12 juni 2023

Lancôme Long Time No Shine Mattifying Loose Setting Powder

Lancôme Long Time No Shine Mattifying Loose Setting Powder

Zelfs als beautyblogger maak ik het mee: een van mijn make-upproducten was op (in dit geval het los poeder dat ik gebruik om mijn foundation te setten) en ik had géén back-up in huis! Nu heb ik in het verleden al verschillende poeders bejubeld, denk maar aan het Huda Beauty Easy Bake Loose Baking & Setting Powder en het Clarins Ever Matte Loose Powder, en dat blijven nog steeds twee van mijn aanraders. Maar zoals dat gaat in beautybloggersland, wilde ik wel eens wat nieuws proberen - allemaal in naam van de blog, y'all! :D

Lancôme Long Time No Shine Mattifying Loose Setting Powder
Lancôme Long Time No Shine Mattifying Loose Setting Powder

In de parfumerie stootte ik ineens op deze mastodont: het Lancôme Long Time No Shine Mattifying Loose Setting Powder. Nu is Lancôme in mijn ogen vaak een vergeten toppertje - de aandacht gaat online al snel naar al wat nieuw en hip is, terwijl deze klassieker echt niet moet onderdoen. Reden genoeg om de sprong te wagen!

Long Time No Shine is een superfijn gemalen los poeder en het zit in een gigantische pot. Beetje onhandig voor onderweg of op reis, en ik heb ook wel de indruk dat het formaat eerder een visuele functie heeft dan dat het werkelijk afgestemd is op de hoeveelheid poeder. Zo bevat mijn Huda Beauty Easy Bake poeder 5 gram méér inhoud en toch is de verpakking heel wat compacter.

Binnenin heb je een vaste, plastieken zeef, waaruit je het poeder kan kloppen en dan oppikken met de bijgeleverde poederdons. Die past overigens perfect in het zeefje, zodat je deze altijd bij de hand hebt. Ik ben zelf minder fan van het hardere zeefje - zowel het Huda Beauty Easy Bake als het Clarins Ever Matte poeder hebben een zacht, stoffen netje dat als zeef fungeert en dat maakt het heel gemakkelijk om poeder op te pikken en te doseren. Bij het Lancôme Long Time No Shine poeder moet ik al vrij uitgebreid op de onderzijde kloppen om er voldoende uit te krijgen, maar blijf ik ook vaak met een overschotje achter. Geen ramp, maar net wat minder handig. 

Lancôme Long Time No Shine Mattifying Loose Setting Powder

Hoewel Lancôme in haar foundation- en concealergamma's een breed kleurenspectrum bedient, is dat met dit Long Time No Shine poeder niet het geval: er zijn slechts twee 'universele' kleuren, Translucent en Deep. Nu is de transparante formule zeker wel handig om een verschillende tinten te ondersteunen, maar het rekt slechts zover het kan. Daar valt dus zeker nog wel wat aan te verbeteren!

Voor mij werkt Translucent natuurlijk prima: ik ben niet uitzonderlijk licht, noch medium van huidskleur, dus ik val wel netjes binnen het kleurenspectrum. Eens aangebracht op de huid, zie ik inderdaad geen poederkleur meer, net alsof het weggesmolten is in mijn foundation. Het heeft geen invloed op de kleur van mijn foundation en oxideert niet, dus je krijgt inderdaad een soort van transparante voile over de make-up die alles heel zacht fixeert.

Long Time No Shine belooft de make-up te fixeren en de teint te matteren, zonder de huid uit te drogen. Wat het matteren betreft, zit Lancômer er boenk op. Ik merk dat mijn foundation heel mooi afgewerkt wordt, een beetje geblurred zelfs, en er komt overdag geen onverwachte glans opduiken. Het gevoel op de huid is nihil, het poeder voelt niet zwaar aan, geeft geen extra textuur aan de huid en ook de aanwezige fijne lijntjes worden niet zwaarder geaccentueerd.

Maar wat het fixeren betreft, is het op mijn gemengde huid een beetje een Jekyll and Hyde-verhaal. Op mijn wangen en voorhoofd blijft alles de hele dag perfect zitten - hoera! Op mijn T-zone (of ik moet zeggen, de I-zone, want het gaat echt enkel om mijn neus en rondom de mond) houdt Long Time No Shine het geen ganse dag vol. We zitten natuurlijk middenin het hooikoortsseizoen en ik moet mijn neus regelmatig snuiten - maar daar waar Huda Beauty en Clarins mijn Estée Lauder Double Wear Foundation echt ondersteunen en de houdbaarheid verlengen, merkt ik bij het Lancôme-poeder helaas dat deze het in de zones met de meeste wrijving (neus en mond) echt laat afweten. Mijn foundation verdwijnt daar véél sneller dan mij lief is en ik ben niet de persoon die van touch-ups houdt.

Al bij al is het dit keer dus geen overtuigende overwinning voor Lancôme. De verpakking is wat te lomp, het kleurenspectrum mag toch íetsje uitgebreider en hoewel het fantastisch werkt op een groot deel van mijn gezicht, laat het serieus wat steken vallen op mijn I-zone. Ik probeer er intussen het beste van te maken: ik gebruik Lancôme Long Time No Shine nog steeds op het grootste deel van mijn gezicht, maar kies voor Huda Beauty specifiek voor het afpoederen van mijn neus en mond. Helaas geen toppertje dit keer!

Lancôme Long Time No Shine Mattifying Loose Setting Powder - 15g € 55,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

 1. Heb dit poeder onlangs ook gekocht. Werkt fijn, al zou ik toch weer voor een andere poeder kiezen als deze op is. Ik wist niet dat er zoveel inhoud zat in die van Huda Beauty :-)) (ik vond 15g voor deze van Lancôme al vrij veel ;-). Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je naar de verpakking kijkt, zou je denken dan die van Lancôme dubbel zoveel bevat, haha. Maar je moet dus bij Huda Beauty zijn :D Ik vind dit poeder van Lancôme echt niet slecht, alleen niet perfect - dus een holy grail zal het nooit worden. Ik heb intussen die van Huda Beauty al drie keer opnieuw gekocht, dus dan weet je het wel. Is wel iets opvallender geparfumeerd, dus best eens aan ruiken voor je hem koopt (mij stoort het niet, maar ik kan me inbeelden dat het niet voor iedereen zo is).

   Verwijderen
 2. Bedankt voor de info, dan ga ik het poeder van Huda eens bekijken :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben ook meer fan van die van Huda!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig