24 mei 2021

Mistero Milano: gellak at home

Mistero Milano gellak

Het laatste jaar hebben we de schoonheidsbehandelingen in het salon af en toe moeten missen en werden de thuisbehandelingen eens zo populair. Zelf was ik al een zelfverklaarde pro in het doen van mijn eigen manicure met gewone nagellak, maar toch vond ik het eventjes spannend toen ik van Mistero Milano een setje van hun gellak mocht uittesten.

Gellak, gel polish, gel nagellak - het zijn drie synoniemen voor een manicure die véél langer belooft mee te gaan dan gewone nagellak. Het stappenplan verschilt niet zo héél erg van mijn gewone manicure (base coat, kleurtje en top coat), maar hét grote verschil is natuurlijk het gebruik van een UV/LED-lamp. Die lamp hardt de gellak en de top coat volledig uit waardoor je enerzijds meteen klaar bent zonder extra droogtijd en anderzijds kan genieten van een robuustere gellak die veel beter tegen een stootje kan - letterlijk!

Omdat ik van nul moest beginnen, ontving ik een starterspakket met enkele flesjes prep, kleur en top coat en een UV/LED-lamp. Je kan op hun site alles apart bestellen, maar als je nog niets in huis hebt, kan je bij Mistero Milano een vooraf samengestelde en voordeligere gellak set kopen, van basic starter met de basisbenodigdheden tot uitgebreide pro met heel wat extra's.

Mistero Milano gellak

Mistero Milano gellak

First things first, en dat is zorgen dat de nagels helemaal klaar zijn voor de gellak - lees: proper, nagelriemen naar achter geduw, gevijld en gebufferd. Dan kan je beginnen met de Standard Nail Prep, als opstap naar de gellak. Die Nail Prep is een superdunne vloeistof die heel snel verdampt en breng je slechts dun en kort aan. Het verwijdert het vocht uit het bovenste gedeelte van de nagelplaat - dat klinkt misschien dramatisch, maar zorgt in essentie tijdelijk voor een droge basis waar de gellak aan kan hechten en verhoogt zo de duurzaamheid van de manicure.

Als je in een volgende stap een 'normale' base coat gebruikt, leg je na de Nail Prep een primer op de nagels. De Delicato Primer heeft een zuurvrije formule (geschikt voor mensen met een gevoelige huid of met eerder beschadigde nagels) en creëert een soort van sticky tussenlaagje: dit zorgt ervoor dat de vorming van lucht en lifting tot een minimum wordt beperkt en geeft de manicure opnieuw meer duurzaamheid.

Mistero Milano gellak

Maar zelf werkte ik met de Peel-Off Base Coat - en dan heb je zo'n sticky primer helemaal niet nodig, je skipt dus een stap! De Peel-Off Base Coat werkt eigenlijk als een dubbelzijdige tape tussen de nagel en de nagellak: het houdt supergoed, máár als je de gellak wilt verwijderen, lukt dat met het grootste gemak door het letterlijk er af te pellen. Dat is dus ideaal voor wie graag van nagellak wisselt, geen nagellak mag dragen voor het werk of als net als ik hele droge, broze nagels heeft en liever niet riskeert om de gellak te moeten losweken en -vijlen. 

Mistero Milano gellak

Mistero Milano gellak

Nadat je de Peel-Off Base Coat even laat drogen, kan je aan de slag met de nagellak. Uit het ruime aanbod mocht ik drie kleuren gellak kiezen en dat was nog niet zo gemakkelijk! Uiteraard heb ik een voorliefde voor lichte pastelkleurtjes - maar dat is voor jullie intussen geen geheim meer met al die flesjes Essie Fiji die ik heb opgemaakt, haha - dus daar ging ik voluit voor. Met gellak leg je twee laagjes, die je telkens om beurt laat uitharden onder de UV/LED-lamp. De gellak van Mistero Milano heeft een vrij kort en stijf kwastje - ietsje anders dan ik gewend ben, maar die vorm is functioneel en laat toe de nagellak uiterst netjes en precies aan te brengen. Met gellak is het namelijk belangrijk dat je niet te veel smoddert en buiten de lijntjes kleurt, en dit kwastje helpt daar enorm mee. Ook is het bij dergelijke lichte pasteltinten belangrijk om mooi te kunnen werken, omdat je anders zichtbare lakstrepen krijgt.

Mistero Milano gellak

Laatste in de rij is dan de Quick No Wipe Top: een glossy top coat die de gellak netjes omhult en voor de gepaste afwerking zorgt. Het geeft de nagellak een langere levensduurte, houdt het oppervlak homogeen en voorkomt krasjes of barstjes in de kleur. Doordat je ook deze top coat onder de UV/LED-lamp uithardt, ben je letterlijk klaar van zodra het licht uit gaat. Er is geen verdere afwerking nodig, zalig! Mijn UV/LED-lamp is trouwens wel een schoontje: hij is bedoeld als mobiele lamp, daardoor kan je de pootjes plooien en is hij superdun en gemakkelijk weg te steken in een weekend- of reistas. In totaal zijn er voor mijn peel-off gelmanicure dus vier stappen - eentje meer dan mijn gewone manicure - maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de snelle droogtijd, met dank aan de UV/LED-lamp!

De beloftes van de Mistero Milano gellak zijn niet min: je zou tot maar liefst vier weken verder kunnen met je manicure. Vier weken is voor mij een iets te lange stretch - ik houd enorm van een verse manicure en tegen dan heb ik iets te veel uitgroei naar mijn goesting - maar een kleine twee weken haal ik met gemak en dat zónder chips, krasjes of barstjes. En hele openbaring in vergelijking met mijn normale nagellak, daar heb ik - mede door mijn broze nagels - na amper drie dagen al chips of randjes die komen piepen. Dus dat ik met deze Mistero Milano gellak na tien dagen typen, afwassen, karton opruimen en veelvuldig de handen ontsmetten in winkels nog altijd met een feilloze manicure rondliep, was voor mij een feest.

Aangezien ik de set nu toch in huis heb, is het een kleintje om een nieuw kleurtje te leggen: de oude kleur peel ik er met dank aan de Peel-Off Base Coat gewoon af en ik kan direct verder. En nu op naar de swatches!

Mistero Milano 1279 Powdery Nude

Mistero Milano 1279 Powdery Nude

Powdery Nude nr. 1279 is zo'n delicate, lichte pastelkleur. Inspiratie voor deze kleur zijn bloeiende madeliefjes die aan de uiteinden van de blaadjes bedekt zijn met een roze tint. Eens gelakt, is hij op mijn nagels wat lichter en geler dan de sticker op de dop doet vermoeden en doet de licht peachy en gelige tint mij een beetje denken aan de kleuren die terugkomen rond Pasen. 

Mistero Milano 1216 So Suitable

Mistero Milano 1216 So Suitable

So Suitable nr. 1216 koos ik omdat ik dacht dat ik daarmee een dupe van Essie Fiji te pakken had. Het is een lichtroze pastelkleur met een minieme grijze en beige ondertoon. Hij is een tikje rozer dan mijn geliefde Fiji, maar kan mij zeker wel bekoren. Dit is een frisse manicure die mij goesting geeft in de lente (ja, hallo, zon... waar blijf je?!) maar die ik zonder verpinken het hele jaar door kan dragen. 

Mistero Milano 118 Indian Summer

Mistero Milano 1183 Indian Summer

Indian Summer nr. 1183 is - verrassing - nog een mooie pasteltint maar met grijze en paarse nuances. Een beetje koeler van ondertoon ook, maar weer een hele mooie aanwinst voor een nette manicure waar je geen genoeg van krijgt.

Mistero Milano Standard Nail Prep - 11 ml voor € 4,99
Mistero Milano Delicato Primer - 11 ml voor € 7,95
Mistero Milano Peel-Off Base - 11 ml voor € 15,95
Mistero Milano gellak kleuren - 11 ml voor € 9,95
Mistero Milano Quick No Wipe Top Coat - 11 ml voor € 15,95
Mistero Milano UV/LED-lamp - € 34,95
Verkrijgbaar op de webshop van Mistero Milano - prijzen excl. BTW

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Hoi daar :D

  De lakjes werden leuk gepresenteerd met die mooie bloemetjes erbij <3

  Ik lak mijn nagels ook altijd zelf. Ik lak ze met gewone nagellak en ik verander graag regelmatig van kleur. Ik verzamel al jaren Dior nagellak en veel van de lakjes die ze uitbrengen koop ik. De grote verzameling zorgt wel voor keuzestress ;)

  De Standard Nail Prep doet me denken aan OPI Chip Skip. Die is ook zo vloeibaar en verdampt snel. Chip Skip bestaat al jaren en ik gebruik hem nog regelmatig als eerste stap in mijn manicure.

  Je koos zachte en lieve kleurtjes <3

  Jaaaa, ik snap dat je houdt van een verse manicure. Zelf hou ik er ook van, want dan is de lak nog zo mooi glanzend én er zijn dan nog geen imperfecties :)

  Fijne dag °*°*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het was een erg fotogeniek pakketje :D
   Dior heeft inderdaad leuke kleurtjes en als verzamelaar kan je je daar echt aan tegoed doen :-)
   Awel ja, nu je het zegt: die Nail Prep heeft inderdaad wat weg van Chip Skip! Zelfde dunne textuur en werking, ik wist niet meteen met wat ik het kon vergelijken, maar je slaat de nagel op de kop.
   Verse manicures are the best! :D

   Verwijderen
 2. Gebruik je de UV/Led lamp pas bij de nagellak of ook bij de eerdere stappen? Ik heb ook een gevoelige, broze en dunne nagelplaat, waardoor ik gewoon nagellak gebruik. Hoe verwijder je de nagellak zonder vijlen? Is het nu gedaan met Essie Fiji nagellak kopen?🤣

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, de lamp gebruik ik enkel voor de kleurlak en de top coat, de rest is gewoon te drogen.
   Die base coat zorgt ervoor dat je dat er af kan peelen, zonder vijlen. Het is heel interessant om te doen, haha. Gewoon een beetje losduwen met een bokkepootje en dan er af pellen.
   Nee, Essie Fiji is en blijft mijn favoriet, die kleur kan ik niet zomaar evenaren! <3

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig