14 november 2022

Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

Tijd om deze klepper te reviewen! De Giorgio Armani Luminous Silk Foundation is een naam die wellicht heel wat belletjes doet rinkelen. Het is vandaag de dag nog steeds een icoon en een bestseller die bij de lancering in 2000 zijn tijd ver vooruit was. Als een foundation 22 jaar na datum nog steeds aan de top staat, moet het wel goed spul zijn, toch?

Luminous Silk staat voor een geperfectioneerde, glanzende huid - de naturelle look, maar dan eentje waarbij de huid naar een hoger niveau wordt getild. Bij de ontwikkeling ervan liet Giorgio Armani Beauty zich inspireren door de ultrafijne textuur van zijde en dit weerspiegelt zich in een ultralichte formule. Dankzij de zogenaamde Micro-Fil technologie is Luminous Silk vrij vloeibaar en licht, maar met behoud van de intensiteit van de kleurpigmenten. Hierdoor voelt het aan als een dikker serum dat heel vlot over de huid glijdt.

Giorgio Armani Luminous Silk Foundation
Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

De lichte textuur levert ook een bijpassende finish aan: op de huid ziet Luminous Silk er heel gezond en glowy uit - het corrigeert en perfectioneert de huid maar steeds met een frisse uitstraling. De formule is hydraterend, maar niet vettig en werkt daarom ook voor alle huidtypes. Het eerste laagje van Luminous Silk geeft een eerder lichte dekking, al kan je hem vrij gemakkelijk kan opbouwen tot een medium dekking.

Door de vloeibare textuur heb ik wel even moeten zoeken naar de juiste applicatietechniek. Sowieso is het best de flacon goed te schudden voor gebruik, zodat de pigmenten zich goed vermengen. Initieel gebruikte ik mijn Tom Ford foundationkwast - een compacte kwast met afgeronde kop en gemaakt van natuurlijke haren. Daarmee kreeg ik niet meteen dat ultrageperfectioneerde resultaat, ik bleef van dichtbij strepen zien in mijn foundation, die ik er dan grotendeels uit kreeg door de kwast wat te deppen en nadien af te poederen. Maar op dat moment kon ik dus niet geloven hoeveel mensen deze Luminous Silk de hemel inprezen, terwijl hij op mij niet meteen een geweldig resultaat gaf.

Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

De ommekeer kwam onlangs, toen ik switchte naar mijn It Cosmetics Complexion Perfection Buki, een dikke en compacte kabuki met afgeplat oppervlak en synthetische haren. Daar ging de applicatie als vanzelf! Het resultaat mag er inderdaad zijn, al heb ik zelf wel twee laagjes nodig om tot die medium dekking te komen. Met mijn gemengde huid poeder ik élke foundation af - hier deed ik dat met het Gucci Poudre de Beauté Mat Naturel, een fijngemalen poeder met lichtreflecterende partikels, om zo dicht als mogelijk bij de finish van Luminous Silk te blijven. Voor de liefhebber is er ook een gelijknamig Luminous Silk poeder, maar dat heb ik zelf niet in huis. 

Luminous Silk voelt heel erg comfortabel op de huid, het resultaat is erg mooi en de houdbaarheid is prima - het is echter géén rechtstreekse concurrent voor mijn Estée Lauder Double Wear, die houdt als een huis en zelfs een verkoudheid aankan. Toch blijft ook Luminous Silk erg mooi zitten, dus onder normale (lees: geen verkoudheid) omstandigheden doet ook deze het best goed. Ik moet wat meer aanbrengen om tot aan die medium dekking te komen, maar het resultaat blijft steeds erg natuurlijk en fris.

Het kleurengamma van Luminous Silk is met 40 tinten vrij uitgebreid. Er zijn ook verschillende ondertonen, dus het is soms even zoeken naar de juiste kleur. Ik liet mij zelf adviseren door een expert bij Parfuma en werd direct gematcht met kleur nummer 5 - wat ook effectief de juiste tint bleek voor mijn huid, dus ik was erg blij dat ik niet de verkeerde kleur had gekocht! De pigmenten in Luminus Silk zijn erg kleurvast, waardoor de foundation niet oxideert en van in het begin tot aan het einde stabiel blijft. Ik kan de lovende review dus alleen maar bijtreden, Luminous Silk is een hele fijne foundation! 

Giorgio Armani Luminous Silk Foundation - 30 ml voor € 54,00 bij Parfuma

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Het resultaat is verbluffend! 👌 De tint is perfect van kleur en het ziet er heel naturel uit. Dit is iets wat we allemaal graag willen 😊🥰

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ben blij dat ik hem heb kunnen laten werken voor mij, want in het begin was het toch niet dat! Maar nu heel happy ermee!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig