24 januari 2021

Estée Lauder Highlighting Powder Gelée in 03 Modern Mercury

Estée Lauder Highlighting Powder Gelée in 03 Modern Mercury

Ik kwam deze verborgen schat tegen in de Estée Lauder outlet in Maasmechelen Village - de gehele Bronze Goddess lijn ligt er trouwens met een mooie korting in de schappen. Aangezien Modern Mercury zoveel harten sneller doet slaan (en er nog redelijk veel exemplaren in het rek lagen), wilde ik deze blogpost snel online zetten.

Voor het geval de naam Modern Mercury je weinig zegt, here's the backstory: Modern Mercury - voluit: Estée Lauder Bronze Goddess Highlighting Powder Gelée in 03 Modern Mercury - was in 2013 een limited edition hit en bijgevolg snel uitverkocht. In 2016 pikte Victoria Beckham Modern Mercury terug op voor een - nogmaals uitverkochte - limited edition collectie met Estée Lauder. Afgelopen zomer herrees Modern Mercury dan voor een tweede maal via de Bronze Goddess-collecctie - hoera!

Estée Lauder Highlighting Powder Gelée in 03 Modern Mercury

Estée Lauder Highlighting Powder Gelée in 03 Modern Mercury

Estée Lauder Highlighting Powder Gelée in 03 Modern Mercury

Sowieso vind ik de jaarlijkse Bronze Goddess-collectie een lust voor het oog. De highlighter is steevast een powder gelée en dat is mijn favoriete formule: superfijn gebakken poeder met een soort van crèmige touch, die met het grootste gemak aanbrengt en het licht van je wangen laat spatten. Als ultieme highlightlover is dit een formule om van te dromen!

Alle Bronze Goddess-producten stralen zomer uit - de kenmerkende bedwelmende geur voorop, maar evenzeer de heerlijke donkere verpakkingen met talrijke gouden accenten. Mijn vorige Bronze Goddess-highlighter in de kleur Heatwave zat nog in een fancy en zware gouden verpakking, maar bij de laatste collectie waren er maar liefst drie highlighters - de jaarlijks weerkerende goudkleurige Heatwave, een diepere goudbronskleurige Solar Crush en deze rosé gouden Modern Mercury - dus werd de verpakking iets strakker en compacter gehouden. 

Estée Lauder Highlighting Powder Gelée in 03 Modern Mercury

Estée Lauder Highlighting Powder Gelée in 03 Modern Mercury

Modern Mercury is op z'n zachts uitgedrukt een unieke kleur: in de pan lijkt hij rosé goud en kan ik eindeloos staren naar de glans die in het doosje geperst zit en eruit lijkt te willen springen. Op de swatches lijken het twee verschillende kleuren: in de schaduw neigt Modern Mercury rosé goud, in de zon een meer dieper bronsgoud dat misschien zelfs wat te donker zou kunnen zijn voor mijn lichtere teint. 

Estée Lauder Highlighting Powder Gelée in 03 Modern Mercury

Estée Lauder Highlighting Powder Gelée in 03 Modern Mercury

Maar de magie van Modern Mercury laat zich niet vatten door enkele swatches op de arm. Bovenop mijn bronzer en blush komt deze highlighter tot leven en laat 'ie zien waar hij van gemaakt is: pure, onvervalste highlighterlust. Spot de glans: ik bracht hem aan op mijn jukbeenderen, de neusbrug en de cupidoboog. 

Net toen ik dacht dat ik zeker weten geen extra highlighter nodig had in mijn collectie, kwam Modern Mercury op mijn pad. Ik slik bij deze mijn woorden terug in, want jawel, you need this (als je van highlighter houdt, that is). Woon je in de buurt, rep je dan naar Maasmechelen Village! Anders kan je hem ook nog vinden op de webshop van Estée Lauder, maar daar staat hij hoger geprijsd. Intussen koester ik hier mijn exemplaar <3

Estée Lauder Bronze Goddess Highlighting Powder Gelée - 9 g voor € 32,00 in de outlet

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Deze is inderdaad heel mooi! Ik vond de versie van VB in hun outlet winkel in Oevel en twijfelde geen seconde om deze te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, super! Hij is erg de moeite, toch goed dat ze hem af en toe opnieuw uitbrengen!

   Verwijderen
 2. Hoi,

  Ik zou deze highlighter heel graag willen gaan kopen, maar ik durf omwille van de corona pandemie niet naar Maasmechelen Village te gaan. Misschien dat ik binnenkort eens ga op een moment wanneer er hopelijk weinig volk aanwezig zal zijn. Voor de afstand hoef ik het niet te laten, want ik woon in een aangrenzende gemeente van Maasmechelen, vlakbij dus.

  Je artikel heeft me waterachtig gemaakt :P

  Wat een leuke vondst van Mieke (hierboven in de comments) trouwens. Heel tof om Victoria Beckham beauty in de outlet te vinden.

  Hopelijk ga je jaren plezier hebben van jouw exemplaar, Stamatia.

  Heel fijne dag :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben ook een account op Instagram! Je kan dan dingen reserveren en gewoon oppikken, dan ben je niet lang daar. Ik moet wel zeggen, ik ben er al een paar keer geweest, telkens op een moment dat het niet zo heel druk was. Als je vb. vroeg gaat, of net wat later in de namiddag, is het zeer goed te doen.

   Verwijderen
 3. Ik begrijp volkomen dat je hieraan niet kon weerstaan. Acht wat maakt het ook uit, eentje meer of minder :) Vind je zelf deze te donker op je huid? Ik zie het niet. Ik vind deze zelfs bijzonder prachtig op je huid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik vind het zeker niet te donker, maar het verschil tussen de swatches op mijn arm en op mijn wangen vind ik wel opmerkelijk. Voor mij zeker de moeite waard om te kopen!

   Verwijderen
 4. Waren er nog beautyspulletjes die je leuk vond in de outlet? Kocht je er nog iets buiten deze highlighter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik kocht enkel deze highlighter, maar er was zeker wel meer moois. Veel van Tom Ford, een groot gamma van de Estée Lauder Bronze Goddess-collectie (ook de bodybutter, bijvoorbeeld), enkele mooie stuks van MAC ook en dan redelijk wat skincare (vooral fan van de Advanced Night Repair producten).

   Verwijderen
 5. Waauw, i want it!!! Spijtig genoeg woon ik niet in de buurt, zal toch nog eens langs moeten gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, voor jou is het al een daguitstap, maar wel de moeite! En je kan meteen combineren met een wandeling op Connecterra of een rondje in Hasselt :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig