20 mei 2021

111Skin Rose Gold Radiance Booster

111Skin Rose Gold Radiance Booster

Nog meer fancy skincare? Yes, please! En uiteraard - ah ja - is ook deze 111Skin Rose Gold Radiance Booster een ontdekking uit mijn Cult Beauty adventskalender. Als ik het goed begrepen heb, spreek je het uit als One-one-one Skin, waarbij 111 staat voor het huisnummer van de privékliniek waar 111Skin het licht zag.

Want ook ditmaal zit er een arts achter het skincaremerk: plastisch chirurg Ioannis Alexandrides opereert vanuit een pand in het Londense Harley Street - een straat die bekend staat voor de vele privéklinieken die er zijn gevestigd. Het merk werd eigenlijk ontwikkeld voor intern gebruik, om patiënten te helpen herstellen, maar viel blijkbaar zo in de smaak dat het snel zijn weg vond naar de beautyhal in Harrods, voor het de rest van de wereld veroverde.

111Skin Rose Gold Radiance Booster

111Skin Rose Gold Radiance Booster

De Rose Gold Radiance Booster is technisch gezien skincare, maar kan je misschien wel zien als een meer hybride vorm, omdat het naast de skincarefactor ook een minimale cosmetische eigenschap heeft. Bedoeling is om de huid goed te hydrateren en verzachten en tegelijk een glowy en gezonde look te geven. Je kan het best vergelijken met een serum, want zowel de verpakking met pipet als de textuur komen daar het meest mee overeen. Gevoelsmatig is het erg licht, bijna waterig en trekt het vrij snel in de huid. Dit is met z'n 10 ml overigens een prima discovery size. 

Het serum bevat goudpartikels, rozenwater en niacinamide: drie ingrediënten die zorgen voor een mooie glow, hydratatie en een huid in balans en een verhelderde, egalere teint. Het is vooral gericht naar de gedehydrateerde, grauwe, vale huid die - letterlijk - een boost kan gebruiken. Het is vrij veelzijdig in gebruik: je kan het aanbrengen vlak na de cleanser en voor een serum, je kan het mengen met een serum, je kan het mengen met een dagcrème, je kan het na de dagcrème aanbrengen als een soort van subtiele highlighter of je kan het mengen met je foundation voor een beetje extra glow.

111Skin Rose Gold Radiance Booster
Swatches: links twee druppels, rechts volledig uitgeblend

111Skin Rose Gold Radiance Booster

Visueel is de Rose Gold Radiance Booster een plaatje: het roségouden serum schittert volop en geeft mijn huid effectief een goed gehydrateerde glow. Ik meng het met mijn dagcrème, zodat ik niet enkel een extra hydratatiefactor toevoeg, maar ook voor een beetje glans zorg. Het prept mijn huid prima voor de make-up en dient dus als een soort van primer - al blijft dit voor mij toch wel vooral een skincareproduct. De lichte glans is zichtbaar, maar heeft slechts een beperkte impact.

Ik vind de Rose Gold Radiance Booster zeker wel een fijn serum - al helemaal als je net als mij op zoek bent naar meer hydratatie - maar ik vind het niet uitzonderlijk of danig bijzonder. Al helemaal niet als ik naar de prijs kijk en nog veel minder als ik zie dat een fullsize slechts 20 ml bevat. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen high end skincare, maar dit voelt een beetje ... onsympathiek aan, om niet te zeggen blasé. Ik snap dat 111Skin een zeker gevoel van exclusiviteit wenst te bewaren, maar over de hele lijn, van drogisterij tot parfumerie, is de standaard hoeveelheid voor een serum 30 ml. Hoewel ik dus best tevreden ben van mijn discovery size, denk ik niet dat ik het zal missen eens het is opgebruikt.

111Skin Rose Gold Radiance Booster - 10 ml voor £ 50,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

 1. Fijn dat het zo'n veelzijdig product is.

  Jammer dat je niet geheel overtuigd bent, maar dat is wel goed voor je 'geldbuidel' :)

  ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, inderdaad, zo heeft elk nadeel toch nog een voordeel :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig