30 april 2021

Glow Recipe Banana Soufflé Moisture Cream

Glow Recipe Banana Soufflé Moisture Cream

Is lekker ruikende skincare jouw ding? Dan is deze Glow Recipe Banana Soufflé Moisture Cream wel wat voor jou. Opnieuw een deftig formaatje afkomstig uit mijn Cult Beauty adventskalender (dat ding voorziet mijn blog een gans jaar van reviews, haha) en het tweede product dat ik van Glow Recipe test.

De eerste was hun Watermelon Glow Sleeping Mask en zag je in deze empties video passeren - maar aangezien ik daar de jelly textuur vergeleek met lopend snot (oeps) was mijn initiële kennismaking verre van succesvol te noemen. Het is dus dat de Banana Soufflé Moisture Cream in mijn adventskalender zat, anders had ik hem zelf nooit gekocht.

Tweede keer, goede keer zullen we maar zeggen! Het schattigheidsniveau is hoog: het ronde potje lijkt wel eetbare pudding te bevatten en is very Insta-shelfie-worthy. Zoals de naam en de kleur al doen vermoeden, heeft de crème een bananengeur - in het begin viel de geur mij erg op, maar intussen lijkt 'ie een beetje te zijn afgevlakt, dus misschien ben ik er aan gewend geraakt. Nochtans stond ik niet echt te springen om bananensoufflé op mijn gezicht te smeren... Hoewel ik deze geur heerlijk vind voor in mijn haar - hello, Garnier Banana Hair Food! - vind ik het minder aantrekkelijk om sterke foodie geuren op mijn gezicht te leggen. Gelukkig trekt de geur heel snel weg van zodra je de crème op je gezicht smeert! Glow Recipe probeert op dat vlak ook alert te zijn voor gevoeligheden: de geuren in hun skincare maken minder dan 0,5% van de formule uit, zijn veganistisch en gemaakt van eetbare ingrediënten. 

En dat is zeker wel goed nieuws voor wie wel een sensoriële, maar geen irriterende skincare wil. De Banana Soufflé Moisture Cream moet de huid dan ook kalmeren, herstellen en hydrateren dus in het kort: de gestresseerde huid terug in balans brengen. De soufflé textuur is erg luchtig en verandert in geen tijd in een waterig lichtgewicht dat de huid plumpt.

Glow Recipe Banana Soufflé Moisture Cream

Cocktail van dienst is banaan (rijk aan mineralen en vitaminen, herstelt en voedt de huid), magnesium (kalmeert en balanceert de geïrriteerde huid), kurkuma (rijk aan anti-oxidanten, ontstekingsremmend) en centella asiatica (een tropische, kruidachtige plant die de droge en geïrriteerde huid herstelt). 

Ik gebruik Banana Soufflé graag in de ochtend - mijn gemengde huid wordt er wakker van, apprecieert de hydratatieboost en de crème kan meteen dienen als een primer voor mijn make-up. Al bij al vind ik dit een prima hydraterende crème die mijn huid zeker goed doet! Ik denk dat wel meer huidtypes de werking hiervan kunnen appreciëren en dat het kalmerende effect extra fijn is voor de meer gevoelige, rode huid. Enige vereiste is minimale affiniteit voor bananengeur :-)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Ziet er goed uit en ik vind het kalmerende effect ook wel interessant, hoe lekker is dat!?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is inderdaad wel fijn! De textuur is daar ook perfect voor.

   Verwijderen
 2. Het lijkt inderdaad op een schattig minipotje met pudding 😂 En heeft een veelzijdige goede werking op de huid 👍 Ideaal! En is deze duur in aankoop?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, ik zie dat ik de prijs er niet bij had gezet. Op Cult Beauty is het 36 pond voor een potje van 50 ml. Dus nog toegankelijk!

   Verwijderen
 3. Wat een leuk potje waarin het product zit. Echt een schattig 'bokaaltje' :D

  Saskia ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het doet mij ook denken aan iets waar pudding of zo in kan bewaard worden :D Maar echt, do not eat, hihi.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig