10 augustus 2021

InstaLoves: juli 2021


Mijn vakantiebrein was al vergeten om de InstaLoves van juli online te zetten - bij deze zet ik dat recht!

Juli bracht ons land op meteorologisch gebied een domper van formaat - en dan druk ik me eigenlijk nog zacht uit. Ik kan dan wel klagen over de regen en het gebrek aan zomer, maar er zijn gezinnen die het erger te verduren hadden. In verschillende delen van ons land en in dat van onze buurlanden zorgde de overvloedige regen voor overstromingen en ongeziene taferelen. Iets om bij stil te staan...Af en toe kwam de zon echter piepen en daar hebben we optimaal gebruik van gemaakt. Het onverwachte terrasje bij Maison Dix was dan ook meer dan welkom! Ik smachtte al even naar hun French toast, gevuld met mascarpone en met fruit en een frambozencoulis - yummm.
Op 11 juli vierden we dubbel feest met mosseltjes en frietjes, gevolgd door onze tweede prik. Tussendoor gingen we ook nog naar het plantencentrum, waar we met een koffer vol siergrassen wegreden. Ik voelde me even een volleerde crazy plant lady - maar laten we eerlijk zijn, die groene vingers zijn niet aan mij besteed, haha.Het EK voetbal zorgde in juli voor heel wat sfeer - vooral toen België tegen Italië speelde! Toevallig hadden wij die avond een reservatie bij La Chapelle in Genk, en we wisten meteen hoe laat het was toen we dit Italiaans karretje zagen afkomen, haha. Helaas voor België was de honger naar winst niet groot genoeg en gingen de Italianen met de overwinning lopen. Maar ach, achteraf gezien kunnen we wel zeggen dat we hebben verloren van de winnaar van het EK, dus alles is relatief.

Het eten bij La Chapelle daarentegen was een absolute winnaar! Als je van vlees en burgers houdt, is La Chapelle zeker een aanrader, maar ook onze vegetarische tafelgenoot kwam er aan haar trekken. Het dessert was machtig en als je dan nog eens een bezoekje brengt aan de toiletten, is de avond helemaal af, hahaha.Nog een zonnige zaterdag later, sjeesden we richting Antwerpen. Ik had een tafeltje geboekt bij Bohm & Berkel, op het heerlijke Conscienceplein. Een aanrader op vlak van sfeer én eten! De zon scheen, de meneer achter mij speelde klarinet, er was net iemand getrouwd dus de sfeer was uitgelaten én we hadden zicht op de mooie gebouwen rondom ons. Kortom, ik waande mij even in Italië en dat was genieten.Na de lunch wandelden we nog even door de fijne straatjes - of alles goed komt, durf ik niet beloven, maar ik wil het wel graag geloven. Ik was alleszins goed gezind toen ik deze giga kat op de zijgevel van dit gebouw spotte.Ik houd ook van interieurwinkels! Bij Marie Marie gingen we langs voor enkele handdoeken, maar ik zat natuurlijk weer te kwijlen op hun ruime assortiment van Missoni. En ook bij Donum loop ik graag binnen voor wat inspiratie - de winkel had jarenlang een eerste vestiging in Hasselt, maar helaas werd deze enkele jaren geleden gesloten en bleef enkel de vestiging in Antwerpen over. 


Afsluiten deden we met een terrasje op de Graanmarkt, onder een boom en op een bankje - wat was dat genieten! Gebouwen kijken en mensen kijken onder het genot van een warm zonnetje, wat wil je nog meer?Op onze nationale feestdag trokken we nog eens over de grens, richting Roermond - of... was het Londen? De rode telefooncel deed me toch even twijfelen, haha! In elk geval was het een ideaal fotomomentje!
Ik zocht en vond een verse pot bodyscrub bij L'Occitane - en daar hoorde natuurlijk een fotootje van hun bakfiets bij. En dan ging ik op schoenen kwijlen bij Prada en Jimmy Choo, hèhè! Bij Prada waren er veel hartjes te bespeuren, zowel op handtassen als op schoenen, maar bij Jimmy Choo viel ik voor deze blauwe suede muiltjes.


Al denk ik dat mijn schoenencollectie in het niet verdwijnt bij deze van Carrie & co, haha! De reboot van Sex and The City is in aantocht en daar ben ik erg blij om. Het zal niet hetzelfde zijn zonder Samantha (en ik ben benieuwd hoe ze dat in de verhaallijn zullen verwerken), maar ik ga zeker wel kijken. Ik hoop dat deze SATC reboot beter is dan de reünie van Friends, want die vond ik persoonlijk vrij teleurstellend.
Een zonnige dag, dat vraagt om een barbecue en een ijsje! Om daarna enkele uren weg te dommelen in onze tuinzetel. Hopelijk kunnen we hem deze zomer toch nog een paar keer gebruiken - komaaaan, zon!


Één enkele snacktest deze keer, maar gelukkig wel een goeie! Deze Popworks zijn licht gezouten en een gezonde variant voor chips (mits je je aan de voorgeschreven portie houdt en niet de ganse zak opvreet, haha), máár ze zijn best lekker en dat leverde een geslaagde snacktest op.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

3 opmerkingen

 1. Heb je bij Jimmy Choo de blauwe suede muiltjes gekocht?

  Groetjes xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die muiltjes heb ik ook effectief gekocht! Zoiets had ik nog niet en ze zaten comfortabel. Nu nog veel zon om ze te kunnen dragen :-)

   Verwijderen
 2. Leuke foto's!! Roermond staat toch ook nog eens op mijn lijstje om toch eens te doen... is toch een hele eind rijden voor ons, en aangezien je er best vroeg moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig