19 november 2020

Let's talk: beauty voor Kerst


Hoewel ik het hele jaar door een sucker ben voor mooie beautyproducten - welkom op mijn beautyblog, lol - voelt de eindejaarsperiode altijd extra speciaal. Daar zitten de mooie limited editions zeker wel wat voor tussen, want de feestdagen zijn hét uitgelezen moment om eens all out te gaan. Middenin het feestgedruis vier ik dan ook nog eens mijn verjaardag, dus het is dubbel feest. Om maar te zeggen dat ik dubbele wishlists maak, hèhè!

Dat de kerstbeauty voor heel wat inspiratie zorgt, lijkt me wel duidelijk - zo deelde ik onlangs al deze video, met een beauty wishlist van 30 producten. Maar voor wie nog meer inspiratie nodig heeft, is er deze blogpost!


Dé klassieker: parfum voor dames (en heren uiteraard, maar ik spreek hier natuurlijk vanuit een persoonlijk perspectief, hihi) en vooral omdat de kerstperiode garant staat voor supermooie pakketten waar je voor dezelfde prijs een fijn extraatje krijgt, zoals een douchegel of bodylotion. Die extraatjes zijn mooi meegenomen en geven je parfumervaring een bijkomende dimensie omdat je de geur al kan ervaren in of net na de douche en de intensiteit ervan ook vergroot door het 'layeren', met name de laagjes van de geur die je opbouwt. Een fijntje voor dat winters layeren is trouwens een heerlijk geurende lichaamsolie - geen parfum in de enge zin, maar super als verzorging van een droge huid mét een lekkere plus. Cultproduct Nuxe Huile Prodigieuse is er zo eentje: het is een multifunctionele droge olie voor huid en haar in een bedwelmende blend van zes plantaardige oliën en vitamine E én is voor de kerstperiode ook altijd in een geschenkset te krijgen.

Zelf kijk ik ook altijd uit naar de collector's items van Jean Paul Gaultier want hij steekt zijn Le Classique (mijn favoriet!) steeds in een speciaal en feestelijk jasje - dit jaar kleedt hij z'n eau de toilette in een rood metallic korset en een sneeuwbol met gouden glitters, mooi!


Mogelijks even klassiek: make-up! Er zijn merken die het hele jaar door een high end allure hebben - zo is het geen geheim dat ik intussen een flinke collectie van Charlotte Tilbury en Tom Ford heb bijeen gesprokkeld. Zowel de oogschaduwpaletjes als de lipsticks van beide merken staan bij mij op het hoogste schap en lenen zich perfect voor een geweldig mooi kerstcadeautje. De Blockbuster Set van Estée Lauder is ook altijd de moeite, want dat zijn steeds heel draagbare kleuren én je krijgt er nog wat skincare bij, in de vorm van een fullsize Advanced Night Repair Serum - en jullie weten hoe dol ik ben op dat serum en eigenlijk alle producten van de Advanced Night Repair familie. Dior doet het ook altijd goed met de feestdagen: hun Golden Nights collectie tapt weliswaar weer uit hetzelfde vaatje als de vorige jaren (gouden lipstickhulzen met nude en rode tinten, smokey eyes en parelmoer nagellak), maar de verpakking is to die for en vormt op zichzelf al een kunstwerk. Zelfde verhaal bij Guerlain: de Golden Bee collectie is een en al pracht en praal met enkele klassiekers in een kunstig jasje. De mooie Météorites bolletjes en de Terracotta bronzer zitten in een gouden doosje, maar dé eyecatcher is toch wel de Rouge G Lipstick Prestigious Edition: een rode lipstick in de zware Rouge G huls, bezet met steentjes. Moooooi!Maar in het hele thuiswerk- en thuisblijfverhaal van 2020, zitten ook andere categorieën in de lift. Het gamma selfcare krijgt dit jaar (terecht) heel wat aandacht en daar zitten ook beauty tools tussen. Da's meteen de categorie waar je schattige en tegelijk handige cadeautjes kan vinden voor een iets fijnere prijs, zoals de Slip Scrunchies. De zijden haarelastieken zijn extra lief voor het haar en vermijden dat je haar afbreekt, dus ik kocht vorig jaar een set van drie en draag ze dagelijks. 's Avonds vind ik het namelijk handiger om mijn haar op te steken en ik draag ze ook als ik ga slapen, anders word ik wakker met een warhoofd. 

Een gua sha of een gezichtsroller vind ik zelf ook een leuk cadeautje - ik kocht in augustus een rozenkwarts gua sha waar ik erg tevreden over ben. Het gebruik van de gua sha stimuleert via de massage de bloedsomloop en heeft daardoor ook een gunstig effect op de vernieuwing van de huidcellen. Diezelfde handelingen boosten het lymfesysteem, zorgen voor het afvoeren van overtollig water en afvalstoffen en maken de gezichtscontouren strakker. Tot slot helpt het ook de spieren ontspannen - als je bijvoorbeeld vaak de kaken op elkaar klemt of 's nachts op je tanden knarst, merk je een gunstig effect op de kaken. Meer algemeen is het een ontspannend ritueel, dat je echt kan gebruiken als me-time, terwijl je aan niets hoeft te denken - gewoon ademen en genieten van deze selfcare.

En dan hebben we natuurlijk nog de superduperfancy beauty tools, zoals de Dyson Corrale stijltang of AirWrap styler - eerlijk, het lijken me geweldige toestellen en elke review lijkt wel lovend te zijn, maar ik heb natuurlijk gewoon nog een goed werkende föhn en stijltang en de prijs is net wat te hoog om even zotjes te doen. Ik ben wel benieuwd naar jullie ervaringen, dus als iemand de Corrale of AirWrap heeft, laat me zeker weten hoe het voor jou werkt!

Mocht je, net als mij, liefhebber zijn van het "ik wil vanalles wat-systeem" zijn er natuurlijk nog altijd de adventskalenders. Beauty, jawel - al kan ik die met chocolade zeker zo hard appreciëren, haha. Voor de fans zijn er kalenders met producten van één enkel merk, maar er zijn er ook die verschillende merken combineren. Mijn keuze viel op de adventskalender van Cult Beauty en die staat intussen netjes weggestoken tot ik er op 1 december aan mag beginnen! Nog 15 keer slapen...

Disclaimer: dit artikel is een trotse samenwerking met de Bijenkorf. De blogpost is van mijn hand, bevat persoonlijke, zelf gekochte producten en werd inhoudelijk niet beïnvloed. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Deze is ook een aanrader en is terug:
  https://www.lookfantastic.nl/.../lookfantas.../11194782.html --> Maar is al uitverkocht, de eigen kalender van lookfantastic. Ale seg,die heeft misschien 2 uur online gestaan... :o

  Deze is ook erg leuk voor 40 euro.The Black Friday Edit LOOKFANTASTIC Beauty Box
  https://www.lookfantastic.nl/beauty-box/the-black-friday-edit-lookfantastic-beauty-box/12365747.html?fbclid=IwAR0kfwbxT5BHmbXzcGC_Z_wOMJl2ChIg0UMm7JAcsBqxjxNtmXEHT8JE-0w

  Deze is ook terug:
  https://www.lookfantastic.nl/beauty-box/beauty-expert-12-days-2020/12681892.html?fbclid=IwAR0fgFrjcReThM0b1QZa8H6ZrHCRxfZTsA4q5r8gefoDGl-iTDZZ1JznCKA --> Beauty Expert 12 Days 2020

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat soms hard hè, met die adventkalenders! Ik ben nu wel aan het aftellen om aan de mijne te beginnen, haha.

   Verwijderen
 2. Haha al aan het aftellen naar december :D Ik spot daar nog een gouden spiegel ;) De geschenksets met je meest favoriete parfume is altijd een goed cadeau! De gua sha mag van mij dit jaar ook onder de kerstboom. Het heeft heel wat voordelen. Dus waarom niet? Ik heb dit jaar geen beauty adventskalender gekocht, omwille van nog genoeg producten, maar wel twee van Leonidas. Er zitten weer heel erg leuke items tussen voor Kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een beetje bitterzoet, want ik wil graag het jaar feestelijk en gezellig afsluiten, maar het wordt even afwachten wat het zal geven. Mijn verjaardag zal alleszins niet hetzelfde zijn... Hopen dat 2021 beter wordt!
   Ooh maar een adventskalender van Leonidas zou ik ook zeer tevreden zijn!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig