17 juli 2023

YSL Couture Mini Clutch in Stora Dolls

YSL Couture Mini Clutch in Stora Dolls

Hoe fancy is deze YSL Couture Mini Clutch?! Het geeft wat mij betreft echte vibes af à la ik heb geen ruimte voor een nieuwe handtas, maar wel voor een nieuw oogschaduwpalet. Zoiets toch? Lol.

Nu ben ik zeker niet onbevooroordeeld als het op chevron aankomt, want dat vind ik gewoon fantastisch. Dus toen ik een tijdje geleden de eerste beelden van deze paletjes zag verschijnen op Instagram, deelde ik ze meteen met de nodige hartjes. Intussen liggen de YSL Couture Mini Clutch paletjes in de winkel!

YSL Couture Mini Clutch in Stora Dolls
YSL Couture Mini Clutch in Stora Dolls

De YSL Couture Mini Clutch is geïnspireerd op de couturelijn van YSL en richt zich duidelijk naar wie wel eens valt voor ongelofelijk fancy verpakkingen - ahum, hierzo... Het lijkt wel een mini clutch handtas, met aan de bovenzijde een (nep)lederen accent in chevron, een giga gouden YSL logo en gouden randjes. Toch is het palet zelf vrij licht én ook erg compact. Je krijgt er binnenin ook een spiegeltje bij en twee vrij functionele applicatortjes, zodat het ook on the go wel een interessant paletje wordt. 

Er zijn acht verschillende tinten, zijnde zes nudetinten en twee iets meer uitgesproken limited edition tinten. De nudetinten zijn telkens vier oogschaduwkleurtjes die volledig ton-sur-ton en in harmonie zijn - er is een bruine en roze harmonie, telkens met een focus op koele, neutrale en warme ondertonen. De twee meer uitgesproken party paletjes bevatten dan blauwtinten enerzijds en zilver, roze, goud en zwart anderzijds.

YSL Couture Mini Clutch in Stora Dolls
YSL Couture Mini Clutch in Stora Dolls
YSL Couture Mini Clutch in Stora Dolls

Ik ging - uiteraard, wat een verrassing! - voor de bruine tinten met een koele ondertoon. Van in het begin, toen ik de productfoto's zag, was dit mijn grote favoriet. YSL Couture Mini Clutch in Stora Dolls bevat een beige kleur, een zachte perziktint, een sprankelende taupe en een matte chocoladebruine kleur. Dé perfecte kleuren om een lichte tot iets zwaardere smokey eye mee te maken, met als basis een perfect op elkaar afgestemd neutraal paletje. 

De formule voelt zijdezacht aan, de poeders zijn duidelijk fijngemalen en hebben een basis die werd verrijkt met kostbare oliën, wat meteen verklaart hoe de pigmenten zich op de huid gedragen en waarom ze eigenlijk superlicht en comfortabel aanvoelen. De oogschaduw is goed gepigmenteerd maar mét gebruiksgemak. Met andere woorden: je kan deze oogschaduw mooi opbouwen en blenden, zonder risico meteen over the top te gaan. Stora Dolls past wat dat betreft perfect in het rijtje van mijn 'volwassen oogschaduwpaletjes', die bedoeld zijn om elegantie uit te stralen dankzij hun gesofisticeerde glans, niet om van de ogen te knallen. De kleuren liggen binnen mijn comfortzone en zijn zó gemakkelijk aan te brengen, dat ik er bijna niet over hoef na te denken. Paletjes zoals mijn Tom Ford Nude Dip of Charlotte Tilbury Star Aura zijn perfecte metgezellen of volwaardige alternatieven!

YSL Couture Mini Clutch in Stora Dolls
YSL Couture Mini Clutch in Stora Dolls
YSL Couture Mini Clutch in Stora Dolls

Ik werkte de look trouwens af met de YSL Lash Clash Extreme Volume Mascara. Dat was eigenlijk een stukje nostalgie, want ik heb jarenlang exclusief de YSL Volume Effet Faux Cils Mascara gebruikt. Faux Cils is - nog steeds! - een supermooie mascara die perfect lengte en volume creëert met daarbovenop een soort van naturel valse wimpereffect. Lash Clash doet daar heel wat bombastisch volume bovenop en moest ik natuurlijk ook proberen! 

Het borsteltje is supergroot en conisch gevormd, dus licht spits uitlopend zodat je de punt gemakkelijk aan de binnenste wimpers kan manoeuvreren. Deze mascara geeft vooral héél veel volume maar de wimpers blijven zacht en buigzaam - geen crusty lashes, gelukkig! De formule is een romige olie-in-waterformule met was, gecombineerd met ultrazwarte pigmenten. Dat maakt de Lash Clash mascara goed op te bouwen: laag per laag krijg je meer volume, terwijl de wimpers wel zacht blijven en de mascara doorheen de dag niet schilfert of vlekt. De finish is ook echt ultrazwart, deze pigmenten zijn superdonker en hechten ook megagoed aan de wimpers. Ik merk duidelijk een verschil met andere zwarte mascara's wanneer ik de make-up 's avonds verwijder, want bij Lash Clash blijven mijn wimpers langer zwart en moet ik de oogmake-upremover ietsje langer laten inwerken - ietsje meer werk, maar dat is dus wel het bewijs van die ultrazwarte pigmenten. Wat mij betreft opnieuw een toppertje van een mascara!

YSL Couture Mini Clutch - 4g € 54,00
YSL Lash Clash mascara - € 38,90

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Supermooi palet... in de vlog ook gezien en staat je erg mooi. Op de swatches lijken de kleuren precies iets warmer - maar eenmaal aangebracht en in het doosje zelf zien ze er wel koel uit :-). Deze zou ik me misschien ook aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De swatches zijn wel getrokken in direct en fel zonlicht. Ik vind het wel een palet met een koele ondertoon! Zeker als je dan vergelijkt met de andere bruine paletjes.

   Verwijderen
 2. Zo mooi en zo'n luxueus oogschaduwpalet! 👌 Dit zal je wel vaak in je handen hebben 😍 Ik zou het kopen alleen al voor het luxueus uitzicht 😆 Het palet Gueliz Dream vind ik persoonlijk ook heel erg mooi. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's er echt eentje om naar te kijken - en ook te gebruiken, natuurlijk!

   Verwijderen
 3. Hoi 😀

  Ik werd laatst verliefd op deze Couture Mini Clutch paletjes (mede door hun prachtige verpakking) en ik heb er intussen 3 in mijn bezit. Ik ging voor Stora Dolls, Babylone Roses en Medina Glow. De Lash Clash Extreme Volume Mascara heb ik ook gekocht en ik ben benieuwd hoe het supergrote en conisch gevormde borsteltje mij zal bevallen. Ik hoop alvast dat 'ie mijn wimpers veel volume zal geven 🤩

  Prettig verlof 🙋‍♀️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh amai, dat is dikke liefde dan! Ze zijn ook echt prachtig, dus ik neem het je niet kwalijk, hihi.
   Het is echt wel een volumemascara, superzwart en blijft heel goed zitten. Hopelijk bevalt 'ie jou ook!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig