4 januari 2022

InstaLoves: december 2021


Het laatste foto-overzicht van 2021! Time flies, even when you're not (always) having fun - zo zit het jaar er alweer op. Ik wens jullie meteen een gezond, goed en positief (in goede zin) 2022 toe!


Begin december gingen we na lange tijd nog eens naar Maasmechelen Village - en de Village baadde helemaal in kerstsfeer. We gingen er vooral heen omdat ze er voor ons de dichtsbijzijnde Diesel-winkel hebben en Timo nood had aan een nieuwe jeansbroek. Dus zat ik op het wachtbankje, haha.


We waren erg blij om nog eens te kunnen lunchen bij Le Pain Quotidien - we missen nog steeds het gesloten filiaal in Hasselt, maar ik denk dat we intussen niet meer moeten hopen op een mirakel. Ik ging voor een ginger shot, muntthee en de baker's daily lunch, wat in essentie een beetje vanalles wat is. Soep van de dag was de maïssoep - ik wist niet goed wat ervan te verwachten, maar het werd ons aangeraden en ik vond nog best lekker!


Nadien volgde nog een stop bij Panerex, vlak aan Maasmechelen Village, waar je op de eerste verdieping iets kan eten en drinken. De pink latte is nog steeds een aanrader! Geen koffie trouwens, maar een soort van roze matcha en versierd met rozenblaadjes, yum.


Altijd de moeite: Maison Dix in Hasselt! Je kan er blijkbaar ook high tea doen, dus dat staat nog op mijn to do-lijstje, maar de pancakes met bacon en maple siroop zijn ook zaligmakend lekker. De pannenkoeken zijn erg luchtig - het is een grote portie, maar ze liggen door hun luchtigheid niet als een baksteen op de maag.


Ik ben erg fier op mijn kerstkrans! Het was een DIY-projectje waar ik zonder al te veel voorkennis aan begon. Ik werd geïnspireerd door een foto van een kerstkrans in Londen, die ik al die tijd op mijn GSM had bewaard. Het werd geen exacte kopie, maar ik vond het erg fijn om me daardoor te laten leiden en mijn eigen interpretatie ervan te maken. Ik vond het meeste van het materiaal bij Thomas in Hasselt, de linten zijn van de AVA en ik bestelde een grote zuignap op Amazon, om de krans aan op te hangen. Je kan mij zien DIY-en in deze weekly vlog!


Leuke serie op Netflix: School of Chocolate! Ze doen daar echt zotte dingen met chocolade, dat zijn halve kunstwerkjes en het is zonde om ze op te eten. We hebben er in elk geval met open mond naar zitten kijken. 


Wij deden het dan met gewone chocolade, haha. Deze Lion Caramel Blond vond ik bij de Action en het is weer een limited edition, dus het is een kwestie van snel zijn. Dubbele shot caramel: zowel in de chocolade als in de kern en dat is lekkerrrrr.


Tijdens de opendeurdagen bij Balo ontvingen we twee bonnetjes voor een glaasje champagne in hun bar - zeker in de zomer is dat een aanrader, want dan kan je in hun 'secret garden' zitten. Free is free, en ik zeg geen nee tegen gratis champagne, haha. Op onze vrije dag gingen we dus langs om de bonnetjes in te ruilen.


Nog een leuke spot in Hasselt: het nieuwe Markeat, een soort van foodhal met verschillende kraampjes. Een van de eerste kraampjes die je tegenkomt is van Mieke Bakt, die ik zelf al enige tijd volg op Instagram. Zowel de koffie als de taartjes vielen in de smaak, al zijn die laatste toch een beetje prijzig. 


Nog op Markeat, De Loempiakraam met Vietnamese streetfood. We gingen voor een beetje vanalles wat en het was echt lekker. Enkel de dumplings waren een beetje teleurstellend, maar dat was omdat ik ze naturel had verwacht en ze uiteindelijk gefrituurd bleven. De rest was méér dan oké!


Kerstavond werd bij ons gevierd, maar ik had natuurlijk veel te veel kaas gekocht, haha! Gelukkig had ik mij erop voorzien, en trok ik een comfortabele outfit aan - de rok was namelijk erg stretchy dus ruimte genoeg voor een foodbaby :D


Ik ben intussen begonnen aan And Just Like That, de miniserie van Sex And The City. Ik heb intussen drie afleveringen gezien dus ik kan me vergissen, maar ik hoop echt niet dat ze verder gaan op hetzelfde elan... het is gewoon erg pijnlijk om te kijken. Zo leuk, luchtig en modieus als ik de originele SATC vond, zo cringe is deze reboot. Ze proberen met alle macht om zodanig politiek correct te zijn, dat ze de kern van de serie lijken te vergeten. De hoofdpersonages zijn precies ook geschreven als stokoude dames - waar zijn die sprankelende persoonlijkheden naartoe? Ze moeten van mij zeker hun leeftijd niet vergeten - integendeel - maar het lijkt wel of de schrijvers helemaal geen voeling hebben met wat in mijn ogen nog perfect hippe vijftigers zouden kunnen zijn. 

Ik denk dat ik hierna gewoon opnieuw naar de originele SATC ga kijken, zodat mijn herinneringen terug een beetje in ere worden hersteld.


Een tripje richting Antwerpen, jawel! Ook de Donum is al even weg uit Hasselt, dus ik probeer altijd eens binnen te lopen als ik in Antwerpen ben. Op dit moment zitten ze nog op een tijdelijke locatie op Hopland, maar in februari zouden ze verhuizen naar het pand van de voormalige Nationale Bank. Benieuwd om dat te zien! Deze setting kon mij alvast bekoren - marmer en beige, haha!


We ontvluchtten de regen in de Stadsfeestzaal en ook dat is eigenlijk een hele mooie locatie. Want: nog meer marmer, haha. En dus trok ik een fotootje voor op Instagram!


Blij, want: lunchen bij Wagamama! Toevallig ook nét verhuisd naar hun nieuwe locatie in de Antwerp Tower (dus niet zo heel ver van waar ze eerst zaten).


Ik ging even op wandel in Hasselt - helaas was ook iemand met kindeke Jezus gaan lopen. Gewoon gestolen uit de kerststal, hoe erg. Ik spotte wel nog deze mooie mural aan de Lutex, was mij nog nooit eerder opgevallen, mooi!


Het einde van het jaar en dus mocht ik eindelijk verjaren :D Ik moet zeggen dat ik er in aanloop van mijn verjaardag niet echt zin in had - wenen om die 4.0 - maar dat de dag zelf echt bijzonder en leuk was. Van Timo kreeg ik dit mooie boeket en opnieuw gingen we aan de slag met een DIY-projectje: een Insta-ballonnenboog! Ik trok mijn mooie jurk uit de kast, liep de hele dag rond op hakken en voelde me erg happy. Aan lekker eten geen gebrek: 's middags was het een brunch/lunch met lekkers van de bakker en 's avonds ging ik voor een gemakkelijke zeevruchtenschotel. Ik kreeg natuurlijk ook enkele hele leuke cadeautjes - dankzij de vrienden is het binnenkort shoe shopping time :D

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig