6 oktober 2020

Clarins Total Eye Lift

Clarins Total Eye Lift

2020 is dan misschien niet wat we hadden verwacht, het is wél het jaar waarin ik heel erg fijne oogcrèmekes ontdek! Deze Clarins Total Eye Lift is er zo eentje.

De spieren rondom de ogen geven elke dat het beste van zichzelf - 10.000 keer knipperen, check! En ik geraak niet eens aan 10.000 stappen, haha. Maar de huid rondom de ogen is ook de meest tere, dunne zone, iets dat ik al jaren merk dankzij mijn genetisch geërfde donkere kringen. Het is de reden waarom ik de moeite doe om een specifieke oogverzorging te gebruiken, in de hoop dat stukje huid goed te verzorgen.

Clarins Total Eye Lift

De Clarins Total Eye Lift is met z'n felrode metallic verpakking een opvallende verschijning in mijn badkamerkastje - zelfs met een half slaaphoofd weet ik het te vinden, haha! De flacon bestaat voor 25% uit gerecycleerd glas en is nadien ook in z'n geheel te recycleren - netjes! De airless flacon is natuurlijk erg fijn voor de versheid van de ingrediënten, zodat de formule ten alle tijde optimaal werkt.

Ik neem ongeveer een half pompje voor beide oogzones - een klein beetje doet al erg veel en dat heeft zeker ook wel te maken met de fijne formule van de Total Eye Lift. Clarins benoemt dit als een hybride balsem (ook wel: gelcrème) die de frisheid van een gel combineert met de romigheid van een crème. In eerste instantie - op het moment dat 'ie uit het pompje komt - lijkt de Total Eye Lift inderdaad een meer romige crème die voor een zeer goede doorvoeding van de oogzone zorgt. Maar bij het uitsmeren merk je het gemak van een gel, want de formule lijkt wel onmiddellijk te worden geabsorbeerd. Nochtans blijft nadien dat supergehydrateerde gevoel achter, alsof de crème nog een afscheidscadeautje nalaat.

En wát voor een afscheidscadeautje! Een combinatie van mimosawas (ook wel zwartebessenwas, dat vetzuren bevat voor een meer egaliserend, verstrakkend effect) en haronga-extract (een zogenaamde pioniersplant, de eerste die groeit na ontbossing en dus krachtig genoeg is om de bodem te regenereren), die samen de synthese van bepaalde proteïnen stimuleren, met als gevolg een positief (lees: liftend) effect op de synthese van collageen. Een zachte formule met een hele krachtige impact. Daarnaast bevat de Total Eye Lift nog meer plantaardige extracten die inwerken op donkere kringen, wallen, éclat, intense voeding en een versterking van de wimperrand. De naam is dus niet zo heel verkeerd, want dit goedje gaat echt wel voor the full package!

Ik ben op z'n minst onder de indruk te noemen van deze Total Eye Lift. Het pairt perfect wat ik nodig heb: een fris aanvoelende gel in de ochtend die mijn oogzone toch erg goed hydrateert, inwerkt op mijn fijne droogtelijntjes en mijn concealer een perfecte basis biedt om aan te hechten. Ik zal nooit beweren dat ik voor de volle 100% van mijn donkere kringen af geraak (dank u, mama en papa), maar mijn oogzone voelt en ziet er gewoon véél beter uit.

Clarins Total Eye Lift - 15 ml voor € 75,00 (€ 67,50 via het ledenvoordeel op de Clarins-webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

9 opmerkingen

  1. Je hebt al heel wat fijne producten van het merk Clarins ontdekt, hé?

    Zelf kocht ik laatst de tonic scrub voor het lichaam. De gele pot met witte deksel. Ik heb hem tot nu toe alleen nog maar gebruikt als handscrub aan de lavabo ipv lichaamsscrub in de douche, hihi :) Het scrubben van mijn handen is dan een fijn me-time momentje, zo vlak voor het slapengaan :)

    Saskia xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik heb het merk het laatste jaar of zo beter leren kennen dus best fijne producten ontdekt.
      Die gele scrub is érg fijn! Haha, een beetje decadent om je handen daarmee te scrubben maar ik geloof graag dat het deugd doet :D

      Verwijderen
    2. Hihi, je hebt eigenlijk gelijk. Het is wel wat decadent ;) Maar ik heb graag eens wat afwisseling met de handscrub van Rituals. Ik scrub mijn handen altijd minutenlang, anders zou ik het echt verspilling vinden. Ik kijk soms echt uit naar dat 'handpampermoment'. Daarna een fijne handcreme uitkiezen en relaxen maar :D Zo fijn <3 Soms denk ik dan aan de slogan van l'Oreal... "Want u bent het waard". Lol:D

      Prettig weekend en een aai over de bol van Tigra <3

      Lieve groeten van Saskia :)

      Verwijderen
  2. Deze heb ik nog nooit uitgeprobeerd, maar ik ben erg onder de indruk over wat ik lees. Liftend effect, effect op donkere kringen, wallen, éclat, ... Deze wil ik zeker uitproberen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het een fijne crème! Niet te dik en toch voedend genoeg!

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Woehoooe! Benieuwd naar wat jij ervan zal vinden!

      Verwijderen
    2. Ik ben ook aangenaam verrast. De volgende keer ga ik voor de Lancôme Rénergie Yeux Multi-Lift Ultra ofwel het Verso Super Eye Serum 😉 Een lichte voorkeur voor een van deze?

      Verwijderen
    3. Oeeee, moeilijke keuze! De textuur is echt anders - Lancôme is een crème en Verso is een lichte serumtextuur. Dus het hangt er echt van af wat jij zelf het aangenaamst vindt.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig