5 juli 2022

InstaLoves: juni 2022


Mocht je je afvragen waar de InstaLoves van mei zijn gebleven... wel... ik merkte net dat ik ze nooit online heb gezet! Het is de eerste keer in jaren dat ik een maandje oversla - mea culpa, ongetwijfeld. Maar het geeft wel weer hóe druk het de laatste tijd geweest is. De tijd vliegt, maar mijn tijd vliegt blijkbaar nog een beetje harder.


En in sommige landen gaat de tijd zelfs achteruit. Een oprechte WTF is hier wel op zijn plaats. Je hoeft geen fan te zijn van abortus, je hoeft dat niet te willen - ik kan me niet voorstellen dat het voor iemand een doel is en het is zeker geen gemakkelijkheidsoplossing. Maar je kan wel achter het zelfbeschikkingsrecht staan en daar is het om te doen. Dat recht wordt nu uitgehold en in sommige staten van de VS zelfs helemaal afgenomen. In het VK kwam er trouwens deze week een opinie in een krant dat men best een extra taks heft op kindvrije of kinderloze mensen, als een van de maatregelen om het geboortecijfer terug op te krikken (voor wie het nog niet weet: tweeverdieners zonder kinderen worden in België op het loonbriefje elk als alleenstaande belast en dragen dus het meeste bij. Graag gedaan). De absurditeit wordt alsmaar reëeler... The Handmaid's Tale, iemand?


Alsof ik niet genoeg om handen heb met Tigra, lol. Zij is grote fan van de Ikea lintroller, ze weet in welke kast hij ligt en ze eist dan ook haar dagelijkse portie op, haha! 


Geef mij zomer en ik geef u barbecue! Niets zo heerlijk als buiten eten, gezellig aan tafel en een hele namiddag verpozen. Op veler verzoek heb ik mijn barbecueprep eindelijk gevlogd, stap voor stap - check deze weekly vlog met alle details!


Twee dagen verlof tijdens een hittegolf, dat is goed getimed. Ik was niet bijster actief, maar dat mocht ook wel eens. Heerlijk genieten van ons terras en niets doen!


Nog steeds een van mijn favoriete aankopen, het Glam Face Palette van Natasha Denona! Ik heb het intussen al zo vaak gebruikt want eigenlijk zijn alle producten in het palet hoogvliegers. Dus niet enkel de oogschaduw, maar ook de blush en de highlighter zijn toppertjes. Eentje om aan te denken als er nog eens ergens korting is en je deze op het oog hebt!


Het eerste foodtruckfestival van het jaar hebben we ook weer achter de rug. Twee hotdogs en een gedeeld Vietnamees bordje later, konden we aan de churros beginnen, haha. Er was ook een kraampje van Costa Coffee, waar je gratis koffie kon krijgen - free is free, zeg ik altijd, dus dat sloegen we niet af :D


Ik liep even de Hema binnen voor enkele haarclipjes, maar aan de afdeling met de schrijfwaren werd ik afgeleid door deze lieverd op de cover, haha. Té schattig om te laten liggen!


Een heuse pizza party als begin van de vakantie - zo wordt het werk natuurlijk meteen heel wat aangenamer! Er werden pizza's besteld, er waren alcoholvrije cocktails en het was supermooi weer dus we konden buiten verzamelen en een beetje bijbabbelen. Drie stukken later had ik een heuse foodbaby - jammer genoeg moest ik dan nog een namiddagje doorbikkelen, het deed toch een beetje pijn om terug achter mijn bureau te gaan zitten!


Ik wist even niet wat ik zeg: Sephora bij de Di?! Jawel! Het is een klein assortiment, maar er lagen effectief enkele huismerk Sephora goodies in de schappen bij Di. Geen idee voor hoelang nog, want er was een 2+1 actie op, maar bij deze zijn jullie ook geïnformeerd.


Ik tel al lang niet meer hoe vaak ik The Devil Wears Prada al heb gezien. Ik weet alleen dat ik blijf kijken, haha! En terwijl Andy door het modelandschap sjeesde, genoot ik van een nieuwe snack, gevonden bij Action. Best goed, al denk ik dat ze nóg beter zouden zijn met een kaas-paprikasmaak. Volgens mij heb ik een carrière gemist als snackontwikkelaar :-)


Een triest moment - de allerlaatste keer frietjes van onze vaste frituur! Een tijdje geleden deelde ik al in een vlog dat de uitbater plannen had om te sluiten en hoewel hij de sluiting nog een beetje heeft uitgesteld, was het nu echt zover. Zó jammer... vanaf volgende vrijdag begint dus de grote frituurtest! Want uiteraard blijft vrijdag frietjesdag, dus moeten we weer op zoek naar een vast adresje.


Op vaderdag gingen we eten bij Khamphet, een Thais restaurant in Genk. De reviews waren erg positief en ik kan intussen beamen dat het er erg lekker is. We gingen wel voor de meer 'westerse' gerechten die iets minder pittig waren dan the real deal, maar die laatste kan je er dus ook gewoon bestellen. Het was opnieuw mooi weer, dus genoten we van het mooie terras. Mijn hoofdgerecht is die in het midden, Kung Pratiam Prik Thai, oftewel scampi's op basis van soya- en looksaus. Jammer genoeg zaten er geen groentjes in mijn gerecht verwerkt, máár de smaak zat echt goed.


Voor het dessert werd het de Thai Lemon Ice Tea (erg speciaal - een soort van frisse, koude thee met een zurige toets, maar overgoten met gecondenseerde melk) en de rotie (een pannenkoek met chocolade en ijs). Dat zag er nog doenbaar uit, maar tegen dat mijn bord leeg was, kon je mij naar de auto rollen :D


Een van mijn favoriete aankopen: de jurkjes uit de zomercollectie van Essentiel! Ik spotte een roze exemplaar in de etalage, maar tegen dat ik in actie kwam, was hij overal uitverkocht. De oranje versie zat op mij te wachten op hun webshop, haha. Het is een heel ruim vallend model, dus ik ben een maatje kleiner gegaan en draag er graag een riem bij om toch een beetje silhouet te creëeren in de taille.


Dit is er eentje die ik toch moest delen. Check even bij de mensen in uw omgeving die altijd sterk blijven, die de breedste schouders lijken te hebben en die schijnbaar zonder problemen door het leven gaan. Twee jaar coronacrisis, een oorlog in Europa en een nakende recessie laten niemand onberoerd, zelfs de mensen van wie je zou verwachten dat ze "toch tegen een stootje kunnen". Het zijn niet altijd de klagers die het diepste zitten.


In het verleden oogstte ik hier op de blog al eens wat ongeloof, toen ik deelde dat ik nog nooit eerder naar Parijs was geweest. Maar kijk, op mijn veertigste komt het er dan toch nog van. Ik kreeg intussen al heel wat leuke tips binnen via Instagram, maar de comments staan altijd open voor extra to do's en must visits!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Hoe discriminerend naar mensen toe die geen kinderen kunnen krijgen en die misschien al zoveel geld hebben gespendeerd … Verder ga ik daar niet over uitwijden 😉 Gebruik je alles of zo goed als alles van het Glam Face Palette van Natasha Denona? Is mooi en praktisch 😉 Het steekt echt mijn ogen uit , maar ik heb nog verschillende ongeopende paletten liggen 🙈 Misschien moet ik eens dringend gaan uitdelen 🤣 Intussen al een nieuwe vaste frituur gevonden of gaat de zoektocht nog even door? 😉 Ik ben al benieuwd wat jullie van Parijs gaan vinden. Ik denk dat jij je regelmatig zal moeten inhouden om niets te kopen 🤣

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat Glam Face Palette gebruik ik in zijn geheel, dus alle oogschaduw en ook de blush en de highlighter. Een van de weinige face/eye paletjes waar ik echt alle kleuren van gebruik, héél tevreden van.
   Nee, nog altijd bezig met de frituurtest, haha! We gaan nog even door, belangrijke keuze hè ;-)
   Ik denk dat Parijs vooral windowshopping zal zijn, haha. Behalve Sephora, waar ik wel al een klein lijstje voor heb :D

   Verwijderen
 2. Een hele tijd geleden kocht ik handscrub van Sephora bij Di in Maasmechelen. Makeup van Sephora heb ik er toen niet zien liggen.

  Daag 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of het in alle filialen is, maar in Hasselt dus wel :-) Alleszins, dat was het toen, weet niet of ze het nog steeds verkopen. Was wel verrassend te zien!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig