9 april 2020

Handverzorging met een plus: Patchology Perfect Ten Mask

Patchology Perfect Ten Self-Warming Hand and Cuticle Mask

Mijn handen draaien op dit moment overuren: onze lentekuis is hier ingezet (lees: veel water en kuisproducten) en daar komt dan nog eens het vele handen wassen bij - de schuld van corona, uiteraard. Niet dat ik voorheen mijn handen niet waste, maar op dit moment gebeurt dat net wat fanatieker en na de meest banale feiten.
Patchology Perfect Ten Self-Warming Hand and Cuticle Mask

Patchology Perfect Ten Self-Warming Hand and Cuticle Mask

Vandaar een update van mijn hand- en nagelverzorgingsroutine, maar dan met een plus! Je kan altijd doorklikken naar de video, maar ik vat het hier nog even samen. Als ik uitgebreid de tijd neem, begin ik liefst van al met de Rituals The Ritual of Ayurveda Softening Miracle Scrub. Hier ben ik al járen fan van! Het is een rijke, romige én lekker ruikende scrub die je rechtstreeks op droge handen mag aanbrengen en die zich goed laat uitsmeren en inmasseren. Eens afgespoeld, blijven je handen achter met een soort van verzorgend (niet-vettig!) laagje.

Mijn droge nagelriemen krijgen dan nog een extra verwensessie met Orly Color Care Argan Cuticle Oil: dit flesje kocht ik een hele tijd geleden en gaat nog altijd mee. De verpakking is identiek als die van de nagellakjes en je brengt de olie dan ook vrij precies aan met het kwastje. Ik laat mijn nagelriemen en nagels dan enkele minuten (of langer, als ik voor de TV zit) weken in dit goedje, om ze nadien te drogen met een tissue.

Dan zijn de nagelriemen klaar voor de grote opkuis: ik duw mijn nagelriemen naar achter met het Tweezerman bokkepootje, haal eventuele velletjes weg met het Kruidvat 2-in-1 bokkepootje en vijl mijn nagels bij met de KOH glasvijl. Die laatste is een zeer efficiënte maar tegelijk zachte manier om je nagels te vijlen, slijt niet af en gaat dus (voor zover je hem niet in duizend stukjes laat vallen) lang mee. Na het vijlen even onder de kraan afspoelen, afdrogen en hij is als nieuw!

Nog een extraatje, specifiek voor de nagels, want het ProNails Nail Serum levert een herstelkuur voor zwakke en broze nagels. Als je er echt voor wilt gaan, draag je enkele weken geen nagellak en breng je dit tweemaal daags aan. Hij droogt supersnel, dus je verliest er amper tijd aan. Maar hij werkt ook onder nagellak en dus breng ik vóór het lakken een laagje van dit serum aan op mijn volledige nagel. Ook deze gaat al héél lang mee, het flesje lijkt amper aangeroerd, terwijl ik hem al een jaar of twee in huis heb.

Patchology Perfect Ten Self-Warming Hand and Cuticle Mask

Patchology Perfect Ten Self-Warming Hand and Cuticle Mask

In normale omstandigheden smeer ik dagelijks handcrème - mijn absolute favoriet is (moet ik hem nog voorstellen?) de L'Occitane Dry Skin Hand Cream met 20% karitéboter. Heerlijk zacht, romig, voedend en met een neutrale karitégeur. Met een giga aanhang is het terecht een van de sterproducten van L'Occitane. Er zijn verschillende varianten op deze handcrème - wat lichter van formule en met limited edition geurtjes en verpakkingen - maar de originele versie vind ik nog steeds de allerbeste. Bij een bezoekje aan de outlet in Maasmechelen of Roermond sla ik de L'Occitane-winkel daarom nooit over en speur ik naar de duo- of andere value sets.

Maar in coronatijden is een handcrème niet altijd voldoende, dus ging ik op zoek naar een extraatje. Het Patchology Perfect Ten Self-Warming Hand and Cuticle Mask klonk veelbelovend! De inhoud: een extra intensieve en voedende blend van kokosolie, macadamia-olie, karitéboter en rozenbottelolie. Het masker werkt als een behandeling die de handen hydrateert, beschermt tegen vrije radicalen, herstelt en de huidelasticiteit bevordert.

Het gebruik is vrij eenvoudig: je doet de wanten om je handen en sluit deze onderaan af met de kleefstrip. De futuristische wanten zorgen niet enkel voor visueel plezier, maar hebben effectief een functie. Het materiaal creëert namelijk een barrière om de eigen lichaamswarmte in te sluiten en dat zorgt er dan weer voor dat de temperatuur binnenin subtiel verhoogt, zodat de blend aan olie en boter optimaal kan werken.

Het is alleszins een masker dat mij meteen dwingt om even mentale rust te nemen, want mijn beweeglijkheid wordt serieus beperkt, haha. Zitten en genieten, het kan slechter. Het masker werkt na tien minuten, maar ik ga voor een optimale toepassing en laat het ruim een half uur zitten, nadien masseer ik de restjes verder in. Het resultaat mag er echt zijn, mijn handen én nagels hebben een opkikker van formaat gehad en zien er oprecht beter uit. In principe is Perfect Ten voor eenmalig gebruik, maar er zit vrij veel product in de wanten, dus ik heb ze netjes bewaard en drie dagen na elkaar gebruikt. Kwestie van mijn cost-per-wear optimaliseren, hèhè.

Patchology Patchology Perfect Ten Self-Warming Hand and Cuticle Mask - 8 g voor € 10,30 via douglas.nl

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Zo een goede post!
  Handverzorging heb ik altijd al héél erg belangrijk gevonden....
  Nu in deze tijd is het helemaal extra belangrijk om veel meer aandacht te
  besteden hieraan....


  Happy Easter 🌞

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja, ik merk dat mijn handen wat meer liefde nodig hebben nu.

   Verwijderen
 2. Klinkt goed zeg wat een bijzonder en uniek concept! ik ben zelf altijd enorm slecht met handverzorging.. smeer eigenlijk nooit handcreme op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, een dag zonder handcrème en ik voel dat direct! Te droge handen dan, helaas.

   Verwijderen
 3. Al helemaal goed als je het handmasker van Patchology meermaals kan gebruiken. We kunnen dat nu heel goed gebruiken. Zo droge handen pff. Ik heb er een besteld bij Douglas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gewoon meermaals gebruikt (ook al is het officieel weg te gooien na een keer) en dat ging prima! Benieuwd wat jij ervan zal vinden!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig