29 juni 2023

Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Moisturizing Cream

Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Moisturizing Cream

Toen ik vorig jaar in de Sephora in Parijs de Fresh Rose Deep Hydration Face Cream in mijn mandje legde, stelde de verkoopster ook deze Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Moisturizing Cream voor. Óók een crème met rozen én toevallig van een lijn waar ik al ooit eens het Hydra-Zen Jelly Mask van heb getest. De keuze was dus snel gemaakt!

De Hydra Zen lijn van Lancôme lijkt vrij basic - but it works. De lijn is wereldwijd een bestseller en bestaat al even, maar het moet niet altijd over het nieuwste en meest recente gaan op de blog, hè. Idee achter de lijn is dat een gestresste en overbelaste huid leidt tot een verzwakte huidbarrière: de huid verliest vocht, heeft minder weerstand en is minder goed in staat zichzelf te beschermen. Dat leidt tot een vale huid, die best een oppepper kan gebruiken.

Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Moisturizing Cream
Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Moisturizing Cream

De Hydra Zen lijn is dus bedoeld om de overbelaste huid terug in balans te brengen, de stress te neutraliseren en de huid terug 'zen' te krijgen. En dat begint natuurlijk bij een goede hydratatie! Er zijn verschillende versies van deze crème te vinden: in een pot heb je de gel cream, de cream en de rich cream en dan is er ook nog de liquid moisturizer in een pompflacon. Na advies in de winkel koos ik voor de cream versie, een fijne crème die toch licht aanvoelt, maar tegelijk voldoende rijk is om het verschil te maken. 

Hét signatuuringrediënt voor de hele lijn is natuurlijk het rozenextract, bedoeld om de huid te kalmeren. De crème bevat ook pioen- en moringa-extracten om de huid verder te verzachten en hydrateren. Voor mijn huid voelt de Hydra Zen Cream aan als een zijdezacht dekentje dat om mijn huid wordt gewikkeld en instant comfort biedt. Ik denk trouwens dat de Cream versie ideaal is voor verschillende huidtypes - misschien dat in de warmste maanden de gelcrème ook wat verfrissing kan bieden, maar ik merk wel dat mijn huid die extra hydratatie van de crème erg apprecieert. 

Het is misschien niet de lijn met de meest actieve of intensieve anti-ageing ingrediënten, maar als basiscrème is deze Hydra Zen Cream mij prima bevallen! Ik ben sowieso wel fan van een goede hydratatie en voor overdag gaf deze crème mij exact wat ik nodig had: een rustige, geplumpte huid die nadien ook goed werkte met make-up erover.

Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Moisturizing Cream - 50 ml € 53,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Wat goed dat er verschillende versies van deze crème te vinden zijn. Ik merk ook dat mijn huid die extra hydratatie nodig heeft tijdens de zomer. Water Drench Hyaluronic Cloud Cream Hydrating Moisturizer van Peter Thomas Roth vind ikzelf ook heel erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, die van PTR heb ik ook al gespot en die ziet er gewoon heel goed uit! Volgens mij zijn er ook oogmaskertjes van? Ik was alleszins erg van van zijn pompoenmasker, héél effectief!

   Verwijderen
 2. Er zijn idd ook oogmaskertjes van PTR en ze zijn gigantisch groot! Ik heb ze zien voorbijkomen bij Peggy Timmermans maar ik heb ze nog niet gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik houd er wel van als die oogmaskers zo goed groot zijn, voor de volledige oogzone.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig