17 februari 2020

Clarins Hydra-Essentiel serum & gel

Clarins Hydra-Essentiel serum & gel

Ik ben altijd te vinden voor wat extra hydratatie in mijn skincareroutine - mijn huid wordt daar standaard happy van, dus ik ook. En hoewel er heel wat skincare bestaat met een waaier aan actieve ingrediënten, blijf ik toch vasthouden aan een flinke hyratatieboost nu en dan, als basis voor alle andere goodness in mijn badkamer. Een dikke twee maanden geleden voegde ik daarom twee newbies met een toch wel speciale textuur toe aan mijn skincareroutine: een bi-phase serum en een verkoelende sorbetgel uit de Clarins Hydra-Essentiel lijn.

Clarins Hydra-Essentiel serum & gel

Het Clarins Hydra-Essentiel Bi-Phase Serum is geschikt voor alle huidtypes en kan zowel 's ochtends als 's avonds worden gebruikt. Ik verkies het in de ochtend, want 's avonds gebruik ik vaker een herstellend en anti-ageing serum.

Het Clarins serum is bijzonder waterig en lopend van textuur en voelt fris aan op de huid. De twee onderdelen van het serum moeten worden geschud voor gebruik en kan je dan doseren met een spraykop. Persoonlijk vind ik de spray wat te 'hard', waardoor het serum soms (als ik minder voorzichtig ben) wel eens her en der durft spatten.

Niettemin gaat het daarna als vanzelf: het serum geeft een instant frisse sensatie, trekt onmiddellijk in de huid en zorgt voor de best mogelijke hydratatie. Sleutelingrediënt is het extract van vetplant kalanchoë, die volop gaat voor hydratatie en de productie van hyaluronzuur stimuleert. Een gehydrateerde huid ziet er als vanzelf beter uit: voller, gladder en frisser.

Clarins Hydra-Essentiel serum & gel

Afsluiter van het hydratatieritueel is de Hydra-Essentiel Cooling Cream-Gel, speciaal voor de normale en gemengde huid. Er is trouwens ook een rijkere crème, als variant voor de droge huid, maar deze Cooling Cream-Gel is wel érg aangenaam voor mijn gemengde huid. Heerlijk zacht en verkoelend om te gebruiken - het heeft dan ook die echte sorbettextuur, die meteen wegsmelt als je hem uitwrijft.

Ook deze werd verrijkt met het kalanchoë-extract en versterkt met het Anti-Pollution Complex van Clarins, met de bedoeling om de huid optimaal te hydrateren én beschermen. De sorbettextuur lijkt me heerlijk in de zomer, maar zelfs nu, tijdens de wintermaanden, geeft deze cream-gel voldoende hydratatie. Overigens gebeurt dat alles zonder overdreven glow, want de Cooling Cream-Gel heeft een licht matterend effect en legt meteen de perfecte basis voor make-up!

Clarins Hydra-Essentiel Bi-Phase Serum - 30 ml voor €62,00 (€ 55,80 via het ledenvoordeel op de Clarins webshop)
Clarins Hydra-Essentiel Cooling Cream Gel - 50 ml voor € 55,00 (€ 49,50 via het ledenvoordeel op de Clarins webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Lijkt mij een heel fijn product, het ziet er wel heel goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijken mij erg fijne producten voor een goede hydratatie en zijn betaalbaar. Hydratie vind ik een basis must voor een mooie huid. En inderdaad ook ideaal voor de zomer. Welke van de 2 vond je de meest effectieve?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Denk dat het serum net wat krachtiger is qua hydratatie, geconcentreerder dan de crème. Maar de sorbettextuur van de crème is dan weer ideaal als afsluiter. Dus zou gewoon gaan voor welk product je op dat moment nodig hebt, een serum of een crème, en die inpassen in de rest van jouw routine.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig