18 augustus 2020

Lancôme La Vie Est Belle Happiness Shots


Lancôme La Vie Est Belle travelsize

Zeg niet zomaar travelsize, zeg Happiness Shot! Een veel leukere benaming voor deze cuties van Lancôme, waarbij drie versies van het La Vie Est Belle parfum in een kleiner, schattiger jasje zijn gegoten. De flacon werd voor de gelegenheid een beetje compacter gemaakt, máár uiteraard mocht het kenmerkende strikje rond de hals niet ontbreken!

De Happiness Shots zijn - letterlijk - draagbaar, passen moeiteloos in de handtas, auto of in de reiskoffer en liggen onder de toegestane hoeveelheid voor op het vliegtuig. Maar nog beter: op deze manier kan je deftig kennis maken met La Vie Est Belle, zonder al meteen de grote fullsize flacons te kopen. Je kan de geur dus een beetje leren kennen en zelfs de verschillende varianten tegenover elkaar afwegen.

Lancôme La Vie Est Belle travelsize

Lancôme La Vie Est Belle - de klassieker. De originele La Vie Est Belle is een eau de parfum die de schoonheid van het leven viert, met de breedste glimlach. Een filosofie waar ik mij absoluut achter kan scharen, eentje die ervoor kiest om elke dag blij en vrolijk (of minstens positief) door het leven te dartelen. Het is een geur met een gourmand warmte die wordt gedragen door zachte bloemige en creamy geurnoten. De aanzet wordt gegeven door fruitige topnoten (peer en braambes), gaat dan over naar een bloemig hart (iris, oranjebloesem en jasmijn) en steunt op een essence van patchoeli.

Lancôme La Vie Est Belle En Rose - de roze bril. Deze eau de toilette herwerkt La Vie Est Belle en plaatst de pioenroos centraal. De pioen staat hier voor grenzenloos optimisme waarmee elke doodgewone ervaring wordt omgetoverd tot een magisch moment. Toegegeven, het is vandaag de dag niet eenvoudig om alles door een roze bril te zien, maar de intentie stelt mij alvast hoopvol. La Vie Est Belle En Rose opent fris en speels (bergamot, roze peper en rode vruchten), maar laat in de latere ontwikkeling wat diepere en warmere noten op je los. In het bloemenhart wordt dat fris facet verder gedragen door de pioen, maar zijn er ook kruidigere en zoetere toetsen van twee soorten rozen. In de basis zit dan de originele iris verwerkt, maar deze werd hier iets minder zoet uitgewerkt met sandelhout, patchoeli en muskus.

In vergelijking met de originele La Vie Est Belle eau de parfum houdt En Rose (als eau de toilette) iets minder lang op mijn huid - het kan met gemak een werkdag aan, maar voor een after work-date moet ik wel een beetje bijspritsen.

Lancôme La Vie Est Belle Intensément - de intense geurexplosie. De nieuwste telg in de La Vie Est Belle-familie is een eau de parfum intense. Ik rook hem voor het eerst op een event eerder dit jaar - in januari, toen we nog onbezorgd buiten mochten, lol - en was meteen verkocht. La Vie Est Belle Intensément grijpt het geluk en leeft voluit, in het hier en nu. Het is de meest intense versie en is helemaal op mijn lijf geschreven omdat het mij van in het begin meeneemt in een vurige dans van emoties. Intensément opent met bergamot- en roze peperolie en framboos en vermengt zich dan met het bloemige hart (jasmijn, oranjebloesem en heliotroop), terwijl de gourmande basis om de hoek loert met patchoeli, iris, benzoë en vanille. Die intense iris-gourmande combinatie ruikt voor mij heel erg sensueel, zonder de blijheid en vrijheid van de klassieke La Vie Est Belle uit het oog te verliezen. Als eau de parfum intense blijft deze uiteraard het langst op mijn huid hangen.

De La Vie Est Belle-familie doet iets uitzonderlijks: hoewel er intussen heel wat varianten zijn, kwam ik tot nu toe geen enkele tegen die niet in de smaak viel - ook al heb ik met de Intensément misschien wel mijn favorietje gevonden. Ik houd wel van een beetje optimisme, dus de boodschap komt hier luid en duidelijk binnen. Het idee van de Happiness Shots vind ik overigens top: je kan testen, mixen en matchen dat het een lieve lust is en je hebt meteen het ideale reismaatje in huis.

Lancôme La Vie Est Belle Happiness Shot travelsize - 15 ml voor € 38,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

  1. Prachtige flacons en je hebt er een mooi artikel van gemaakt. Pioenroos is ook echt een heerlijke geur, binnenkort als ik weer eens in de stad kom dan ga ik deze zeker even ruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! En zeker doen als je van pioenen houdt, dan ga je deze wel lekker vinden :-)

      Verwijderen
  2. Oh deze zijn superleuk, en handig!! Ga ik zeker eens gaan uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik houd van Pioenen, mijn lieveling! Deze moet ik dus echt een keer gaan proberen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik ben er zelf ook dol op! Probeer ze altijd in huis te halen als ze te koop zijn en op mijn terras staat ook een pot met twee pioenen. Helaas is daar de bloem van weggewaaid tijdens een storm, dus niet zo heel lang van kunnen genieten.

      Verwijderen
  4. Ik heb er nog geen enkele van geprobeerd/gekocht. Fijn zo klein flesje voor in je handtas om voor uit te proberen. Zodra ik in de parfumerie ben ga ik er zeker eens naar op zoek. So cute!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig