25 augustus 2020

Dermalogica Retinol Clearing Oil

Dermalogica Retinol Clearing Oil

Eind juni kreeg ik een inkijk in de wereld van Dermalogica - en jullie ook, check daarvoor mijn toenmalige weekly vlog. Het was mijn eerste digitale beauty event (handig, zo'n event volgen vanuit mijn keuken!) en vooraf werd ik voorzien van enkele tools en producten voor een heuse Dermalogica skincareroutine. Ster van het event was de nieuwe Dermalogica Retinol Clearing Oil, die ik intussen aan een grondige test heb kunnen onderwerpen.

De Retinol Clearing Oil werd ontwikkeld met een dubbele functie in het achterhoofd: een oplossing bieden voor onzuiverheden én vroegtijdige huidveroudering. Dermalogica ging zo twee uitdagingen aan met een enkel product en dat was op zich wel een hele vernieuwing.

Ik mag op zich niet klagen over mijn huid: onzuiverheden komen beperkt voor, zowel qua oppervlakte als qua tijd, maarrr... zo af en toe zit er wel een hardnekkig exemplaar tussen. Het type dat zich graag onderhuids schuil houdt, vooral voor roodheid en een pijnlijk gezicht zorgt en van plan lijkt wekenlang te bivakkeren op mijn kin. Hormonale disbalans, stress (balanceren van een job, huishouden en hobby's, iemand?), slaapgebrek en te veel suikerrijke dessertjes (guilty!) kunnen - al dan niet tezamen - de oorzaak zijn.

Dus ja, volwassen acné, hoera. Iets waarvan ik dacht (en jullie waarschijnlijk ook) verlost te zijn met ouder worden. Want, dubbel hoera, intussen mag ik ook al regelmatig de anti-ageing in duiken en dus werd het tijd voor een badje met retinol.

Dermalogica Retinol Clearing Oil

De Dermalogica Retinol Clearing Oil bevat twee sleutelingrediënten die de huid op twee fronten behandelen: enerzijds salicylzuur tegen puistjes en onzuiverheden en anderzijds retinol tegen huidveroudering

Salicylzuur is een Beta Hydroxyzuur (BHA) die de huid helpt met de exfoliatie en puistjes vermindert. Bij een acnégevoelige huid schilferen de dode huidcellen namelijk niet altijd even vlot en vanzelf af, en die ophoping zorgt dan voor een plek waar bacteriën en bijgevolg acné welig kunnen tieren. Het salicylzuur werkt daarop in door talg op te lossen en poriën minder te laten verstoppen.

Retinol werkt dan weer in op de elasticiteit en teint van de huid, fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken. De restanten van acné zijn helaas niet altijd even snel weggetrokken - lees: de ontsteking is dan verdwenen, maar je blijft achter met een donkere verkleuring die lang blijft hangen. Retinol kan daar op inwerken en de teint terug laten opklaren. Bepaalde soorten retinoïden zorgen echter voor irritatie. De Retinol Clearing Oil voorziet daarom in een zachtere time-released vorm, zodat het langzaamaan en met zo min mogelijke irritatie door de huid wordt omgezet naar effectieve vitamine A.

De 'draagformule' van dit alles is een verzorgende en kalmerende nachtolie (argan, rozenbottel en jojoba) die de huid tegen de ochtend van een gezonde glow voorziet. Voor mijn gemengde huid is deze combinatie ideaal en betekent het gebruik van de Retinol Clearing Oil dat ik niet per se nog een bijkomende nachtverzorging moet smeren, maar het kan wel als je een drogere huid hebt.

Er werd specifiek gekozen voor een nachtverzorging, omdat retinol minder effectief is als het wordt blootgesteld aan daglicht. Evenzeer is het belangrijk om dan in de ochtend een goede SPF te gebruiken. Ik ervaar deze Retinol Clearing Oil als zacht genoeg voor dagelijks gebruik, maar het zou kunnen dat je nog wat moet wennen aan retinol en dan kan je best enkele keren per week smeren en opbouwen naar dagelijks gebruik.

Op mijn huid had de Retinol Clearing Oil een uitstekend resultaat: op korte tijd waren de bestaande onzuiverheden verdwenen en nieuwe onzuiverheden werden - letterlijk - snel de kop ingeduwd. Na een maandje intensief gebruik ben ik intussen overgeschakeld naar een soort van onderhoudsschema van enkele keren per week, waarbij ik afwissel met mijn andere nachtverzorgingen.

Dermalogica Retinol Clearing Oil - 30 ml voor € 89,00 bij Dermalogica (huidexperts), de Bijenkorf en de Dermalogica webshop

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. klinkt veelbelovend die Retinol Clearing Oil. Tenminste op jouw huid. Ik heb er nog nooit iets van geprobeerd. Fijn als je op korte termijn resultaat ziet.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig