1 juni 2021

InstaLoves: mei 2021


Wát een maand... vorig jaar deze tijd werden we getrakteerd op schitterend lockdownweer, maar 2021 had helaas heel wat regen in petto. Slecht nieuws voor de terrasjes die ein-de-lijk open mochten, al hield ons dat niet echt tegen, haha. Zet je schrap voor een maand vol terrasjes en food!


Voor een verjaardagsdrink aan het strand trokken we een dagje naar zee - lekker vroeg de auto in om het meeste uit onze dag te kunnen halen! Als je in Knokke bent, is Marie-Rose Bakery Café een echte aanrader. Je kan kan er uitgebreid ontbijten en ze hebben ook dikke pancakes, maar de ster van de show is wat mij betreft hun overheerlijke chocoladekoek - de béste die ik al ooit at!Daarna deden we een rondje windowshopping - de shoelover in mij keek en wist dat het goed was, haha. Al die neutrale kleurtjes, daar word ik erg blij van! Er zijn ook heel wat kunstgalerijen in Knokke en dit speciale werk in de vitrine viel mij meteen op, haha. Chanel, Dior en Skittles, toevallig drie dingen die ik wel kan appreciëren!


's Middags wilde ik graag lunchen bij Lobster 'n Rolls, op de zeedijk. Ik droom al jaren van een echte NY lobster roll, maar om een of andere reden is het mij na drie bezoeken aan de grootstad nog steeds niet gelukt om er een te eten - stom! Intussen was het ook keihard aan het gieten, maar met een beetje geluk kregen we nog een droog tafeltje op het terras toegewezen, onder de parasol. Het was een beetje manoeuvreren om droog te blijven, maar alles voor de lobster roll! Die was trouwens best lekker - al moet ik nu natuurlijk terug naar NY om te kunnen vergelijken met the real deal, lol.
In de namiddag ging het richting de jarige in Duinbergen, waar we praktisch het hele strand voor ons hadden. Achter een duin waren we beschut tegen de wind en met een grote paraplu trotseerden we opnieuw de regen. Gelukkig waren we goed voorzien - enkele jaren geleden kochten we mini plooibare stoeltjes voor op Werchter Boutique en die kwamen nu goed van pas! Op weg naar huis werden we getrakteerd op een regenboog - helaas geen pot goud gevonden :D


Na een rondje wekelijkse boodschappen kwam ik met mijn kar voorbij de Leonidas-stand en kon ik het echt niet laten. De witte Manon pralines zijn echt wel de beste!Als foodie zat ik natuurlijk al máánden te snakken naar een bezoek aan een restaurant en die eer was als eerste weggelegd voor Gusto in Genk - dit is de plek waar we zijn gaan eten met onze trouw en dus proberen we elk jaar een keertje terug te gaan. We kozen voor het scherp geprijsde lunchmenu en daar hadden we echt geen spijt van! Het nieuwe team gaat voor een meer fine dining concept, dus ik ben benieuwd hoe ze het er van af zullen brengen.


Voor de gelegenheid trok ik mijn mooie Sophia Webster pumps uit de kast - de ontwerpster is gekend om haar opvallende en ook wel kleurrijke schoenen met vlinders en flamingo's, mijn pumps zijn nog best eenvoudig voor haar doen, haha. Zo op het eerste gezicht zijn het gewone zwarte pumps, maar als je naar de details kijkt, zie je dat de hak is gevormd naar een flamingopoot en aan de hiel vormen twee flamingo's een hartje. Ik kocht ze een kleine twee jaar geleden in de solden bij Zola in Leuven - helaas bestaat die winkel niet meer. Het afgelopen jaar was vooral weggelegd voor pyjama's en loungewear, dus ik grijp elke kans aan om mij terug een beetje op te tutten!


Tigra is het natuurlijk niet meer gewend dat we zo lang van huis zijn, zij dacht dat we permanent thuis bleven om haar gezelschap te houden :D Dus werden we grondig ondervraagd over onze afwezigheid, haha!


Timo ging op een zondag wandelen met enkele vrienden op de Kalmthoutse Heide, en ik bleef lekker lui thuis. Leftover pizza, loungen op het terras en heel veel YouTube-filmpjes kijken, zalig! Al was ik toch ook een béétje productief en hield ik er verse, fluffy focaccia aan over. Al zeg ik het zelf: hij was écht goed gelukt!


Al die regen zorgde voor een groeispurt van het onkruid in onze tuin en daar moest ik natuurlijk wel wat aan doen. Ik ging dat "snel even" regelen... vijf uur later was ik klaar en liep ik de hele week kreupel van de spierpijn, haha! Gelukkig kon ik de Theragun van Timo gebruiken om de spieren los te masseren.


Af en toe klik ik op Instagram eens door en oh my god, wat voor een pareltjes van make-up heeft dit merk, zeg! Het is een Chinees merk, dus ik denk er niet eens aan om het te bestellen - invoerrechten, iemand? - maar ik wilde jullie dit moois niet onthouden. Het regende voor de verandering nog maar eens, dus gingen we naar het overdekte plantencentrum Thomas in Hasselt. Helaas hadden heel wat andere mensen hetzelfde idee, oeps. Ik ging naar huis met verse snijbloemen en enkele nieuwe lavendelplantjes voor op het terras.


Bij de Ikea mochten we nu eindelijk weer met twee binnen - en hoewel we eigenlijk maar een zeer korte shoppinglijst hadden, slaagden we er toch in om met een volle kar buiten te komen. Hoe dat gebeurt, geen idee... magie!
De lockdown drukte een lange pauzeknop in voor onze bezoekjes aan Roermond Outlet, maar nu was het eindelijk weer zover! We stonden er op onze vrije dag graag vroeg voor op en dat was een slimme zet, want in de namiddag werd het een pak drukker en stonden er buiten het centrum lange rijen om de parking op te kunnen rijden. De eerste paar uur dat wij er waren, hadden we echter vrij spel en moesten we nauwelijks ergens aan te schuiven. Als je wilt weten wat ik er kocht, check dan even deze weekly vlog!

's Middags gingen we - uiteraard - lunchen bij Wagamama en dat was werkelijk een heel fijn weerzien. Op weg naar de parking pikten we nog een Strawberry Açai refresher op bij Starbucks - dit drankje ontdekten we zes jaar geleden in NYC en nu is het eindelijk ook bij ons te krijgen, hoera!
Eind mei kregen we dan eindelijk wat meer zon en aangename temperaturen! Het mooie weer lokte ons naar Maastricht voor een ontspannen uitje. Van de parking naar het centrum is het een hele fijne wandeling langs het water en dan deden we ook een rondje door Wyck.
Ik had voor de lunch gereserveerd bij Cinq, aan het water. Het heeft een Parijse bistro vibe en in combinatie met het zonnetje was dat echt heerlijk vertoeven. Ik was blij met de reservatie, want het terras was volgeboekt en zo konden we twee uurtjes genieten. De hond aan het tafeltje naast ons, had precies hetzelfde idee, haha!Daarna ging het over het water, richting het centrum van Maastricht met onder meer een bezoekje aan de Bijenkorf. Geen spannende aankopen daar, enkel chocolade en een paar sokken, lol. De sfeer zat er goed in, want overal spotten we superfijne en gezellige terrasjes - adresjes om te onthouden voor een volgende keer! Terug over het water hielden we halt bij Coffeelovers, voor een drankje en een snack - en uiteraard zie je dit terug in een weekly vlog!


Ik spotte op Netflix een aantal leuke animatiefilms, waaronder deze De Geheime Dienst Voor Magie - wij keken hem in de originele, Engelse versie. Gebaseerd op Hansje en Grietje, maar dan de moderne versie.


The Mitchells versus The Machines scoorde ook goed! Hoewel er een hoek af is bij de familie Mitchell, doen ze erg hun best om de wereld te redden voor die door The Machines wordt overgenomen.


Broadchurch is dan weer een aanrader voor wie van spannende detectiveseries houdt! Niet voorspelbaar en met meer dan één twist, dus je blijft geboeid tot het einde.


En voor wat ontspannende me-time is What Men Want een aanrader! De film doet mij erg denken aan What Women Want, maar dan vanuit omgekeerde hoek. Een no-brainer, maar leuk gedaan en dat geeft mij hoop voor toekomstige Netflix-films.


Iets rustiger was het op het snacktestfront, maar bij Action kocht ik deze linzenchips met kaassmaak. De kaas was niet erg sterk, dus deze krijgt het verdict degelijk. Ik kocht van hetzelfde merk ook de sweet chilismaak en die is niet zo zoet, eerder pittig! 

Trouwens, hoe millennial zijn de Final Destionation-films?! Ik keek de allereerste terug op TV en besefte dat ik dankzij deze films nooit meer achter een camion met boomstammen rijd, hahaha.


Overal in Hasselt kan je streetart spotten - deze meneer was precies erg bang van mij :D


Gespot bij de bakker: de week van de eclair! Nou, dat moet je mij geen twee keer zeggen, haha!

P.S.: Nog eens een reminder voor wie mijn blog volgt via e-mail en bij elke nieuwe blogpost een e-mail ontvangt! Helaas ondersteunt Google FeedBurner deze optie niet meer vanaf juli 2021, daarom verwijs ik jullie graag naar een RSS-reader naar keuze. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld Bloglovin' om mijn favo blogs te volgen, zo krijg ik elk nieuw artikel in mijn feed te zien. Je kan mij ook altijd volgen op mijn Facebook-pagina of via Instagram @beautylovesbe - daar houd ik jullie op de hoogte van nieuwe artikels.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

7 opmerkingen

 1. Hallo Stamatia, ik ken een goed alternatief voor Feedburner - follow.it! Bekijk hier waarom wij een geweldig alternatief zijn: https://follow.it/blog/feedburner-stops-email-services-switch-to-follow-it-now/. Het overstapproces gaat erg snel en we helpen je graag verder :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi :)

  Je plaatste een foto met schoenen en handtassen van toen je aan het 'Windowshoppen' was. De platte instekers van Saint Laurent Paris die linksonder op de foto staan herken ik. Jij hebt ze in tweevoud in twee kleuren :) Zelf kocht ik gisteren ook twee paar schoenen.

  Saskia xx :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad! Vorig jaar heb ik een paar gekocht tijdens de solden en laatst heb ik nog een tweede paar aangeschaft. Ze zijn supergemakkelijk en comfortabel, en ik hoop een beetje dat we terug een mooie, warme zomer krijgen zodat ik ze vaak kan dragen. Duimen maar!

   Verwijderen
 3. Ik word altijd zo happy van jouw overzichten... looking good!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alweer zoveel leuks, én lekkers!! En eindelijk zomerweer, nog meer terrasjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zooo blij met het mooie weer! Eindelijk terrasjes doen en niet uitgeregend worden :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig