3 augustus 2021

Dior 5 Couleurs Couture: 649 Nude Dress

Dior 5 Couleurs Couture 649 Nude Dress

Hoe lang het geleden is dat ik nog eens een Dior review online smeet? Ruim vijf jaar! Dankzij het naslagwerk dat mijn blog intussen is, kon ik dat binnen de minuut traceren, haha. Maar na deze uitzonderlijk lange pauze, wist Dior mijn hart toch nog eens te veroveren.

Toegeven, ik was er niet actief naar op zoek. Er zijn tegenwoordig zóveel mooie merken, dat ik de klassiekers wel eens durf vergeten. Ik spotte dit palet echter op Instagram, waar het enthousiasme van Wafaa van het account @beautygypsy aanstekelijk werkte. Een kortingsactie bij Ici Parix XL en een cadeaubon later, was het palet de mijne! Ik viel voor het Dior 5 Couleurs Couture eyeshadow palette in de kleur 649 Nude Dress. Deze is onderdeel van de vaste collectie, die trouwens uit 14 oogschaduwpaletjes bestaat.

Dior 5 Couleurs Couture 649 Nude Dress

Dior 5 Couleurs Couture 649 Nude Dress

Dior werkt al jaren met de zogenaamde 5 Couleurs: oogschaduwpaletjes met vijf kleuren, oftewel quints. Regelmatig wordt het assortiment vernieuwd of geüpdate en dat gebeurde blijkbaar in een recent verleden nog eens, want nu zijn de paletjes 5 Couleur Couture - what's in a name. De verpakking is in vergelijking met vijf jaar geleden een stukje dunner en sleeker en de twee applicators bevinden zich nu rechts. Afhankelijk van het palet zijn er verschillende finishes, van metallic tot mat. Bij Nude Dress is er slechts een matte kleur, de andere vier zijn licht glanzend. 

Dior 5 Couleurs Couture 649 Nude Dress

De kleurengradatie gaat van een poederkleur naar roze, en over lichtkoper en taupe, tot donkerbruin. Neutrale kleuren, jawel. Misschien niet heel spannend, maar wel solide en wat ik graag gebruik - bovendien kan ik de prijs van high-end make-up beter verantwoorden als ik het ook effectief gebruik, haha.

Bij het swatchen was ik aangenaam verrast door de pigmentatie, enkel de twee lichtste kleuren leken wat minder intens. Nochtans voelen alle vijf de poeders geweldig zacht en romig aan, wat in principe niet teleurstelt. Met een kwast en op de oogleden is daar minder van te merken, oef! De Dior poeders moeten als een tweede huid op de ogen liggen en werden hiervoor na de laatste update ook verrijkt met verzorgende ingrediënten (aloë vera en dennenolie).

Dior 5 Couleurs Couture 649 Nude Dress

Dior 5 Couleurs Couture 649 Nude Dress

Nude Dress zorgt wat mij betreft voor een zeer mooie, maar ook vertrouwde oogschaduwlook. Je kan zelf een beetje spelen met de kleuren: de bovenste helft werkt samen voor een lichte look, de onderste helft gaat voor een donkere look, maar ik gooide alle vijf de kleuren in de mix. De twee medium kleuren links werken prima in en rond mijn arcadeboog, de twee lichtste kleuren plaats ik onder de wenkbrauw en op het bewegend ooglid. Tot slot gaat de donkerbruine matte oogschaduw in de buitenste ooghoek en onder oog, bovenop een beetje oogpotlood. Nude Dress is dan ook 'de essentie', een solide en basic quint dat compact is en tóch voor een volledige look van A tot Z kan zorgen. Het lijkt me daarom ook uiterst geschikt voor een weekendje weg of een korte vakantie en zie ik in mijn badkamer wel een vaste waarde worden. Ennn... het is voor een keertje eens géén limited edition, dus je hoeft je niet te haasten!

Dior 5 Couleurs Couture eyeshadow palette - 7 g voor € 62,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ik vind deze super mooi en ga mij deze dan ook aanschaffen. En gelukkig eens géén limited edition.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik was content ein-de-lijk eens iets te vinden dat "gewoon" te krijgen is :D

   Verwijderen
 2. Supermooi!! Ik wou dolgraag de 5 Couleurs Couture Cruise Look, maar die was echt maar een paar dagen ofzo verkrijgbaar en ik had dat niet door... dus was te laat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jammer! Ik had dat ook zien passeren op Instagram - dat het dan inderdaad héél tijdelijk te krijgen was. Als je denkt dat je het nog kan kopen en het dan weg is, is even zuur :(

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig