vond hem wel goed maar wel bizar. + veel dingen zag je ook al aankomen, dat maakte het een beetje suf. Het enige wat mij verraste was toen ze vrij was en in de spiegel keek en opeens een stuk ouder was. Verder staat die jurk je echt goed! en die m&m's met caramel zijn lekker he.. oef!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dankjewel!
   Haha, ik denk dat veel mensen aan Island dachten ipv One land :D En inderdaad zéér bizar!
   Ik vind de M&M's met pindakaas toch nog het aller-allerbeste, maar die met caramel waren zeker niet verkeerd :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig