30 november 2021

InstaLoves: november 2021


We zijn bijna aan de allerlaatste InstaLoves van 2021 - niet te geloven! Hoogtepunt van november was uiteraard onze trip naar Londen. Zó lang naar uitgekeken (we kochten de tickets voor Ricky Gervais al in januari 2020) en heel lang was het niet zeker of we effectief zouden kunnen gaan... Maar ik ben zo blij dat het gelukt is!We bleven slechts een nachtje en dus was onze dag héél erg goed gevuld. Gelukkig ken ik mijn weg in Londen al vrij goed en konden we rekenen op het uitstekende metrostelsel om ons van de ene wijk naar de andere te brengen. 


Een beetje shopping mag natuurlijk niet ontbreken - in Londen zit er een grote winkel van Club Monaco (aan Sloane Square, vlak aan Pavillion Road) en ik ben nog net niet als een bezetene naar binnen gerend, haha! Hun collectie bestaat vooral uit tijdloze, kwalitatieve kledij - ik kocht voor het eerst enkele stuks toen ik in 2015 naar New York ging en draag ze nog steeds. Online is het merk niet eenvoudig te bestellen (ze verzenden niet vanuit de VS en dat zou ook gewoon te veel kosten aan invoerrechten) en ik vond enkele stuks terug op Zalando, maar dat was slechts een beperkte selectie. Vandaar dat ik het erg fijn vond om nog eens in de winkel te kunnen shoppen en gewoon alles in levende lijve te zien.Het was ook moeilijk kiezen tussen de verschillende foodadresjes. Maar 's middags aten we bij Shake Shack - we hadden echt goesting in de cheese fries! - en 's avonds gingen we voor dumplings langs bij The Ugly Dumpling in Carnaby. Ik legde onze volledige dag vast in deze Londen vlog, dus die kan je zeker nog eens bekijken voor meer info!Na Londen hadden we nog enkele dagen verlof dus trokken we naar Brussel. Helaas viel de expo van David Hockney in de Bozar een beetje tegen, maar bon, het gaf ons toch de kans om nog eens te eten bij Le Pain Quotidien. De vestiging in Hasselt sloot een kleine twee jaar geleden en ik mis de zaak nog steeds. Op weg naar huis hielden we halt in Everberg, bij de Britse winkel Stonemanor. Zeker rond de kerstperiode de moeite om te bezoeken, al hadden ook zij last van de Brexit en waren er toch heel wat lege winkelrekken te bespeuren. Tip: via Facebook geven ze aan wanneer ze een verse levering verwachten, dan doe je de verplaatsing niet voor niets!


Het hoekje in onze badkamer krijgt stilaan vorm! Ik kocht twee vazen en een geurkaars, maar wil nog een beetje meer vulling voorzien met iets van pluimen of droogbloemen. Ik kreeg wel enkele tips waar ik die zou kunnen vinden, maar ik moet er nog werk van maken.


Ik ging nog eens naar de kapster en boekte meteen ook mijn afspraak voor eind december, zodat ik mijn verjaardag met vers haar kan vieren, haha. Ik zit er altijd wel even, want er gaat best veel folie in mijn haar dus ik gebruik die tijd om een beetje te relaxen.


Deze bites met popcorn kocht ik bij de AH en er waren letterlijk nog maar twee zakjes van over - ik had dus al de indruk dat deze goed zou scoren, haha. Het is een beetje aan de zoetige kant, maar ik vond deze best lekker!


Ons bezoekje aan Stonemanor was ook te merken aan mijn snacktest, haha. Dit was een van de repen uit een kerstdoosje - pretty good! Het had de luchtigheid van een Mars, maar dan met crunchy bolletjes in plaats van caramel.


Ik ging ook aan de slag met de sconemix die ik bij Stonemanor kocht en... ik ben niet ontevreden! De scones mochten nog een beetje hoger zijn (ik ga volgende keer een klein beetje meer melk toevoegen, zodat het deeg iets minder vast is), maar qua textuur en smaak waren ze dik in orde! Je snijdt ze doormidden, legt een laagje clotted cream (ook gekocht bij Stonemanor, ik denk niet dat dit gemakkelijk te vinden is bij de gewone supermarkt) en werkt af met een beetje bosbessenjam - yummm!


We hadden een dagje verlof en trokken met ons tweetjes naar Roermond. In aanloop van mijn verjaardag kijk ik daar altijd eens rond voor een mooi paar schoenen, maar helaas was er geen enkel paar dat mij voldoende kon bekoren. De lunch bij Wagamama maakte dat wel goed! We probeerden de gestoomde buns (goedgekeurd!) en ze hebben er nu ook mochi ijs als dessert, yes!


In de mode komt alles terug, helaas. De herkenning maakt duidelijk wat mijn leeftijd is, hahaha! Nu weet ik niet of dit soort joggers per se een fashion trend wordt, maar dat dacht ik ook van scrunchies en kijk... In elk geval, mijn twaalfjarige ik had dus zo'n plastieken set aan, net als al mijn klasgenoten!


Het Netflix kerstseizoen is begonnen! The Princess Switch nummer drie was zeer degelijk - de eerste twee waren misschien net wat beter, maar bon, van een cheesy kerstfilm heb ik misschien net wat lagere verwachtingen. Zolang er een happy end is, is het goed!We gingen ook op kerstmissie bij het Robi Experience House in Stevoort. We deden veel inspiratie op, en een bezoekje aan het huis is zeker een must als je van architectuur houdt.


Een van de leukste kerstcollecties, deze van Lush! Volgens mij hun grootste en ook gewoon hun beste collectie van het jaar, met gigaveel bruisballen en cadeaupakketjes. We shopten er een klein kerstcadeautje voor de nichtjes van Timo maar gingen natuurlijk zelf ook niet met lege handen naar huis, haha.Eigenlijk gingen we lunchen bij Wagamama in Antwerpen, maar die bleken gesloten wegens verhuis. Dus gingen we - nog steeds in Britse sferen - voor een high tea in de roze kamer bij Domestic Bakery! De thee werd lustig bijgeschonken en ook de high tea was erg leuk en lekker. Uiteraard staat de high tea bij Sketch in Londen nog steeds een niveautje of twee hoger, maar voor een Vlaamse versie vond ik deze zeker niet slecht. Alleen al voor de ervaring een bezoekje waard!We gingen langs bij de Tim Van Laere Gallery in Antwerpen - op de valreep voor van de expo van Rinus Van De Velde, en met ons hadden enkele tientallen anderen hetzelfde idee, haha. Rinus Van De Velde staat gekend voor zijn zwartwit werk met houtskool, maar deze keer ging hij voor wat meer kleur met olie. Persoonlijk vind ik zijn werk met houtskool beter, maar bon, you can't have it all!Ik kon mijn geluk niet op, want ik won een duo haarworkshop bij Nanja Massy! Nanja is Dyson ambassadeur en dus kregen we eerst wat uitleg over de Dyson Supersonic föhn en de Corrale stijltang en mochten we ze zelf eens testen. Daar was ik al jaren érg benieuwd naar, maar ik durfde voorheen nooit overgaan tot een aankoop omdat de Dyson-prijzen niet van de poes zijn. Ik ben op zich wel Dyson-fan, want ik heb bijvoorbeeld de stofzuiger in huis en de kwaliteit is effectief top. Ik had dus bepaalde verwachtingen van de haartools en (helaas voor mij, haha) loste Dyson deze weer in. Nadien volgde nog de eigenlijke haarworkshop en daar was ik minstens even enthousiast over! Ik volg Nanja al een hele tijd en kijk altijd vol bewondering naar de kapsels die zij in elkaar steekt - iets waar ik zelf weinig affiniteit mee heb. Haar workshop leek mij dus de ideale manier om zelf wat bij te leren en ze stelde niet teleur. We liepen haar studio uit met een achttal nieuwe kapsels in ons hoofd, die we dus effectief zelf hebben leren vlechten en opsteken. Zo fijn!Tijd voor een avond vol gezelschapsspelletjes - but first, food! Eerst een rondje sushi en dan een rondje smoutebollen en appelbeignets van op Winterland.


Het spel in kwestie was... ahum... toepasselijk. Het spel Pandemic bestaat al langer, maar we worden er natuurlijk de laatste jaren in levende lijve mee geconfronteerd. Niet eenvoudig om te winnen, want het was een kwestie van tactisch samenwerken en helaas trokken we af en toe een kaart waar een uitbraak op stond en zo zijn we dan ten onder gegaan. 


Het werd kouder en dus pakte ik dit jaar (voor het eerst, oeps) zeer verantwoord mijn terrasplanten in om ze te beschermen tegen de vorst. Vorig jaar was ik dit vergeten en ik wil mijn olijfboom dat geen tweede keer aandoen, haha. Het lijken wel witte spookjes op ons terras :DHier ging mijn beautyblogging hartje sneller van slaan! Ik was sowieso al fan van het eerste seizoen van Emily In Paris en nu viert Lancôme het tweede seizoen (dat eraan komt in december!) met een toegewijde collectie. Van een pinch me moment gesproken! Het hartvormige palet bevat 12 kleuren, onderverdeeld in drie looks en wordt geflankeerd door een speciale versie van Monsieur Big. Testing as we speak!

Het doet mij trouwens goesting krijgen om naar Parijs te gaan - dit gaat misschien vreemd klinken, maar ik ben dus nog nooit naar de lichtstad geweest. Wel, dat is niet helemaal waar: ik ben enkele jaren geleden heel kort in de stad geweest voor een presentatie van Sisley, maar dat was letterlijk de Thalys uit, taxi in tot aan het kantoor van Sisley en omgekeerd. Heel veel van de stad heb ik niet gezien, noch ervaren, dus vandaar dat ik mezelf als een Parijs-maagd beschouw. Ik ben af en toe al eens een reisvlog van Parijs aan het kijken om er een beetje de feeling voor te krijgen, haha! Jullie favoriete adresjes zijn ook altijd welkom :-)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

12 opmerkingen

 1. Christel De Winne30 november 2021 om 21:56

  Hey, Zo herkenbaar die joggers heb daar ook in mijn tienerjaren mee rondgelopen (en licht trauma nadien aan over gehouden hahaha.) Van mij moet die trend toch niet terugkomen hoor! Zalig die blogposts en vlogs van jou ik kijk er altijd naar uit om ze te lezen en te bekijken. Blij dat er toch nog Belgische dames (die geen 20 zijn) zijn die ook vloggen en bloggen over de dagdagelijkse dingen. Groetjes Christel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat was toen gewoon de mode, dus nooit over nagedacht, gewoon gedragen :D Maar inderdaad, ik zou ze nu ook niet meer moeten hebben!
   Oh, zo fijn om te lezen dat het geapprecieerd wordt - ik kijk zelf ook graag vlogs en het is fijn als je enige vorm van herkenning hebt, van de eigen leefwereld en leeftijd, dus ik begrijp het volledig! Merci om te kijken en lezen!

   Verwijderen
 2. Whaaaaat? Jij bent nog nooit in Parijs geweest? Dat had ik nu echt niet verwacht. Ik ging daar al van kindsaf met mijn ouders, we gingen vaak voor 1 dag (is 3u van bij ons met de wagen). Dit jaar was het de eerste keer in 7 jaar wel en ondertussen ben ik er 3x in de laatste 3 maanden geweest. Misschien dat ik nog ga op mijn verjaardag in januari, dat is zo net binnen de 6 maanden na mijn tweede Pfizer shot. Het is ondertussen bijna twee jaar geleden dat ik in Londen was en de liefde voor Parijs is helemaal terug. Echt iets voor jou ook denk ik. Laat maar weten als je wat adresjes nodig hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had al zo een vermoeden dat jij dat niet zou kunnen geloven! Het is voor ons natuurlijk wat verder en met school zijn we ook nooit geweest. En toen ik zelf op reis ging, trokken Londen en NYC mij wat meer aan. Maar ik heb duidelijk iets in te halen, dus adresjes zijn zeker welkom!

   Verwijderen
 3. Graag een post of video waarin je je nieuwe kapsels samen met ons hermaakt! Lijkt me een toffe ervaring geweest (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat is misschien nog een leuk idee om uit te werken voor de blog! De workshop an sich was alleszins erg fijn.

   Verwijderen
 4. Leuke foto van de expo. Haha, de kluis der herinneringen :) Stel je eens voor dat er in elk van die 'kluisjes' een paar schoenen verstopt zit, klaar om ontdekt te worden... Zou DAT niks zijn? :D Veeeel schoenen <3 Tja, die gedachte kwam nu eenmaal bij mij op toen ik de foto zag :P

  Een fijne dag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooohh die London-foto's!! Ik wil dolgraag nog eens naar het buitenland op stap!! En ja, eindelijk kerstfilms, ga er hier dan ook aan beginnen !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was zo blij dat we konden gaan, goesting in nog meer citytrips nu :D Ik had wel de indruk dat Netflix vorig jaar veel meer kerstfilms had, blijf nu een beetje op mijn honger zitten.

   Verwijderen
 6. De place to be in Parijs voor jou zal zeker en vast de Galerie Lafayette en aan de Champs-Elysées zijn 🥰 Je hart zal er even een vreugdesprongetje maken 😜 Bij de Goei Goesting kan je ook terecht voor de High Tea van 14u30 tot 17u. Ook Ontbijten vind ik daar een aanrader. Het is intussen wel al even geleden dat ik nog daar ben geweest. Ik ben benieuwd of je ook al geoefend hebt met je kapsels? De maand november was toch alweer dik geslaagd. En je verjaardagscadeau intussen al gevonden? 😜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat geloof ik! Ik zal eens moeten kijken om volgend jaar te gaan :-)
   Ik moet inderdaad nog wat oefenen met mijn kapsels, ik heb wel alles genoteerd en in mijn GSM gezet, dus als ik het nog eens nodig heb, kan ik direct het stappenplan nalezen :D
   Ik heb de Dyson föhn gekocht voor mijn verjaardag - niet zo fancy als een Chanel tas, maar ik ben er wel heel blij mee. Heel handig!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig