30 september 2022

Vijf favorieten: oogschaduwpaletjes!

Top vijf oogschaduwpaletjes

Heel wat blogposts geleden kreeg ik het verzoek om mijn top vijf oogschaduwpaletjes te delen en vandaag is het zover! Wie raadt welke mijn favoriete tinten zijn? Lol.

MAC Electric Wonder Natural Vice

Ik heb enkel geselecteerd op mijn favorieten, niet op verkrijgbaarheid, mijn excuses! Mijn eerste favoriet is bijgevolg een limited edition en brengt mij terug naar de OG blogging days, toen MAC all the hype was: MAC Natural Vice uit de Electric Wonder-collectie. Ik vond hem zelf met een mooie korting in de outlet en wist niet hoe snel ik hem in mijn mandje moest smijten. Natural Vice bevat 12 neutraal-koele tinten die perfect werken binnen mijn comfortzone: een beetje bling, mooie transitiekleuren en diepe tinten voor een smokey effect. En dan nog eens in een gemarmerde wit-roze verpakking met gouden metallic accenten - sold!

De pigmentatie is prima en de kleuren zijn mooi uit te blenden en op te bouwen. Enkel Diamond Butterfly (rechtsboven in de hoek) bevat wat glitter en heeft daarom snel last van wat fall-out, maar het resultaat is prachtig! De enige kleuren die ik amper gebruik, zijn Struck Gold en Desert Rose-Mance, de twee rechtse kleuren in de middelste rij. Voor de rest kies ik dit palet heel erg vaak voor een look naar mijn goesting en ben ik nu al aan het nadenken wat te doen als ik overal pan raak.

Het goede nieuw is: dit is MAC. Ik kan met dit palet naar een van hun winkels en een nieuw palet samenstellen met kleuren die erg aansluiten bij wat ik nu in handen heb. Gene paniek dus!

Tom Ford Nude Dip

Nummer twee is intussen een vaste waarde, want heb ik al twee keer gekocht: Tom Ford Nude Dip. Ook dit palet neigt overwegend koel, maar bevat ook een diepe chocoladebruine kleur die een beetje balans brengt. De formule is fantastisch - boterig, zacht en met een blendbaarheid die zelfs de meest onvervaren gebruiker een pro doet lijken. Het is onmogelijk om met deze oogschaduw een harde lijn te creëren, alles vloeit zo mooi in elkaar over en dat verklaart zijn populariteit. De pigmentatie in droge vorm is in mijn ogen prima, omdat het past binnen het "volwassen" concept van make-up - deze oogschaduw is bedoeld om elegant te zijn, niet om er van af te knallen. Wil je toch een extra glansje, dan kan je de oogschaduw ook nat aanbrengen en dan wordt het echt meer een metallic finish. 

De verpakking is helemaal Tom Ford, van dat diepe, rijke metallic bruin met gouden accenten - dit palet is een luxepaardje en dat merk je meteen. Ik moet zeggen dat ik de huidige prijs aan de gortige kant vind: 80,00 euro voor vier luttele oogschaduwtjes, dat is er gewoon over. Voor die prijs kan je veel grotere paletten vinden die kwalitatief minstens even goed zijn. Maar hoera voor mezelf, want ik vond mijn exemplaar in de outlet met korting. 

De vier kleuren werken perfect in balans, maar ik combineer Nude Dip vaak met een tweede palet. Drie van de vier kleuren zijn immers glanzend en ik gebruik graag matte(re) kleuren net onder de wenkbrauw en als transitiekleur boven de arcadeboog. Nude Dip is dus geen perfecte allrounder, maar doet al jarenlang mijn hart sneller slaan, dus verdiende zeker een plekje in deze top vijf!

Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Eye Filter in Star Aura

Een beetje in dezelfde lijn ligt Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Eye Filter in de kleur Star Aura - de volledige review lees je hier. Dit is een compact paletje met vier - opnieuw - glanzende kleuren die wel wat weg hebben van Nude Dip. De ondertoon is minder koel, dus voor wie Nude Dip net wat te veel aan de koele kant viel, kan deze Star Aura een goed alternatief zijn. 

Ik apprecieer ook dat Charlotte Tilbury het palet beperkt tot de essentie en geen sponsapplicators toevoegt - it's all about the eyeshadow, baby! De prijs is ook iets vriendelijker dan die van Tom Ford, maar met 50,00 euro nog steeds een uitspatting. 

Star Aura bevat alleen maar glanzende kleuren die ik combineer met een ander palet met matte kleuren voor de juiste balans. Ook hier kan de formule droog of nat aangebracht worden - en dat is niet zo heel verrassend, als je weet dat Charlotte Tilbury in een niet zo ver verleden Creative Director was voor Tom Ford. De formules hebben dan ook heel wat gelijkenissen! Het is het soort oogschaduw dat perfect past bij de volwassen vrouw, iemand die wel van glans houdt maar dan op een gesofisticeerd niveau en zeker van pigment houdt, voor zover het gaat om formules die zonder veel moeite naadloos blenden.

Dior 5 Couleurs in 649 Nude Dress

Dior 5 Couleurs in 649 Nude Dress - de volledige review lees je hier - is wat mij betreft een hele goede allrounder. Het was al heel lang geleden, maar vorig jaar viel ik nog eens voor Dior beauty en dan nog voor een vrij basic palet. 

Door met vijf verschillende kleuren te werken, slaagt Dior erin voldoende variatie te bieden, zodat ik dit palet eigenlijk op zichzelf kan gebruiken. Vier kleuren zijn glanzend, maar hebben géén high shine finish, dus het blijft allemaal heel draagbaar. In de line-up krijg je twee lichte kleuren, twee medium kleuren en een diepere kleur voor het smokey effect. Net door die combinatie werkt het palet voor mijn volledige ooglook - absoluut binnen mijn comfortzone!

De kwaliteit is ook hier aanwezig en wordt bevestigd door het luxueuze compact. Ik kocht mijn exemplaar in een kortingsactie en met een cadeaubon - met korting vind ik dit palet de moeite waard, maar fullprice is het 62,50 euro en dat is niet van de poes.

Natasha Denona Glam Face Palette

Last but not least... Natasha Denona Glam Face Palette Light - review hier! Oké, technisch gezien is het géén oogschaduwpalet, want je krijgt er ook een blush en highlighter bij, maar... wat een pareltje! Ik was initieel sceptisch wat Natasha Denona betreft, maar intussen ben ik helemaal om. Na enkele mini paletjes kocht ik het grotere Natasha Denona Glam Palette - die zou trouwens gerust in deze top vijf mogen staan! - en apprecieer ik de kleuren en kwaliteit des te meer. 

Het Glam Face Palette Light was mijn laatste aankoop en heb ik intussen al héél erg intensief gebruikt. De vijf kleuren zijn perfect op elkaar afgestemd en bieden alles wat ik nodig heb voor een full glam look. Ik moet hier niet nadenken over welke kleur te kiezen en waar te plaatsen en dat is een verademing - gewoon volgen en gaan! 

De pigmentatie is top, de glans is intens en het blenden gaat ook prima. Ik kocht het palet tijdens een kortingsactie op Cult Beauty, maar zelfs fullprice aan 61,00 euro vind ik hem zijn geld wel waard. Mét korting is dit mijn absolute aanrader van de vijf, op voorwaarde dat je de blush en highlighter ook ziet zitten. 

Welke oogschaduwpaletjes ontbreken nog uit mijn top vijf? Welke is jullie favoriet?

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

12 opmerkingen

 1. Oh wat een mooie kleurtjes allemaal😍 hele mooie favorieten! En spot ik daar Naked Lunch en Satin Taupe in het MAC palet? Dat zijn mijn all time favorites! Ik heb zelf ook het palet van Dior Nude Dress maar helaas geeft deze bij mij heel weinig kleur af, dus na 2 keer gebruik heb ik 'm links laten liggen. Maar misschien moet ik er wat meer met mijn kwast overheen gaan zodat de bovenste laag iets losser komt want dit zijn toch echt wel mooie kleuren.
  Ik heb nog een palet van Delilah Cosmetics Jezebel liggen die ik nog moet uitproberen maar volgens mij zit er teveel glitter in en daar hou ik dan weer niet zo van. Het palet van Charlotte Tilbury spreekt mij ook heel erg aan en die van Tom Ford ook trouwens, super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kleurtjes van MAC lijken heel erg op Naked Lunch en Satin Taupe, maar zijn het dus niet! Maar die twee zijn voor eeuwig in mijn geheugen gegrift, dankzij de bloggershype van toen :D
   Nude Dress geeft bij mij wel een goed pigment af (niet zo fel als vb. Natasha Denona, maar zeker goed genoeg!), dus ik zou inderdaad nog eens proberen om de bovenste laag er af te schrapen, zodat je er tenminste gebruik van kan maken. Zou anders jammer zijn!
   Delilah Cosmetics kende ik nog niet, heb het even opgezocht en dat Jezebel paletje ziet er mooi uit! Doet mij wat denken aan een compact paletje van Huda Beauty dat ik echt vaak heb gebruikt.

   Verwijderen
 2. Nude Dip van Tom Ford heb ik ook. Net als jij kocht ik hem in de outlet met korting. Het was mijn eerste palette van TF. Daarna zijn er nog een heel aantal gevolgd en ik kocht ze allemaal in diezelfde outlet.

  Het palette van MAC zit inderdaad in een hele mooie verpakking. Bij dat ene kleurtje raakte je pan! 🥳

  Bedankt voor deze mooie top 5 én de bijbehorende inspiratie die ik weer opdeed! ☺️

  Saskia xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was eigenlijk verbaasd Nude Dip in de outlet te zien, omdat het zo een klassieker is. Maar goed voor mij en jou, haha!
   Het MAC palet is echt een schot in de roos - je ziet het misschien niet zo goed op foto, maar ook bij enkele andere kleurtjes zit er al een flinke deuk in de oogschaduw. Dus het zal niet lang duren voor er ook daar pan te zien is. Ben wel blij dat ik het zal kunnen namaken met losse kleuren in de winkel, als het ooit op is.

   Verwijderen
 3. Mooikes!! Het Dior palette heb ik ook en gebruik ik echt zo goed als dagelijks :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kleurtjes! Ik gebruik de mijne van Charlotte Tilbury het vaakst al had ik in een ver verleden ook wel een palette van Dior en MAC. Ben wel benieuwd naar die van Natasha Denona nu. Ik heb een eyeliner van haar en die is de beste ooit, dan verwacht ik ook wel het één en ander van haar palette!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil in elk geval méér Natasha Denona! Mijn eerste palet was het mini palet en toen dacht ik nog: zeker goed, maar dat is het dan ook. Maar als je ze dan (langer) gebruikt, begin je wel het verschil te merken met andere merken. De kleuren zijn heel mooi, pigment is waaauw en de glanzende oogschaduw doet mijn bling queen hart sneller slaan. Haar nieuwe Dream Palette staat op de wishlist voor mijn verjaardag :D

   Verwijderen
 5. Ik zou ook voor die gemarmerde wit-roze verpakking met gouden metallic accenten van MAC bezwijken 🥰 Mijn persoonlijke top 3 voor jou zijn:
  Natasha Denona Glam Face Palette Light (de blush + highlighter is zo mooi 😮) + Glam Palette (fullsize), Dior Nude Dress en als laatste Tom Ford Nude Dip. Maar ze zijn eigenlijk allemaal mooi! 🥰 Misschien eens een review/top van al je Natasha Denona Palettes weergeven? Momenteel gebruik ik nog steeds een palet van UD Cherry (Hot Spot, Caution, Feelz, Drunk Dial, en Privacy) waarvan ik nog steeds geen enkele pan heb geraakt. Pff! En Bobbi Brown (Bone 16) waarvan de pan flink geraakt is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die verpakking van MAC blijft mooi! Ik mis soms de tijd dat een nieuwe collectie van MAC echt het hoogtepunt was en iedereen naar de winkel ging om de nieuwste highlighter of blush te scoren :D The good old blogging days, haha.
   Oh ja, een volledig artikel over Natasha Denona kan ik wel eens doen! Ik heb er intussen vier, dus dat moet al kunnen :-)

   Verwijderen
 6. Al 4! 😲 Een teken dat ze heel erg goed meevallen 😊 Dan ga je ons zeker en vast hier meer over kunnen vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hèhè! :-) Twee mini's wel hè, dus die tellen ook maar zijn slechts vier kleurtjes.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig