24 mei 2019

Lancôme La Vie Est Belle En Rose eau de toilette

Lancôme La Vie Est Belle En Rose eau de toilette

Het leven bekijken door een roze bril, wie wil dat nu niet? Recent werd de La Vie Est Belle-familie net wat groter. Drumroooll, please, voor Lancôme La Vie Est Belle En Rose!

Het is intussen al de derde eau de toilette die hier op de blog de revue passeert - al die tijd blijven Julia Roberts en haar iconische glimlach het gezicht van de lijn, als verpersoonlijking van puur geluk en blijdschap.

Nummer een was Lancôme La Vie Est Belle L'Eau de Toilette, een geur met een gourmand warmte die werd gedragen door bloemige en zachte, creamy geurnoten en de juiste balans tussen bloemige iristoetsen en zoet. Nummer twee was Lancôme La Vie Est Belle L'Éclat eau de toilette, een 'vertakking in de zijlijn' met een focus op de oranjebloesem - de zeste in de aanzet maakt plaats voor een zonnig hart en een elegante basis. Beide parfums heb ik tot de laatste druppel opgebruikt én leverden mij heel wat complimentjes op van mijn omgeving. Ik kan je al verklappen dat het - hoera! - met nummer drie niet anders is: de nieuwe Lancôme La Vie Est Belle En Rose, een ode aan optimisme en vreugde, met een moderne interpretatie van de pioenroos - bloggercliché waiting to happen, lol! ;-)

Lancôme La Vie Est Belle En Rose eau de toilette

De kenmerkende flacon kreeg voor deze En Rose versie een roze filter - een roze bril! - en uiteraard ook een passend organza strikje, dat symbool staat voor vleugels en vrijheid. En Rose pikt in op de irisnoten van de originele La Vie Est Belle, maar plaatst de pioenroos volop in de aandacht. De pioen staat hier voor grenzenloos optimisme waarmee elke doodgewone ervaring wordt omgetoverd tot een magisch moment. Toegegeven, het is niet eenvoudig om alles door een roze bril te zien, maar de intentie stelt mij alvast hoopvol.

Top: frisse bergamot x friskruidige roze peper x zurige rode vruchten
Hart: frisse pioen x Damascusroos x Centifoliaroos x scherpe lelietjes-van-dalen
Basis: iris x sandel x patchoeli x muskus

Lancôme La Vie Est Belle En Rose opent fris en speels, maar laat in de latere ontwikkeling wat diepere en warmere noten op je los. In het bloemenhart wordt dat fris facet verder gedragen door de pioen, maar zijn er ook kruidigere en zoetere toetsen van twee soorten rozen. In de basis zit dan de originele iris verwerkt, maar deze werd hier iets minder zoet uitgewerkt, zodat de frisheid van de pioen blijft aanhouden. Qua houdbaarheid kan En Rose met gemak een werkdag aan, maar voor een after work-date moet ik wel een beetje bijspritsen.

Ik ben zelf altijd een beetje terughoudend wanneer het op frisse parfums aankomt, omdat ik vind dat warmere, sensuele noten het net wat beter doen op mijn huid en matchen met mijn persoonlijkheid. En Rose weet gelukkig een combinatie te maken van de twee en ze ook naadloos met elkaar te verzoenen. Dat maakt dat ik de initiële frisheid kan appreciëren als een oppepper, maar gelukkig ook de warmere noten terugvind waarin ik mijzelf herken. Er zijn intussen een heel aantal varianten van La Vie Est Belle en ik ben er tot nu toe geen enkele tegengekomen die niet in de smaak viel. Ik houd wel van een beetje optimisme, dus de boodschap komt hier luid en duidelijk binnen!

Lancôme La Vie Est Belle En Rose eau de toilette - 50 / 100 ml voor  € 84,00 / 117,50

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Ik heb super veel parfums, behalve van dit merk! Toch maar eens gaan proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Benieuwd naar deze geur, klink fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de zomer hou ik wel van een frisser parfum, maar qua houdbaarheid liefst ook nog goed zijn. Dit laatste meestal minder. La Vie est Belle en Rose klinkt goed en ziet er erg mooi uit. Misschien toch eens proberen, de meeste zomerparfums moet je toch meestal een beetje bijspritsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind houdbaarheid ook belangrijk. Ga daardoor ook zelden voor een waterige geur, is minder mijn ding.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig